Отиди на
Форум "Наука"

cherva

Потребител
  • Брой отговори

    18
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ cherva

  1. Здравейте, може ли някой да ми помогне с 2 задачи по лазерна техника, защото не намирам нищо в интернет което да ми помогне. 1) Определете плътността на мощността във фокуса на 15 mW ТЕМ00 лазер. с ламбда= 650nm f=5mm, фи на входното лъчение = 3mm. 2) Посочете подходящи фотоприемници за спектрален диапазон 2-5 микрометра, примери. Благодаря на всички за помоща
  2. Търси се технологична схема за многослойно покритие от диелектрици. Или поне "многослойно покритие от диелектрици" на английски за google.
  3. Имам да правя курсова задача по "основи на оптиката". Двете задачи са прикачени по-долу и, понеже съм притиснат и от работата и от университета, съм готов срещу заплащане някой да ми я направи. Ако има навити хора, сигурно ще имам още колеги, които ще им станат клиенти. Очаквам оферти на ЛС. От София съм.
  4. Търся си производител на бондери за челно свързване за монтажни процеси на микроелементи. Може и само име няма значение къде се намира по света.
  5. cherva

    анодно бондиране

    Може ли някой да ми даде някакво напътствие (линк) за анодно бондиране, защото в университета трябва да покажа структура използваща процес анодно бондиране. На мен с google и anode bonding не ми помогна особенно. Ако някой ми покаже такава структура също няма да му се разсърдя.
  6. Цялата работа е че в университета имаме въпроси за само подготовка по "Технология на микро електро-механични системи" и някои малко ме затрудняват. Благодаря на всички които се отзовават в темите ми.
  7. Каква е разликата в скоростта при плазмено и плазмено-химично ецване за полисилиций.
  8. Каква е разликата между рентгенова и ултравиолетова литография за LIGA? Не знам дали е за форум химия ако не е моля преместете темата
  9. Здрвейте на всички, имам няколко въпроса относно ецването. 1) При обработването на пластините с отложени покрития от никел-хром и злато какъв тип ецване наблюдавахте? 2) От какво се определя селективността на ецващия разтвор? 3) Има ли значение дебелината на ецваното покритие за степента на подецване? Обосновете отговора си. 4) Как се дефинира селективността при субстрактивните процеси? Благодаря ви много.
  10. Какъв е процеса на химическо активиране на керамики при тяхното метализиране ?
  11. Каква е разликата в ецването на монокристален и поликристален силиций ?
  12. Имах лекция на тема: Технологични методи за топологично копиране. Контактна и проекционна литография. И това ми е въпроса за самоподготовка. Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен.
  13. Какъв е принципът при експониране чрез сканиране?
  14. Може ли да се изпари волфрам от танталов изпарител и - защо?
  15. Здравейте, днес се зачетох за вакуума и за това как не може да се постигне пълен вакуум. И ми стана любопитно какъв най-висок вакуум е постигнат?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...