Отиди на
Форум "Наука"

Insight

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Insight

  1. Ами ако говорим за разтвори няма значение. Но разтворите малкоразтворимите вещества не могат никога да се сравнят с един разтвор на силен електролит по чисто практически причини. Ами в един разтвор на сребърен хлорид примерно, произведението от концентрациите на Аг+ и Хл- не надвишава 4*10^-10. Т.е. става дума за десетки трилиони пъти по разредени разтвори от едномоларните, които най-место се дават по такива задачки, каквито ти решаваш. Никой няма да ти сложи разтвор на малкоразтворимо съединение за изследване на осмотичното му налягане.
  2. Ами ако разглеждаме нещата от практическа гледна точка амониевата сол отделя амоняк в определени количества, така че в разтвора на амониев хлорид има доста по-малко амониеви катиони, отколкото калиеви йони в еквимоларния разтвор на калиев нитрат. Всъщност, изотоничните коефициенти никога не са цели, а дробни числа, като за да се изведат се преценяват и изчисляват редица възможни взаимодействия и странични процеси в разтвора. Теоретично, разбира се, І=2 и за двете йонни съединения.
  3. И трите връзки са частично двойни, за което говори и близката им дължина (137, 147, 137 рm) Това е логично, защото 1,3-бутадиен е спрегната система.
  4. Разтваряш двете вещества и добавяш сребърен нитрат- ако се получи бяла утайка, веществото е било натриев хлорид. Ако е било калиева селитра, няма да стане нищо. Има и десетки други начини, разбира се.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...