Отиди на
Форум "Наука"

Антон Батбаянов

Banned
  • Брой отговори

    415
  • Регистрация

  • Последен вход

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Антон Батбаянов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

89

Репутация

  1. Българите предпочитат нашето производство http://tv7.bg/news/9808313.html И аз предпочитам българското. Много често не само, че българското производство е по-евтино, ами е и по-качествено.
  2. А ти от къде знаеш, че той знае. Иначе аз не знаех, нарочно попитах, малко провокативно, не мислех, че е имало такова нещо. В Германия още 33-та се въвежда забрана за отнемане на селскостопански имот дори и да има пресрочено плащане по заем. Дали българския закон не е в следствие на закона в Германия?
  3. Сутринта някаква госпожица ме събуди. Разправя от кредит експрес била и търсела някакъв си. Грешка беше.
  4. Това ако е вярно, означава, че годишната им печалба е стотици милиони...
  5. Графен бил на български, затова не съм открил резултати на български. Мерси. От това със сигурност ще може да се направи 1000 метров паметник...
  6. Glishev ако го види това ще му стане лошо какъв "комунизъм" се е вихрил в царство България.
  7. Има и още едно нещо. В момента вървим към американския начин на живот. Заеми за телефонче, за кола, за екскурзия и т.н. Живот на заем. Банките най го обичат това. Отивам да си вадя лична карта преди 2 години и ми казват иди до ето онова гише и внеси парите. Гишето е на райфайзен банк, таската 5 лева! Защо? Вместо банката да я някоя държавна или общинска. Тия всичките ни висшисти една дори банка ли не могат да управляват?
  8. КГ125, добро попадение. 12% максимална годишна лихва. Въпреки, че и това е много, пак не е както сега. Интересно дали е било забранено отнемането на фермата ти ако не успееш навреме да си внесеш вноските? Това не е опростяване на заема, а политика по опазване на селското стопанство живо. Естествено селянина ще си върне заема, но по-бавно. Иначе сега след кризата банките са взели на доста хора фермите, не само в България. Понеже банката иска да има кеш, а не собственост, пуска фермата на доста по-ниска цена и така понякога дори след продажбата й, на фермера се налага да доплаща за изплащане на целия заем...
  9. Добре, да предположим, че една определена част от народа е умна, интелигентна, запознава се с условията, прави си сметката и т.н. Обаче една част от същия тоя народ е по-уязвима. В задавчата се пита държавата, ако предназначението й е да се грижи за добруването на гражданите си, не трябва ли да създаде закони, които да ограничат възможността тази група, пък и останалите граждани, да не попадат така лесно във финансови капани? Какво общество сме ако остави, че не помагаме на по-уязвимите, ами направо ги експлоатираме до последна капка кръв?
  10. Нека говорим общо, а не конкретно за България. Държавата не е ли създадена именно от народите за да им служи, помага, закриля? Иначе ако приемем бойния вик "всеки сам за себе си", държавата ще стане нещо ненужно. Ролята на държавата е не да дава на готово, а да създава условия. В момента не е ли държавата създала условие по-неразмишляващите, по-незапознатите или както искате ги наречете, да се ловят на въдицата на лихварите?
  11. Антон Батбаянов

    Графен

    Наскоро си купих тенис ракета направена от графин - нов материал, подобен на графита, които се явява най-здравия и най-лекия съществуващ материал в момента. Съставен е от единичен слой въглеродни атоми, 1 милиона пъти по-тънък от лист хартия. Производството му обаче било страшно скъпо. На български не намерих информация за материала, затова пускам на английски http://gigaom.com/2013/07/15/what-is-graphene-heres-what-you-need-to-know-about-a-material-that-could-be-the-next-silicon/
  12. Бързите кредити - лесни за взимане и трудни за връщане Прочети повече на: http://profit.bg/news/Burzite-krediti---lesni-za-vzimane-i-trudni-za-vrushtane/nid-111307.html В същия сайт прочетох мнения от една госпожа, която е заложила апартамента си и е взела 35 000 лева от подобна фирма за да отвори салон за красота. Не могла да го изплати и загубила апартамента си. Сега се е депресирала и отчаяла от живота. В сайта на фирмата от която е взела кредита има калкулатор. Ако вземеш 35 000 лева за максималния срок - 8 години, ще трябва да върнеш малко над 100 000 лева, или три пъти повече. Общо взето картинката ми прилича на свободно плуващи акули, финансови в случая, от които по-умните успяват да се опазят, но една част от хората не успяват. Не е ли задължение на държавата да пази не само физическото здраве на народа си - от акулите в морето, а и финансовото му здраве - от финансовите акули?
  13. Така е, комунистите са виновни. 23 години те са виновни, следващите 23 пак те ще бъдат виновни. Иначе демокрацията и капитализма са супер, рай! Само да дойдат, ех само да дойдат!
  14. Нито съвестно ръководство, нито предразполагаща към съвестно управление система. Кво да прайш. Може би това е само нужен етап към сполучливата система.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...