Отиди на
Форум "Наука"

piston79

Потребител
  • Брой отговори

    421
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    3

Отговори публикувано от piston79

  1. Преди 8 часа, Warlord said:

    Всяка от 110-те ракети "Томахоук", използвани от САЩ, Франция и Великобритания струва 1.9 милиона долара. Общата сума възлиза на 209 милиона долара. Нанесените щети по сирийски цели са минимални, и няма нито един загинал войник, само 3 цивилни са ранени
     

    0000197913-article2.jpg

    *Ръкоплес

    Все пак за държава, където годишния бакшиш на сервитьорите е колкото БВП на Русия, едва ли е проблем.... Имат още няколко хиляди томахоци, не ги мисли....

     

    Апропо, да сменим името на темата, например "Гражданката война в Сирия"?

     

    П.С. Това е томахавка, ти си сложил "Харпун":

     

    Tomahawk%202.JPG

     

     

  2. Преди 1 час, Frujin Assen said:

    Вчера мъж от Ярмук е бил екзекутиран от халифатците по обвинения че е еретик.

    еретик.jpg

    Мръсните фанатици продължават да съществуват в луфтовете между "играчите на терен".... Айде да се стягат всички и да ги приключат най-сетне!!!!

  3. Преди 6 часа, Last roman said:

    е, ще метнат няколко томахавки по рандъм сирийски бази, колкото да демонстрират че все още са фактор в Сирия.

    Да, вече няма смисъл да нанасят удари, трябваше да унищожат авиацията на Асад още 2014-2015...

     

    Цитирай

    Но след като подло изоставиха кюрдските си съюзници, вече са извън играта. Освен ако не създадат някой нов ИДИЛ или не убият Асад. Това последното е единственото им логично решение в създалата се ситуация.

    Все още не са изоставили кюрдските си съюзници.... А zа създаването на ИД мога само да се смея....

    Всъщност няма смисъл да трепят Асад на този етап, според мен, сега с Израел ще имат по-сериозни занимавки....

     

    "Gneral Soleimani: I'm not worry about Trump.Bush delivered Iraq to us.Obama delivered Syria to us.Trump will delivery Israel Insha Allah. 
    "

     

    • ХаХа 1
  4. Преди 3 часа, Frujin Assen said:

    Израел са избомбили базата Т4. 

    Няма да се разпростирам, ще оставя темата на Пистон).

     

    Няма нищо кой знае какво за коментар. Израелците са ударили някакви иранци в района (оттам беше пуснат и дрона, който се опита да наруши ВП на Израел).

    По инетерсното е дали Тръмп и Макрон ще накажат Асад за поредната химическа атака в гр. Дума.... До 2-3 дни ще стане ясно...

    Всъщност засилващото се присъствие на ИРан в района е една от основните причини Израел да натиска САЩ да останат....

  5. Преди 7 часа, Frujin Assen said:

     Всеки може да напише на стена всичко и да го снима. Виж ако имаше видеозапис как иранци го пишат или някакво друго доказателство щях да се съглася. 

     

    Не го пишат иранци, а асадитите....Мислех, че като следиш конфликта от много време го знаеш това, дори да не е публикувано в мурзилка.пу.

     

    П.С. Какво ще кажеш за смяната на името на темата, което предлагам?

     

  6. Преди 2 часа, Frujin Assen said:

     Ами ако са го написали самите опозиционери? 

    Ах, да, както в онези славни времена, в които РККА пишеше по стените "Дойчланд юбер алес"...

     

    Цитирай

    Това ми напомня на "Няма човек, няма проблем". Фраза приписвана на Сталин, но всъщност измислена от писателя Рибаков. 

    А на мен един друг легендарен надпис от Мосул (вероятно написан от американски съветник към ИД)..:

     

    sinjar_12.jpg?auto=format&q=80&fit=crop&

     

  7. Преди 22 минути, herkules said:

    Пистоне, асадистите не са ли също сирийци? Или за теб при гражданска война, само 1/5 от населението, подстрекавано от САЩ срещу правителството на Сирия е местно, и има право да определя правилата? Знам къде те стяга шапката, но САЩ вече не определят законите и не могат повече да налагат своята си "демокрация", като ограбват планетата и тормозят всички народи по света! Жълтия им се озъби, като размаха ядрената сопа, и ония си обраха крушите, и се ометоха като на*рани, а щяха да му приготвят ад, ужас и все от техния специалитет, дето умеят да съсипват по-слаби страни, щото бил изстрелял ракета! Е, жълтура се скъса да изстрелва ракети, а ужасът май беше за американците, защото и при тях важи поговорката "страх лозе пази"! Ще ми се да се спречкат с Китай, защото с Русия няма да посмеят, та тогаз да ги видим колко са страшни от пентагона! Страшни са само в холивудските филми, но напоследък и там се оакаха! А, темата си е много добре, и информацията е свързана пряко или косвено с ИД! Адмирации за Фружин! Влизам тук постоянно, защото знам, че представя нещата обективно, и информацията е достоверна, която не се коментира по нашите медии, и се представя половината от истината!

    Принципно не се занимавам да дискутирам с комплексирани русофилчета, но да, асадистите не са сирийци..... Ако бяха, нямаше да пишат това по стените:

     

    the-syrian-refugee-catastrophe-24-638.jp

     

    Знам, че за мнозинството от хората главата им служи колкото да си носят шапката, но бунтове срещу Асад е имало и преди..... Икономическите проблеми на Сирия заедно с климатичните изменения поставиха пред Башар нерешими проблеми, с които потомственият узурпатор не можа да се справи.

