Отиди на
Форум "Наука"

Byulbyulvzade

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Byulbyulvzade

Byulbyulvzade's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Само да вметна, че в момента държавната администрация на САЩ е изключително затруднена с терминологията, защото се оказа, че новоизмисленият термин афроамериканци е съвършенво неточен по отношение на голяма част от тъмнокожото им население, чийто произход няма нищо общо с Африка. Не знам как точно се е получило, но в документацията, статистиката и архивите им от известно време насам всеки белокож е определен като арменоид (в редки случаи кавказоид), а всеки тъмнокож като афроамериканец, макар че всеки може да се досети, че един австралийски абориген или един индус от дравидски произход няма как да бъде свързван с Африка.
  2. Пандора:"Съгласна съм,че има характерен манталитет и традиция,ислямът проповядва добро отношение към жената по- принцип и аз също за себе си съм стигнала до извода,че проблемът е в арабските племена и характерните им обичаи." За шериата ли става дума? За нинджите, полигамията или за обрязването? По принцип (пише се без дефис!) в нито една религия жените не са равнопоставени на мъжете (не включвам сциентология и прочее "нови" религии!). Съществуват закономерности, респ. - закони на социорационализма. Не мога да си представя, че "една българка" може сериозно да твърди, че ислямът проповядвал добро отношение към жените. В казармата имах един сънаборник турчин от някаква секта, който в прекия и преносния смисъл не можеше да си позволи да убие дори насекомо. Вероятно в ценностнатна система на такива мюсюлмани и жената е обект на протекция и прочее, но това е изключение от правилото! По принцип ислюмът не проповядва добро отношение към жената - запишете си го, Пандора, и го окачете на видно масто! Арабските племена и обичаи тука нямат нищо общо в случая. Пък и не те идват тука да ни ги натрапват, а нашите българки като Пандора тичат при тях и после се чудат как да избягат и да се върнат, как да си вземат децата и т.н. Абе, мислете малко като пишете подобни дивотии, хората ги четат и някой (по-точно някоя завеяна) може да повярва!
  3. Извинявам се, но не точно думата "тюрк", а наименованието "Туран" е от ирански езиков произход, доколкото в този език при словообразуване на антоними се използва отрицателната наставка "т" с или без последващ вокал, за да се получи семантиката "Не-Иран". Първоначално арийците, наричали всичко което ги заобикаля "Туран" (=Не-Иран), а по-късно само източните съседи!Като этноним за първи път е засвидетелствано сложното тур-кутии, втората част на което е известен, познат этнос и следаветлно става дума за смесено племе, доколкото в легендите на тюркските народи съществуват сведения, че група тюркски воини взели ираноговорящи жени от някаква област Куфа и създали нов народ, племе или род. Последните обединели ивсички тюркски племена и създали Ордата.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...