Отиди на
Форум "Наука"

Познавате ме

Banned
  • Брой отговори

    20
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Познавате ме

  1. Здравей Пенчо Бойчев, Много си прав , че релативизмът е толкова сбъркан файл , че едва ли ще ни стигне живота да го разпердушинваме.. Атова че релативистчетата не можаха да се защитят и са гола вода и кал покрай ушите си пролича в дебатите .. Заслекнаха се горкинките .. доплака им се .. Прав си че не е лесно да се защищаваш изгубена позиция като опълченец когато даже нямаш хал хабер от това което трябва да защищаваш..
  2. Здравей ISTORIK, Това че не си физик не е страшно !.. Аз например не съм химик ама това не ме разстройва особенно.. Лошото е когато като Глишев нито си физик , нито па аберясваш нещо от физика па се опитваш да си вкараш пръста там дето не ти влиза оная работа.. А като гледам ти си наясно с нещата и в това няма нищо лоше .. лошето е при хвалипръцковците които няма нужда да визирам.. те си личат..
  3. Здравей ISTORIK, Абсолютно правилно е това което си написал ..Точно така го е описал някой и в уикипедията .. Червената нишка на написаното от теб е в последните две изречения , в тях е сугестиката на всичко друго казано : "Принципът на все-относителността, а именно "всичко е относително" е принадлежи на философския релативизъм. Субективно идеалистическо учение, което отрича възможността за обективно познание на света, и според което няма обективна истина и обективното познание е невъзможно." Т.е. философския релативизъм е гола вода и кал покрай ушите !.. философския релативизъм отрича възможноста за познаване на обективната истина .. Надявам се ще се съгласиш , че ние на такава каруца не се возим.. А във физиката понятието релативист има своето специфично значение и то се дава прекрасно в българския тълковен речник : релативист, мн. релативисти, м. Последовател и привърженик на релативизма. Подробна информация от Wikipedia Релативистична кинетична енергия - Релативистичната кинетична енергия е кинетичната енергия на тяло, движещо се със скорост, съпоставима с тази на светлината (u~c). Релативистко забавяне на времето - Релативистко забавяне на времето е явление, кинематичен ефект, описван от теорията на относителността, който се заключава в това, че в движещ се обект всички физични процеси протичат по-бавно, отколкото в неподвижен обект при отчитане на времето в неподвижна отправна координатна система. Такива представи за забавяне на времето в движещия се обект са глупави и наивни при положение че движещия обект се определя с нарочване ( Нарочиш го за подвижен и той е подвижен, нарочиш го за неподвижен и той е неподвижен.. )
  4. Здравейте съклубници , Тук ще правим първокласна наука Казвам се бай Петков и ме знаят като заглявушвач на релативистчетата.. Идвам тук и скоро ще дойдат и моите приятели ..и те си падат по заглявушването на релативистчета.. Купонът започва !.. Идваме тук за да правим истинсска наука .. Писна ни от вонята която лъха от псевдонауката нарекла себе си релативизъм !.. Ние навсякъде сме скапали от бой релативистите .. Ще ги заглявушим и в тоя форум защото сме сигурни че те ще дойдат .. Те са свикнали да бъдат заглявушвани и нема чалъм да не се домъкнат ..
  5. Това за същностите и формите е философски въпрос и едва ли айнщанистите са го решили .. Напротив! .. релативизмът е заглъзнал доуши в субективистични представи нямащи нищо общо с обективната действителност , с диалектическия материализъм който е фундаментът на съвременната наука.. Пълна боза е туй релативизмът сестро .. боклук!..
  6. Зсравей Шпага, Купона се мести в клуб паранауки Извинявам те .. случва се човек неволно да сгреши.. А що се късае за преместването на темите в клуб паранауки то позволи ми да направя малък анализ на дереджето и да направя обръщение към клубарите.. Отлично !, нас това не ни бърка особенно!.. Всички знаят, че сме се местили и в клуб философия на дир-бегето и пах се вихреше див купон по темите .. Тоя клуб тука беше пълно мъртвило преди да дойдем тука .. Дойдохме и го съживихме .. Сега по всичко личи че местим сергиите на площадката на паранауката .. Няма страшно , там ще се вихри купона в такъв случай ..И Христос се е родил в сламена колиба..