Отиди на
Форум "Наука"

maxuel82

Потребител
  • Брой отговори

    16
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за maxuel82

maxuel82's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. пич как става това третиране неми става нешто

  2. Като че ли това водорастло не е толкова трудно за откриване! Ето какво прочетох в един саит : "Botryococcus Braunii е щам на водорасли, който е известен като зелен колониални микроводорасли. Botryococcus Braunii се намерят навсякъде по света в сладководни езера, бракични езера и води, резервоари и изкуствени водоеми. "
  3. Да тези материали съм ги чел , но явно че намирането на самите водорастли няма да е лесно !Има два начина за извличането на мазнината от тях - единия е с преса ,а други я с разтворител естракция с ( ХЕКСАН) ама като му гледам цената на хексана няма да е хич евтино За сега най-евтиния и достъпен вариант е от преработката на използвана мазнина ! ??? Но пък от друга страна ако това е вярно " За единица произведено масло или биоетанол са необходими 150 пъти по-малко количество водорасли отколкото рапица или слънчоглед. " водорастлите са най "на далавера " !
  4. Ами не - явно че не пробвам с правилния вид ! Пробвал съм с водорастли които ги има навсякъде и живеят в сладки води ! Предполагам, че за да са толкова маслодайни ,тези водорастли може би са генномодифицирани и няма да е лесно да се намери "семе" !!!
  5. Известно време бях преустановил производсвото на биодизел защото нямаше суровина или я продаваха скъпо !Днес обаче дочух че има вероятност горивата да достигнат 4лв. за литър ! И така пак се захващам с производството на по-евтино гориво Ще се надявам на помоща Ви !Изчетох и се запознах доста подробно с производстрвото на биодизел от рапица , но ми се вижда доста скъпо и трудоемко т.е. целта не оправдава средствата ! Мисля да пробвам да правя биодизел от водорастли но там има много неизвестни и малко информация !Като за начало се пробвах да "посея" водорастли в шишета , в найлонови ръкави ,но нищо не става, явно не е толкова лесно колкото изглежда в клипчето !Или може би аз бъркам нещо !
  6. Няма колега май ще трябва да си го правим собственоръчно!
  7. Да сега ми се изясниха нещата ! Благодаря !
  8. Нещо немога да разбера !!! Т.е. не става със сярна киселина така ли ???
  9. Благодаря !Стана ми ясно Някога ако бях учил повече по химия щех да ги знам тези неща ама кой да учи ??? И пак всико опира до точност !
  10. Здравейте !!! Наскоро си регистрирах фирма ( ЕООД) но в момента съм безработен и съм регистриран в бюрото по труда !Реално с фирмата ще започма да работя през месец март ! Трябва ли да информирам бюрото по труда или чак след като започна действителна работа с фирмата ??? И какво са процедурите от тук нататък след регистрирането на фирмата ??? Благодаря !
  11. Прочетох в един форум че киселинността на готовия биодизел се неутрализирала със сярна киселина H2SO4! Възможно ли е това или човека си прави майтап та някой да му се разядат буталата на колата ? Аз немога да повярвам нали самия биодизел е киселина и разяжда заради наличието на натриевата основа и ако се добави и сярна киселина направо ще пробие резервоара ! Така си мисля може и да греша !!!
  12. Е браво много добре !!! 6+ от мен по теория Доста неща сега научавам от прочетеното до тук! В началото когато почнах да си правя биодизел (преди 3години) Изобщо не се интересувах от нищо освен от това че 1л биодизел ми излиза около 0.30-0.35 стотинки! Като в това число включвам тока изразходен за подгряването на мазнината KOH 1 кг около 6лв който е достатъчен производството на 150л. биодизел и метанола около0.200гр за 1 литър мазнина! Като получения глицерин го изхвърлях в канала или в градината (то това обяснява и реколтата това лято стеблата на доматите станаха от 2 до 2.50м направо страшно ) Мисля си че щом има метанол глицерина би следвало да гори! Сега се сещам за това! Сега ако успея да се справя и с титруванео ще обясня подробно и със снимков материал процеса на производство! Немога да си намеря варел (бидон) с конусообразно дъно! Ако някой знае от къде мога да си купя или как да си направя нека сподели ! Нещо такова :
  13. Пише но все общи работи !всъщност в един от тези сайтове видях начините за извличане на мазнината ! Доколкото разбирам тези водорастли са някакъв по-специален вид? И трябва "семе" за да ги подведеш веднъж ! Доколкото разбрах трябва и някакви хранителни вещества (но какви) светлина и въглерод ! После трябва да се изсъхнат ! Трябва да се изпробва но надали в един пакет ще" поникнат" водорастли? Все пак ще пробвам !!!
  14. Да разбира се ! Доколкото знам от 100кг водорасли излизат 50л! мазнина т.е. те са много маслодайни !Проблема е как точно се отглеждат и как после се "цедят" После обработката е същата както при получаването на биодизел от олио! Някъде видях че има два начина за извличане на мазнината от водорастлите -маханичен и химичен!!! Механичния - с преса а химичния -към водорастлите се слагало ХЕКСАН и маслото само си излизало! После чрез дестилация хексана се отделя и остава мазнината ! Но няма много точна информация или поне аз немога да намеря !

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...