Отиди на
Форум "Наука"

moica

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ moica

  1. Здравейте!Колко мл HNO3 65.0%, с плътност 1,391 грама / мл е необходимо да се разтворят 30,0 грама Ag?
  2. Какъв е приблизителният брой на клетки в човешки крак? Благодаря за отговора предварително.
  3. moica

    Помощ

    Здравейте!Някои може ли да ми помогне с едни изчисления: 1. Ka=(10^-2,74)/0,25-10^-2.74= 2. Ka=5,618*10^-10*0,0800mol/L= ,това цялото е под корен. Благодаря предварително за помощта.
  4. Здравейте!Имам нужда от помощ с един въпрос. В три епруветки сипваме по 4mL. 0,05M разтвор на Na2SO3.В първата епруветка добавяме 1mL 1M разтвор на H2SO4,в другата 1mL 35% разтвор на NaOH.С пипета, капка по капка, се добавя 0,02 М разтвор на KMnO4 и в трите епруветки. Моят въпрос е: Kak ще се промени оксидациското число на мангана при редукция на калиев перманганат с Na2SO3 в кисела, неутрална и алкална среда? Напишете и изравнете уравненията на окислително-редукционни реакции,които протичат.
  5. Здравейте!Нуждая се от помощ за следната задача Имаме разтвор на AlCl3 .Изчислете pKa , масата на сол да се подготвят 50 мл разтвор с определена концентрация.това мисля че се изчислява по тази формула ms=c.V.M.
  6. moica

    Титрация

    Благодаря за отговора. Ако е възможно да ми помогнеш с още една задача. Колко грама CuSO4.5H2O трябва да разтопим в 500гр. вода да поучим 6,0% разтвор?
  7. moica

    Титрация

    Може ли някой да ми помогне? Между кои йони протича протолитска реакция като титрираш кисилина с хидроксид? Начертайте уравнение реакция. Кои йони са в излишък по еквивалентни точки,ако титрираш силна кисилина с хидроксид? Какво е pH в еквивалентни точки,ако титрираш силна кисилина с хидроксид?
  8. moica

    Генетика

    Здравейте.Имам нужда от помощ. кръстосваме грах и при това наблюдаваме голям брой свойства боя на цвета,височина на растението,боя на шушулките.Наблюдаваме общо 11 свойства.V P поколение започва от две напълно хомозиготни растения, при които всички характеристики са различни (един има червени цветя, други бели, един е с ниско стъбло, други висши ;...). Колко растения в F2 поколения ще има изразени доминантни свойства? Предполагаме да се всички свойства наследяват напълно независимо,така че техните локуси да лежат на различни хромозоми,които да са достатъчно далеч да между тях с значителна вероятност протече кръстосване. Благодаря за отговора Ви предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...