Отиди на
Форум "Наука"

Gravity

Потребител
 • Брой отговори

  3059
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  21

Gravity last won the day on Юни 10 2020

Gravity има най-харесвано съдържание!

Репутация

1516 Старши асистент

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

18432 прегледа на профила
 1. Филм по книга не е книгата! Може да се различава колкото си иска. Ако не е добре направен, няма да си струва да се гледа. Сякаш не е пълно с лоши филми.
 2. Или тъмна материя или ОТО травба да се модифицира, или напълно да се замени. Има хора които това правят. До сега никой не е успял.
 3. Не виждам никакъв проблем. При Мартин Лутър Кинг, цветът на кожата е важен за историята и актьорът ще трябва да е гримиран.
 4. Няма заобиколни пътища. Или трябва да положиш усилията да научиш необходимата математика (така като всеки друг) или просто трябва да се довериш на другите, или да намериш нещо друго, което ти е интересно.
 5. Личното мнение няма стойност тук. Кажи как точно се разбягват и какви ще са наблюденията. С други думи ако искаш твоя модел да е нещо повече от празни приказки трябва да дадеш повече подробности и количествени оценки, които да съответстват с наблюденията.
 6. Аз не съм съгласен. Актьорът не е нужно да е лика прилика с георят, който играе. И не е толкова трудно да се приеме това. По Шекспирово време всички роли са се играли от мъже, това не е проблем. Дори не е проблем един и същи актьор да игаре различни роли в една и съща пиеса. Декорът също не е нужно да е истенски, какво ако храстите на цената са изкуственни! Това разбира се е лично мнение, но при филмите е същото. Какво ако ролята на гръцки бог е изиграна от актьор, кото е китаец! Не е ли важното каква е самата игра, а не повърхностните прилики! Какво стана с въображението и способността за абс
 7. Аз бих казал, че ГВ се е установил въпреки ограниченото човешко въображение. Много от слодсвията на ТО са били посрещнати с много скептицизъм е съпротивление. Чак когато няма нъкъде да се ходи, хората ги приемат. Погледни, дори и днес има учени, които се противят на идеята за черни дупки (по-точно слидствието от теорията).
 8. Защо смяташ, че обяснението не е окончателно? И защо смяташ, че трябва да има и други? По-добре е да се разбере какво точно е обяснението, като се задълбае малко по-дълбоко от името.
 9. Жанрът за мен не е решаващ и не мога да се сетя за нито един, който да не гледам. Всеки филм за себе си. Също така не мога да се сетя за тип филми, които задължително да гледам заради типа. Пак всеки го преценявам отделно.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...