Отиди на
Форум "Наука"

ilian_y

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ilian_y

ilian_y's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравей колега, искам да те попитам дали знаеш къде могат да се намерят тези производители на маслодайни водорасли? От доста време се интересувам, но никъде не мога да намеря суровина.
  2. Това че се намират навсякъде по света го четох и аз, обаче как ще си сигурен че си взел точно тях от 150 000 вида дето ги има в едно езерце или баричка. Затова по скоро ако могат да се вземат от някои, които вече ги развъжда или лаборатория. Все пак трябват 0,5 литра от тях и веднага ще си ги развъдим, но трудното е намирането
  3. Привет отново на всички мераклии за създаване на дизел, поразровичках се из нета, защото много ми се ще да си карам колата на собствено гориво. Ето какво намерих за прословутите водорастли (Botryococcus braunii). Явно не е невъзможно, но е много трудно и ще се изисква усилията и опита не само на един човек. Намерих няколко източника на тези едноклетъчни в БГ: http://www.bioenergotech.com/NEW%20TECHNOLOGY/vodorasli.html http://www.go-starazagora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1512&Itemid=35 http://www.dnevnik.bg/zelen/2009/10/01/793452_bulgarska_firma_shte_pravi_biogorivo_ot_vodorasli/ Дано съм полезен с нещичко поне. Нядявам се всеки да сподели по нещичко което е открил и нещата би трябвало да се навържат
  4. Мисля да пробвам да правя биодизел от водорастли но там има много неизвестни и малко информация !Като за начало се пробвах да "посея" водорастли в шишета , в найлонови ръкави ,но нищо не става, явно не е толкова лесно колкото изглежда в клипчето !Или може би аз бъркам нещо !

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...