Отиди на
Форум "Наука"

invictus07

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ invictus07

  1. Това не ми е домашна. Имам изразени и изравнени целите реакции. Питам от личен интерес. Знам какво представляват окислително-редукционните процеси и как се съставя електронен баланс. Питам, защото упражненията ни бяха малко и някои неща останаха недоизяснени, но както и да е. Благодаря за отговорите.
  2. Никой ли не може да ми помогне? Да не съм объркал раздела?
  3. invictus07

    Относно НОХ

    Здравейте, извинявам се за малко глупавия въпрос, но се надявам някой тук да може да ми помогне. Интересува ме как мога да определя продуктите на сложни реакции от този вид: KMnO4 + Na2S + H2SO4 -> ? K2Cr2O7 + Na2S + H2SO4 -> ? PbO + MgSO4 + HNO3 + H20 -> ? Как да преценя как точно ще реагират веществата и какви ще бъдат продуктите? По ОХ ми е лесно да преценя как протича дадена реакция и лесно извеждам продуктите, но неорганичната ме затруднява. Как се работи с такива уравнения? Благодаря много предварително?
  4. Благодаря много за помощта на всички
  5. Ами мен ме интересува конкретно молекулярната биология в ПУ. С органичната химия горе-долу се оправям, а биологията ми е приятна за четене. Но не знам какви шансове за реализация бих имал след това. Можете ли да ми препоръчате някакъв учебник, освен гимназиалните, от който малко да си разширя знанията по органична химия?
  6. Здравейте. Извинявам се, ако не съм уцелил точния отдел, но имам няколко въпроса, свързани с молекулярната биология. Обмислям да кандидатствам тази специалност, но съм слаб в химията и искам да попитам има ли смисъл да се захващам с това, при положение, че химията не ми върви на 100 процента, т.е., разбирам теорията, но със задачите съм зле. Какви са възможностите за реализация с тази специалност? Вече имам едно висше в сферата на хуманитарните науки, но ми се иска да се занимавам с истинска наука. Благодаря ви предварително

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...