Отиди на
Форум "Наука"

rumcaiz

Потребител
 • Брой отговори

  562
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

509 Аспирант

1 Последовател

Всичко за rumcaiz

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Не е точно днес, но днес го видях и ми хареса.
 2. Това е най-логичното обяснение. Не съм и очаквал да вдигнат от 100 на 120 например. Луната се отдалечава от нас с около 4 см. годишно.
 3. Това е най-логичното обяснение. Не съм и очаквал да вдигнат от 100 на 120 например. Луната се отдалечава от нас с около 4 см. годишно.
 4. Да, англоговорящите изобщо не "фъкат", никога.
 5. Много късно пукна, когато нищо не зависеше вече от него. Няма голяма разлика между Куба когато я завзе и когато я остави.
 6. По Рождество 1924 г. в Женева, Швейцаршя се събират няколко важни личности производители на електрически крушки, сред които американецът Томас Едисън, холандецът Антон Фредерик Филипс (основател на концерна Филипс - Royal Philips Electronics N.V), германецът Карл Фридрих фон Сименс (баща му основава Siemens & Halske AG, известните днес като Siemens AG) французинът Пол Блавие (La Compagnie des Lampes) с цел изготвянето на таен план. Те създават тайния картел Феб (Phoebus - по името на древен римски бог на слънцето и светлината, което е директен окултизъм и в противоположност на християнството). В картела влизат Osram, Philips, Tungsram, Associated Electrical Industries, ELIN, Compagnie des Lampes, International General Electric и the GE Overseas Group. По това време те успели да удължат работата на една крушка до 2500-3000 часа. Но на тайната среща конспираторите решили, че трябва да се намали живота на крушките, които се продават до 1000 часа. Така потребителите ще трябва по-често да си купуват крушки и те ще правят по-големи печалби. През следващата 1925 г. те направо създали "Комитет 1000 часа", чиято основна цел била навсякъде пред производителите на електрически крушки да се спре да се произвеждат крушки с по-дълъг живот. Картелът направо забранява на другите компании произвеждащи електрически крушки да се предлагат, рекламират и продават електрически крушки с повече от 1000 часа. Дейността на Феб се свързва контрол и обмяна на патентите за Европа, Америка и дори колониите от третия свят Азия и Африка. Това е първият световен картел на производители, който контролира продукцията и разпространението й.
 7. Перфектно място за провеждане на световно по футбол.
 8. Интересна, но пълна с правописни грешки - волканична, геавитация....
 9. Това е музика изсвирена от съвременни инсрументи, записана в съвременно студио и най-важното - аранжирана и изпълнена от съвременно мислещи музиканти. Нищо автентично няма.
 10. Очаквах силата освен да се събуди,да вземе и някой Оскар. Дори и в някоя второстепенна категория. Някоя от рода - "най-добър педикюр на втория помощник осветител". Вместо това тъпотията "Лудият Макс" обра всичко що можеше да се обере от тоя жанр, което уж принадлежеше на междузвездните.
 11. Това, че нямаме повод да пийнем, не е повод да не пийнем:)
 12. Вече работи нормално. Днес съм свалил около 200 книги
 13. Не е съвсем закрита читанката. Има "огледала" които работят. http://forum.chitanka.info/list-of-mirrors-for-my-library-t3960.html
 14. След като в една галактика има милиарди слънца и слънчеви системи, а във вселената има милиарди галактики, няма причина в "не знам как да го нарека" да няма милиарди вселени.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...