Отиди на
Форум "Наука"

Neo

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Neo

  1. Neo

    Free run

    Филмът "Yamakashi" завладя много деца и големи, в него се разказва как група тинейджъри събират пари за едно дете, на което трябва да се направи операция, да се присъди ново сърце. В този филм групата младежи влиза в къщите на лекари и ги "ограбват", но преодоляват големи препядствия с така нареченото Free run- превежда се свободно бягане. Дори аз тренирам, но е доста опасно! Знам някои други номерца. Ето вижте едни професионалисти от тук! http://vbox7.com/play:5472bceb Какво мислите, бихте ли започнали да тренирате и кажете мнението за "Yamakashi". Блогодаря!
  2. Според Вас дали наистина таксиметровия шофоьр е бил убит от наркоман, защото повече прилича, че от полицитя са намерили някой наркоман и са му платили или са му дали още дрога, за да признае, че е извършил това престъпление. Както знаете някои употребявали наркотици биха направили всичко за още! Не само този случай, в този град а и други. За това мисля и, че таксиметровите шофоьри са прави, че трябва да има по-голяма сигурност за живота им!
  3. Neo

    Балканският съюз

    Може ли някои да ми даде карта на Балканският съюз - 5-ти октомври, 1912 г. Благодаря много!
  4. На какъв интернет сте и харесва ли ви?
  5. Аз ще ти дам няколко гатанки за животни, обаче май не са за 7-ми клас: -Месото й се яде, млякото й не се яде! /Свинята/. - Диря го, търся го, а като го намеря, не се радвам! /Въшката/. -Черен бивол – заколиш го, кръв не пуска; на кантар го сложиш, кантарът не го лови! /Мравката/. -От кучетата не го е страх, от кокошките го е страх! /Червеят/. -Везано, писано, със ръка не пипнато! /Змията/. -Цял живот пее, неопят го погребват! /Петелът/. -Кое животно се храни с носа си? /Слонът/. -Брада има - поп не е, рога има – вол не е; има вирната опашка! /Козата/. -Рога има, вол не е; самар носи – кон не е! /Охлювът/. -Два пъти се ражда, веднъж умира! /Кокошката/.
  6. Новата операционна система на софтуерния гигант Microsoft – Windows Vista е достъпна от почти един месец за бизнес клиенти, но не се забелязва голямо желание сред фирмите за преминаване към новата ОС на щатската компания. Една от причините за това е, че не всички фирми имат съвременни компютри, които да покрият доста високите хардуерни изисквания на Vista. Друг аспект е липсата на драйвери за всички устройства и това, че много от програмите написани за предишните версии на Windows не работят правилно под Vista. Не на последно място Microsoft все още не е пуснал актуализации, които да поправят намерените бъгове в новата си ОС. Според експерти се очаква бизнес клиентите да започнат масово миграцията към Vista най-рано през 2008 година, когато голяма част от съществуващите проблеми ще бъдат отстранени. За обикновените потребители Windows Vista ще бъде пусната в продажба на 30 януари 2007 година. Ето и снимки на Windows Vista, за да и се насладите на красотата! - http://images.google.bg/images?q=Windows+V...tart=0&sa=N
  7. Ей тука има доста снимки на сибирски тигър: http://images.google.bg/images?svnum=10&am...=siberian+tiger
  8. Ами искам да срещна Хитлер и да го питам защо е избивал евреи.
  9. Neo

    Българи-юнаци!

    Българите можеха да вземат не бронзов, а сребърен, само ако не се бяха отпуснали срещу Полша! Поне аз така мисля, защото направихме голям обрат! Вие какво мислите?
  10. Neo

    Успеха на Левски.......

    Какво мислите за успеха на Левски?! Радвам се, че стигнаха до шампионската лига и се изправиха може би най-добрите в света отбори: Барселона и Челси! Вие какво мислите?
  11. Да Ви кажа май имаме шанс да стигнем поне до осмина финал , ама Мартин Петров няма да играе, защото е контузен! Все пак бихме Холандия!
  12. Сибирския или Амурския тигър е най-едрия представител на семейство Котки. Те са с по-светъл оттенък на розовото отколкото другите видове тигри. През лятото козината им е по-червена докато през зимата избледнява, корема му е бял, опашката е бяло-черна. Вертикалните резки могат да бъдат сиви или сиво-кафяви. Ушите са черни, а отвътре са бели. Лапите са им покрити с козина за да са движат безшумно. Козината около лицето е по дълга отколкото по тялото, при възрастните индивиди се фирмира нашийник. Няма два индивида с еднакви резки, освен това тигровите резки обикновенно се различават от двете страни. Дължината на тялото при мъжките индивиди е от 2,7 до 3,3 метра и тежът от 180 до 306 кг, женските са с дължина 2,4 - 2,75 метра и с тегло от 100 до 167 кг. След дебнене тигрите нападат от засада с грамадни скокове, захапват жертвата в областа на врата и я задушават. От десет опита само един е успешен при лов. Храни се с елени, глигани, лосове, заици, има случаи на нападение на мечки. Женските се разгонват в края на януари и началото на февруари. Бременноста трае приблизирелно 110 дни, малкките са 3 или 4 на брой, те са слепи и безпомощни, остава с майка си 2 - 3 години, съзряват полово на 3 - 4 години. Тя само отглежда малките и е особенно агресивна към мъжките (дори да е бащата на малките и), защото те понякога убиват малките. Сибирския тигър е нощно и самотно животно. Мъжкия живее в собствена територия която е около 1000 кв километра и през повечето време на годината се занимават с маркиране и опазване на района си. Неговата област се населява от 5 - 6 женски с които най-често създава поколения. Среща се в тайгата, иглолистни, дъбови и брезови гори и в планинските райони на Сибир, Северен Китай и Корея. Живее до 20 години. Силно застрашен вид, на свобода са около 350-400 екземпляра и още толкова в плен.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...