Отиди на
Форум "Наука"

surikat

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за surikat

surikat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Репутация

  1. surikat

    Желе?

    Оказва се, че химиците са весел народ. Изчетох ви мненията и още нямам отговор. Но пояснявам за какво желе става дума. Аз съм филолог. Изучавам паранормалните явления - бавно и внимателно. Искам да си изградя свое обяснение. Попаднах на материал, в който се казва следното: "От небето падат желета и "пачи", като при такива "валежи" очевидци са наблюдавали и "странно светене на атмосферата". През 1652 г. в Италия валяла лепкава маса съпроводена от "светещ метеорит". През 1718 г. на остров Лети (Индия) долетяла "пача" заедно с огнено кълбо. На 11 ноември 1846 г. ярък обект с диаметър повече от метър се превърнал в зловонна "пача" и се разпилял близо до Лоувил, щат Ню Йорк. Англичаните Дж. Мичъл и Р. Рикърд събрали мното случаи за валеж от смърдящи ледени парчета във време, когато хората не са познавали промишленото замърсяване на околната среда... Зная, че във форума има отделение "Паранормални явления". Обаче аз реших да потърся гледната точка на химиците. Общото в описаните случаи е: вода + воня + желе, лепкава маса или вещество, напомнящо пача. И тези явления са придружени от светещи кълба, светене, електричество.
  2. surikat

    Желе?

    От самото начало казвам, че не съм химик. Но ми е любопитно с участието на какви вещества и електричество се получава зловонно желе? Обяснете, моля! Ако може, на по-достъпен език.
  3. Какво значи сблъсък на култури? Унищожаване на едната и фанатично налагане на другата? Я наричайте нещата с истинските им имена! Това не е сблъсък на култури. Това е геноцид над индианците. Интересно ми звучат аргументи от типа на "Америка била голяма, имало място за всички". Все едно е съседът да ми каже: "Къщата ти е достатъчно голяма, има място и за мен". Я вижте какви ограничения поставят сега янките, щом веднъж са се докопали до земята на индианците! Визи! Причини за пристигане в САЩ. Образование, работоспособност, банкови сметки! Никой не вика - земята е достатъчно голяма, има място за всички! След като самите англоиди и други евроотрепки са се настанили безплатно в чуждите земи! Ама първите заселници били гладували и зимували и пр.... Кой ги е викал в чуждата земя? Да са си седели дома, в префърцунената Европа. Обаче там се е чел романът "Глад" и са били преследвани от закона. Чудя се на скудоумието на народите днес - да приемат за демократи шайка крадци на чуждо злато и земи, робовладелци и терористи. САЩ има да доказва, че е демократична държава и че спазва правата на човека! Например, като обясни ЗАЩО ИНДИАНЦИТЕ И ДО ДНЕС ЖИВЕЯТ В РЕЗЕРВАТИ? Могат ли т.нар. нейтив америкънс свободно да се придвижват и да живеят където си искат в САЩ? Например, като САЩ признае независими индиански държави на територията си. Щом може Косово да е независимо, и независими индиански държави може да има!
  4. Не ми се открива нова тема, ще продължа мислите ви, като обърна внимание на грешките в речта на ТВ водещите. По принцип, с най-фрапантните случаи се занимават "Господари на ефира". Но то е такава джунгла от грешки, че корекцията не е по сила дори на "Господарите..." Примери: озвучаване на беззвучни съгласни - "гоЗД във студиото" (+ "във" вместо "в") - гост в студиото "чиЗ(Д) въздух - чист въздух изпускане на звуци: "четри" вместо четири (любима грешка на спортните коментатори) Един от спортните новини ме удари о земята: "шеш - четри, шеш - четри". Имаше предвид "шест - четири, шест - четири".
  5. Е? 11.11.11 мина. Не се възнесохме. Не станаха някакви чудеса. Все още сме си в това измерение. Как ще коментирате това?
  6. Може да изглежда абсурдно, но има начин за медицинско диагностициране чрез поставяне дланта на ръката върху повърхността на машина. Без манипулации, без "моля, съблечете се", без каквото и да е друго докосване, освен до машината. Ще ми се това по-скоро да бъде направено и въведено в практиката. Замества рутинните прегледи, пести време и е много по-удобно за пациента.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...