Отиди на
Форум "Наука"

Gravity

Потребител
 • Брой отговори

  2576
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  17

Gravity last won the day on Май 13

Gravity had the most liked content!

Репутация

1198 Старши асистент

Всичко за Gravity

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

17432 прегледа на профила
 1. Почваш да звучиш като Петков. Би ли споделил от къде учиш СТО?
 2. Tenrec https://en.wikipedia.org/wiki/Lowland_streaked_tenrec
 3. Предполагам, че няма това предвид, а използването на диплома по физика като критиерии за правдоподобност на работа в друга област, без да е необходимо само за да придаде научна тежест.
 4. Не може да избягваш факти защото са ти неудобни. Ако предположението ти не може да се справи с казуса, значи е погрешно.
 5. Всеки може да се смята за неподвижен, но не всеки може да е неподвижен спрямо някаква среда.
 6. Ако имаш източник и двама получатели, които се движат един спрямо друг, то няма как и двамата да са неподвижни спрямо каквато и да е било среда. Така, че светлината не е като всяка друга вълна в среда.
 7. Погледни линковете по-горе. Ето нещо конкретно. https://en.wikipedia.org/wiki/Hafele–Keating_experiment
 8. Мисля, че имаш същия проблем като Петков. Ти казваш разстоянието между София и Бургас, но имаш предвид разстоянието между София и Бургас в системата, в която земята е неподвижна. И не схващаш, че в друга отправна система може и да е различно. Когато казваш, че за някой, който се движе (например във влак), разстоянието изглежда различно, но в същност си е същото, ти пак имаш предвид разстоянието в системата, в която земята е неподвижна. А не в системата, в която той (заедно с влака) е неподвижен.
 9. Това, че не ти е ясно какво точно е твърдението в СТО не го прави невярно.
 10. Работата е там, че такова нещо като разстояниеТО няма. Както няма и времеТО (с изключение на собственото време). Има разстояние и време и тези неща са различни в различните системи. По-точно ако имаш две събития, например тръгването и пристигането на кораба, то какво е разстоянието между местата на случване на тези събитя и колко време е изтекло между тези две събития зависи от отправната система.
 11. Проблемът е, че това не е антропния принцип. И това не е наука, а голи умозрителни размишления.
 12. Ето тук е проблемът. Ти, както много други, не си дори и опитал да се запознаеш с теорията, а си фантазираш на базата на името. Буквално съдиш книгата по корицата.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...