но това не му е попречило да бъде Бог!.. Тоя клуб леко полеко ще умре както си беше мъртъв и до сега .. Призовавам всички свестни клубари да се преместят на новата площадка .. Какво пък .. нас не ни интересува каква ще е колибата .. важното е внея да се навъртат богоизбрани!.. Заповядайте физици и фенове на физиката в : 1. ТУК ЩЕ ПРАВИМ ИСТИНСКА НАУКА 2.Инвариант на сферата на влияние 3. ХСВ, обогатена с нови представи 4.КРЪГОВРАТ НА ЕНЕРГИИТЕ В КОСМОСА 5.Теория за магнитните полета на земята 6.Специалната теория на относителноста e невярна Оставете горките релативистчетата тука да си ближат раните ,те и без туй фарладисаха веке !.. Те като ги пооближат леко полеко ше се присламчат там.. щото са пристрастени към заглявушването .. щото заглявушването е станало за тях като наркотик .. наркотик на зомбитата.. хихихихи.. ше дойдат байновите , гаранция Франция !.. и друг път е било ... хохохо!..
  7. Здравей Шпага, И какво всъщност те безпокои в представата, че движението е относително а протяжноста на материалните обекти е абсолютна и не зависи от движението, а самите материални обекти са плътно подредени един до друг без празно помежду им ? А какво всъщност те безпокои , че времето е абсолютно и не зависи от движението при положение че движението е относително избран случаен обект ? Кажи какво всъщност те безпокои !.. Я помисли пак.. Нютон е приемал времето и пространството за абсолютни и движението относително и това не е стряскало сънищата му ?..Защо тогава стряска твоите сънища ?..
  8. Здравей Шпага, Никакви изцепки не са това .. Всичко което съм казал беше подробно обяснено и аргументирано в една тема която беше озаглавена "Специалната теория на относителноста е невярна" и която тема надхвърли 20000 прочита и в нея бяха изписани няколко хиляди постинзи .. Но за съжаление тая тема вече не е на разположение на клубарите .. Правете си изводи сами какво и защо .. Не е на разположение на клубарите и темата която г-н Ст.Джордан пусна .. Някой просто изтрива темите и лишава клубарите от информация която би ги заинтересувала .. Що за душица има такова същество което така постъпва със темите ?..Заключиха темата на wave "Теорията на относителността е грешна." под претекст че : "Бай Петков вече пусна подобна тема. В нея има вече стотици мнения, но като цяло грешността на Теорията на Айнщайн не се доказа категорично." .. После темата на бай Петков бе изтрита а горецитираната тема си остана заключена.. Правете си сами изводи .. Едно време са горили на клада книги и хора .. Сега изтриват теми в които са се бъхтали да пишат толкова ти му народ .. хиляди страници писменина.. А хората понеже нема чалъм как да ги изгорят то просто ги банват.. Правете си изводи кой ви води за носът всъщност !..Аз за себе си съм ги направил .. Те са че релативизмът не можейки да отстоява смачкващите аргументи на новите антирелативистични представи се опитва силово да реши проблемът .. Но грешни са им есапите ..Но пасаран!.. Истината неможе да бъде постановявана нито с административни мерки , нито па с гласуване.. Ъхъ!.. Сега за пиянството ..Скъпа Шпага , ти никога не си ме видяла пиян!..Ето това твое твърдение е вече изцепка .. сори!.. Изцепват се всички които им се чини, че сме родени за пълзене , па току ни пали да фъркаме по високото.. Ето ти и стихове в тоя дух:
  9. Здравей scaner, грешни теории не се четат до края! Гуруто Айнщайн е скурнал още в началото, в основополагащата статия от 1905 г. , допуснал е сериозни грешки: 1. Приел е че скороста на светлината във вакуум е константа и не е указал спрямо какво е скороста във вакуум... сериозна грешка, брато... Скоростта спрямо Светия Дух е голяма грешка! 2. Необосновано е брецнал в същата статия, че, видите ли, едновременноста на събитията била относителен зеленчук... Това е сериозна грешка - да се брецват такива необосновани брецвания и върху тях да се гради теория... При това положение СТО не бива да се чете по-нататък от основополагащата статия от 1905 г.... безсмисленно е да се четат погрешни и необосновани бръщолевения...
  10. Здравей Doris, Всичко което прави бай Петков е редно .. Е, и кво прайм при това положение ?.. А?..хихихи.. А ако ще говорим за антирелативизъм , то трябва да идем в темите 1. Инвариант на сферата на влияние 2. ХСВ, обогатена с нови представи Ъхъ!..

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...