Отиди на
Форум "Наука"

ivansemkov88

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ivansemkov88

ivansemkov88's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Здравейте, на село гледаме пъпеши и имам един въпрос към Вас. Колко процента вода съдържа пъпешът?
  2. Нормално да е така, когато от едната работа ще е много по-доходоносна от другата. Ако държавата създаваше протекции на българските фермери, чрез повишаване на нивата на вносните мита на определени вносни земеделски стоки по време на сезона например да си фермер нямаше да е толкова зле. Освен помощите от европейския фонд "Земеделие" и една подкрепа от страна на държавата и стимул за българските фермери, щеше да има много повече желаещи да станат земеделци отколкото "пъблик рилейшънс". Лично мое мнение А относно фаворизирането на третичния сектор, разбира се, че не е полезно, защото производството въобще (без значение дали ще е производство на стоки или на някакви услуги) е в основата на икономиката на една държава ! Друг е въпроса по темата, че да си банкер е много общо понятие. В тази сфера има много и различни позиции, с различни нива на заплащания, като в момента обикновения експертен персонал без ръководни функции в някоя банка в страната далеч не взима много повече от една чистачка.
  3. Да, но това не е свързано с безработицата в страната, защото едно е колко хора от трудоспособните работят, а съвсем друго е покупателната способност на населението. Кой са белите европейски държави според теб? В кои от тях си ходил и знаеш, че няма такива? Аз съм бил само в "белите" съединени американски щати и там има такива магазини, те се наричат Dollar Tree. Има ги абсолютно във всички или почти във всички щати, като там всяка стока се продава за 1 долар или до 2-3 долара максимум. Още повече, че дори срещнах тогава шефката си вътре да пазарува и тя в този магазин. И не само имаше много хора, които си пазаруваха от там кои повече, кои по-малко. Нима това ги прави беден народ с много висока безработица, според теб?
  4. Идеята на НАСА изглежда много добра. Ако успеят до 2030 да съчетаят компонентите и да изобретят въздухоплавателен апарат с такива характеристики, ще се подобри много сигурността и времетраенето на въздушния транспорт. Лошото според мен, ще бъде че малко хора ще могат да си позволят такъв транспорт и за много време ще са трудно достъпни за средностатистическия българин. Дори и да постигнат нисък енергиен разход, самите разходи за производство и поддръжка на такова чудо ще са огромни. Дано все пак да сме живи и здрави за да можем да ги видим един ден
  5. Определено не съм съгласен с теб. Естествено всеки си има право на мнение, но спортът те учи на рефлекси, бързо мислене и реагиране. Агресия сеят само някой спортове и то далеч не всички. Харесвам футбола, волейбола и тенис на маса. Жалко, че за първите два няма къде да ги играя.
  6. Здравей, Много, много отдавна, когато човекът още не съществувал, всичката вода на Земята била солена. Всички риби обичали сол, а животните на сушата пиели солена вода и това не им правело впечатление, защото никога не били опитвали сладка вода - откакто се помнели водата и в океаните и моретата, и в реките и езерата била солена. Всички било спокойно,докато една палава рибка-каракуда не открила захарно кристалче.Опитала рибката,която била многооо любопитна странното кристалче и то й харесало.Скоро водата около кристалчето станала сладка.Все повече и повече водни обитатели харесвали сладката,захарна вода.Имало обаче и риби инати-те не искали и да чуят за новия вид вода.Накрая водните животни се скарали.Постоянно спорели коя вода е по-добра.Тези,що обичали сладката негодували,понеже само едно сладководно поточе не им било достатъчно,но другите не отстъпвали своята солена територия.Най-сетне решили всички да се допитат до стария и много мъдър Кит,да го питат какво да сторят.Китът обаче не успял да измисли справедливо решение.Помолил тогава Делфинът бога на морето Нептун за помощ.Мислил Нептун,мислил от един прилив чак до другия и сетне направил така,че в океаните и моретата водата да е солена,а в реките и езерата-сладка.По изрична молба на обитателите им някои езера си останали солени.Животните на сушата предпочели сладката вода,а по-късно човекът последвал техния пример. Така всички били доволни и спорът се прекратил.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...