Отиди на
Форум "Наука"

loop

Потребител
  • Брой отговори

    145
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за loop

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

loop's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

39

Репутация

  1. Това е цялото пройзведение.Музиката е на Енио Мориконе,и е от филма Canone Inverso making love
  2. http://www.imdb.com/title/tt1905040/?ref_=sr_1
  3. loop

    The Lost Tomb of Jesus

    http://www.imdb.com/title/tt0974593/?ref_=fn_al_tt_1 Много хубав филм,препоръчвам на всеки да го гледа.
  4. Интересно ми е да попитам коя е най евтината такава техника и колко струва,а и какво представлява,кажете няколко вида.И хах може ли да засече електронен часовник в морето,дори и да е заринат във пясъка ,кажете ми моля ви се ако знаете?
  5. Може ли да каже някой що за глупост е това. Рей Курцвейл, световно известен учен и автор, смята, че светът - такъв, какъвто го познаваме, ще бъде неузнаваем след 20 години. Една от промените, които, според него, са възможни, е, че учените най-накрая могат да открият безсмъртието, пише profit.bg. "Аз и много други учени смятаме, че след около 20 години ще разполагаме със средствата да препрограмираме телата си, така че да спираме, след което да обръщаме ефекта на остаряването," пише Курцвейл в The Sun. "След това нанотехнологиите ще ни позволят да живеем вечно. В крайна сметка, нанорботи ще заменят кръвните клетки и ще вършат тяхната работа хиляди пъти по-ефективно." Курцвейл, сред чиито почитатели са Бил Гейтс и Бил Клинтън, изказва и редица други твърдения, като например, че хората ще могат да заменят всички свои органи с изкуствени. Той твърди, че ще можем да се гмуркаме надълбоко с часове, без да имаме нужда от кислород, и да пишем цели книги в рамките на минути, благодарение на напредналите нанотехнологии. Виртуалният секс също ще бъде нещо обичайно в не толкова далечното бъдеще. "Компютърните технологии и нашето разбиране на гените (нашите телесни софтуерни програми) се ускоряват с невероятни темпове," пише той. Неговата теория за Закона на ускоряващата се възвращаемост предполага, че предстои напредък от "един милиард пъти" в технологично отношение в рамките на следващия четвърт век. "На практика, времето, необходимо за удвояване на технологичния напредък, постоянно намалява," обяснява Кевин Бейли от Inc.com. "В определен момент прогресът напредва неимоверно много спрямо времето. Напредъкът в технологиите, за който някога са били необходими 20 години, сега отнема десет, след това 5, след това 2.5, след това 1.25, след това 0.75 години и така нататък". Курцвейл смята, че в момента едва започваме да се възползваме от възможностите, които изкуственият интелект може да предостави, а напредъкът ще става все по-голям. Ние вече използваме малка част от него, за да приземяваме самолети и да търсим в Google. "Тези технологии въобще не трябва да изглеждат нереални," казва Курцвейл. "Нашите телефони в момента могат да правят неща, за които преди 20 години не сме си и мечтали, че са възможни. Когато бях студент през 1965 г., единственият компютър в моя университет струваше 7 млн. паунда и беше огромен." Курцвейл заключава: "Можем да очакваме свят, в който хората се превръщат в киборги с изкуствени крайници и органи." http://www.novini.bg/news/76374-%D0%B4%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-20-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html
  6. И какво разбра ли се със сигурност дали го има бозона или не,или кога ще се разбере.
  7. 16-годишно момче успя да разгадае загадки, не давали покой на математиците над 350 години. Шоуриа Рай бе определен като гений, след като пресметна задачи, измислени от Исак Нютон. Ученикът от германския град Дрезден реши две теореми за динамиката на елементарните частици, които по-рано са били смятани от математиците само с помощта на мощни компютри. Неговите решения означават, че учените сега могат да калкулират траекторията на движение на хвърлена топка и след това да предрекат как тя ще удари земята и ще отскочи от стена. Шоуриа се е натъкнал на задачите по време на ученическо посещение в Университета в Дрезден, където професори твърдели, че те не подлежат на решение. “Попитах се: Защо не може?”, обяснява Шоуриа. “Мисля, че беше ученическа наивност. Не вярвах, че няма решение”, добави той. Шоуриа казва, че решава сложни математически уравнения от шестгодишен, но не се смята за гений. Е,кажете мнение и коментари,какво значи: "Неговите решения означават, че учените сега могат да калкулират траекторията на движение на хвърлена топка и след това да предрекат как тя ще удари земята и ще отскочи от стена." http://www.novini.bg/news/67579-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-350-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...