Отиди на
Форум "Наука"

ekaterina

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ekaterina

  1. Темата е интересна и важна. През последните месеци, протестиращите апелираха за по-голямо гражданско участие, но малко хора са наясно как практически и законово може да се случи това. На 9 май предстои едно безплатно он-лайн обучение по темата за демокрацията и видовете демокрация. Който има желание и възможност, нека се включи
  2. Организира се среща между спелеолози от 6 различни балкански държави, на която ще се обсъждат теми за защитата и опазването на пещерите.
  3. Според мен, ключово за успешната миграция е добрата подготовка и преценка на лешоядите преди преминаването им над обширните водни пространства и Сахара. Дали би било възможно да се създадат някакви центрове, непосредствено преди тези опасни участъци и с помощта на координацията чрез новите технологии, лешоядите да бъдат "подготвяни" за прелетяването им?
  4. Здравейте! Предполагам, голяма част от вас се интересуват от развитието на въпроса с египетските лешояди от Гърция и България. Последната информация, която четох е, че чрез специални чипове и техника се следи тяхното местонахождение и по последни данни, те вече са достигнали до местата за зимуване. Тук най-подробно е описана техниката, която е използвана, както и подробности около пътя и съдбата на лешоядите.
  5. не си мислете, че съм се регистрирала, за да ви предлагам увеличаване на пениса, на мен също са ми пращали подобни мейли не веднъж и не ми е особено приятно. още повече че е трудно да удължиш нещо, което нямаш . просто изразявам гледната си точка на новопостъпил във форума. основната ми теза е, че интернет има за цел да улесни комуникацията и това противоречи с идеята да се слагат "изпитателни" срокове за новите потребители. до колкото разбирам от предишните коментари, водите дискусия дали да се предприемат подобни мерки и давам мнение
  6. здравейте! Аз съм нова тук, но се надявам да ми позволите да си изкажа мнението за всички тези процедури по "прецеждане на пост-ове". Не мислите ли, че ще отблъснете значителна част от евентуалните си нови потребители по този начин? В крайна сметка, писането във форуми не е основно занимание на повечето от нас и аз не мога да се занимавам да отброявам на календара колко време е минало от регистрацията ми, за да мога да публикувам нещо, което ме вълнува мен, а може би и много от посетителите. Не е ли по-интелигентно и разумно просто да се неглижират т.нар. Спамъри? Освен това, къде има критерии кое е спам и кое - не? Аз ако прочета някоя интересна статия в някой сайт, която повдига интересни въпроси, и реша да пусна линк, за да мога да я обсъдя с другите във форума - това спам ли е? Ами ако видя някой линк, които дава информация по въпроси, интересуващи някого от форума? Ако искате да избегнете "препратките" към други сайтове, просто махнете опцията за слагане на линкове и URL-връзки.
  7. крайно време е да се научим да се обръщаме към съответните органи за закрила на детето и да не си затваряме очите пред този сериозен проблем. ранната възраст е основна при формирането на характера, светогледа и възпитанието на човек. същевременно с това, децата са най-уязвими и раними. важно е да ги защитаваме, но подходът е от огромно значение. поради това, в част от случаите е добре да се обърнем към компетентните органи, а не да разчитаме на саморазправа. също така, мисля, че в училище трябва да се говори по-често на тези теми, за да могат и самите деца да са по-информирани за границата им на търпимост и къде могат да се оплачат ако са жертва на насилие.
  8. съществуват редица организации, които се занимават с предоставяне на социални услуги. друг е въпросът, че обществото е слабо запознато с тяхната дейност и често хора в нужда не знаят към кого да се обърнат
  9. В София май позабравихме за земетресението, но в Перник щетите остават. Чух за една много готина инициатива на БЧК за подпомагане на пострадалите от земетресението в Перник Който е в района и има възможност, ще направи много добро дело да вземе участие

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...