    Огромна част сирийците предпочетоха да избягат от страната или седем години да се бият, вместо да се подчинят на властта на този нещастник, който отдавна се крепи на иранско и руско месо и уби над 200 000 човека за да остане на власт. Рано или късно ще го споходи съддбата на Садам или ще стане съсед на Янукович.

     

    • ХаХа 1
  8. On 29.03.2018 г. at 21:04, Amazonski said:

    Не забаввяй, че самолета е поектиран през 80-те, после проекта спира, после пък го искаха готов за отрицателно време, че чак имаше произведени серийни самолети с обърнати карантии

    Това пък е от 70-те.... Не могат ли просто да го изкопират?

     

     

  9. Преди 12 часа, Frujin Assen said:

    СВЪРШИ СЕ! 

    Южния котел вече е в ръцете на сирийците.

    В ръцете на асадистите, които прогониха сирийците...

     

    Не е ли по-добре да се смени заглавието на темаъа - да стане "Конфликта в Сирия", например? Така или иначче се обсъждат събития, които не са свързани с ИД...

  10. Преди 2 часа, Frujin Assen said:

    Султан Ердоган е заявил, че ще заеме не само Минбадж, но и Хасака и въобще цяла северна Сирия. Той е нарекал кюрдите терористи и се е заканил да ги унищожи.

    Ако кюрдите останат без подкрепата на САЩ и ко, точно така ще стане.....

  11. 1 hour ago, Amazonski said:

    Платан бил и с много ниска разделителна способност, а на един клип сниман през него се вижда, че и стабилизацията не е върха на сладоледа. Ще го модернизират, но чак към 2020-та.

    Аз още се дивя на руското решение за "Платан"....

     

    su-34_platan.png

     

     

    • Upvote 1
  12. Преди 5 часа, Du6ko said:

    Радио Свобода честно и обективно ни дава информация . Влакове и самолетети, кораби и камиони не смогават да пренесат товар 200 от Сирия и Донбас. Особено зле се чувстват якутите и бурятите в горещия климат на Сирийските пустини. Още при Саркози и Холандо, Камерон и Барк казах че краят е близко и Асад е пътник.  

    Виж, няма смисъл от тролинг за отдавна доказани факти, изглеждаш смешен с несвързаните си брътвежи...

    Сигурно го има в темата назад, но специално за теб го качвам, та да може следващият път като почнеш да пишеш глупости да изглеждаш още по-нелепо, а с теб и цялата пропутинска адженда..

    https://www.vesti.ru/doc.html?id=2989305

    Цитирай

    Во время недавнего боестолкновения в Сирии есть погибшие и раненые, в том числе россияне и граждане стран СНГ, но это не российские военнослужащие, сообщил МИД России.

    "В Сирии находятся российские граждане, поехавшие туда по своей воле и с разными целями (риболов на ефрат - б.моя), — отмечается в официальном комментарии МИД России. — Не дело Министерства иностранных дел оценивать правомочность и законность таких их решений".

    На Смоленской площади подчеркнули, что в боестолкновении штатные технические средства Минобороны России не использовались.

    Как отметили в пресс-центре МИД России, Москва оказала содействие возвращению раненых на родину. Они проходят курс лечения в российских медучреждениях.

    Официальный представитель МИД России Мария Захарова 15 февраля подтвердила гибель в Сирии пяти россиян. При этом она также подчеркнула, что погибшие россияне не были российскими военнослужащими, находились в Сирии на добровольной основе

    Гейм, сет, мач, Душко... :D

    • Харесва ми! 3
    • ХаХа 1
  13. Преди 23 часа, Bruchpilot said:

    Няма как - Су-34 и Су-30СМ успяват да ги засекат, макар и трудно. А и те играят ролята на лъжливи цели, за да предпазят по-сериозните "активи".

    Да, но как ги различават от цивилния трафик? То верно, че са офроуд, ама....

  14. On 3/27/2018 at 9:55, vvarbanov said:

    Истина ли е това?Още не са изсъхнали сълзите по предишните загинали и опят ......

    " это никогда не было и опять случилось"

    21:1126.03.18

    Коалиция во главе с США нанесла новый авиаудар по позициям сирийских военных и их союзников, сообщает Telegram-канал Directorate 4, отслеживающий сирийскую с

     

     

    Потвърждение, макар и да не се споменава за удари:

    https://www.golos-ameriki.ru/a/russia-us-syria/4320318.html

     

    Цитирай

    США и Россия избежали столкновения в Сирии


    Джим Мэттис
    Джим Мэттис

     

    Глава Пентагона заявил, что российские войска подошли «слишком близко» к позициям американских войск, но затем отступили

    ВАШИНГТОН – Российские войска в Сирии приблизились к позициям американских войск и поддерживаемых США сил на западе страны, но отступили после телефонного разговора между начальником российского Генштаба и главы Объединенного комитета начальников штабов (ОКНШ) ВС США.

     

    След като САЩ и ко показаха сериозни намерения да контролират на изток от Ефрат, руснаците вече са намерили начин да имат връзка със всичките им гласни и негласни военни части в Сирия. Явно сега и един телефонен разговор стига:

     

     

    "Ако немедленно не спрете,

    скоро всички ще умрете,

    аз съм Ви предупредил -

    Матис - Ваш приятел мил..."

     

     

     

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...