Отиди на
Форум "Наука"

Gravity

Потребител
 • Брой отговори

  2491
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  16

Gravity last won the day on Юли 19 2017

Gravity had the most liked content!

Репутация

1150 Старши асистент

Всичко за Gravity

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gravity

  Кратки новини - Физика

  Не точно новини, но може да е интересно. True facts about cosmology (or misconceptions skewered)
 2. Gravity

  синтезираните сигнали

  Това от/за изпит ли е? Ако да, тогва трябва да кажеш какво знаеш и какво си пробвал.
 3. Всичките. Разбира се не във всяка една ситуация. Когато тази вяра започне да влияе негативно на околните, за което примери колкото искаш, е притеснително. Принципна разлика няма.
 4. Точно тук е разликата. За някои хора не е проблем да нямат отговор не всеки въпрос или да не са напълно сигурни дали това което знаят е вярно. За други е необходимо да имат "отговори" и "сигурно знание" и за това са склонни да вярват на всякакви измислици, и напълно да отказват да мислят критично.
 5. Както казва Уайнбърг. С и без религия добрите хора ще правят добри неща и лошите ще правят лоши. Но да имаш добри хора правещи лоши неща, за това е необходима религия.
 6. Мисля, че има огромни разлики. Той е/беше атеист, докато ти си вярващ.
 7. Ако вселената не е ралност, то какво може да кажем за нейния създател. Не искам да му преписвам човешки характеристики, но какво какзваме за някой, който живее в свой собствен измислен (не реланост) свят.
 8. Аз биха казал, че за него бог е хипотетичен създател на вселената, и че за него (Хокинг) това е доста ненадеждна хипотеза. Според мен, той не смята, че вслената е създадена.
 9. Точно това прави аргумента слаб. Ако в момента не можем да обясним нещо, това не означава нищо относно Бог. Примери много, дадох примера със слънцето. Останалото е друга тема. Но аз никъде не съм плредирал към атеизъм.
 10. Аз предоплагах, че отговаряш на мен и на моя пост. И за това казвам, че моят въпрос стои. Аргумента на автора на темата (който е доста популярен сред вярващите) с две думи е: за всяко нещо има причина, според космологията вселената е възникнала, за това е необходима причина, следователно причината е Бог. Моят въпрос беше защо причинта е Бог, а не нещо друго? Също така предпоставката е погрешна, за това поисках той да даде някакви препратки към научна литература подкрепящи това му твърдение. Но автора на темата явно няма намерение да води дискусия.
 11. Въпросът е от къде следва че тази прочина е Бог? Слънцето изгрява всяка сутрин от изток. Трябва да има някаква прочина за това, но никой не казва, че е Бог, поне никой в днешно време. Защо за вселената причината е Бог? Ако утре науката даде отоговор на този въпрос, тогава какво? Ще спрете ли да вярвата? п.п. Другото беше, че според стандартния космологичен модел, няма прървоначнално събитие, за което да се търси причнина. Каквото и събитие да вземеш, има предхождащи го събития.
 12. Gravity

  Кратки новини - Физика

  Не съм запознат и мога само да гадая. Мисля, че в оригиналония модел на Хойл енергията се запазва (локално). Но май, че има и варианти в, които това не е така.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×