Отиди на
Форум "Наука"

алантион

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ алантион

  1. Здравейте отново, Мисля,че колегата Ashikov е улучил момента но не е улучил "десятката" Не се радвайте ,това далеч не е вдигната кола на нарушител(неправилно паркирал),напротив! Това е използване на служебно положение да се превози полицейската бричка до сервиза. Мислите ли че някой ще заплати услугата? Но ако на обикновения водач се наложи.....????!!! Какво стана с венетките,нали щяха да гфи премахват?Да,Да ама НЕ.Дори ги увеличиха.И тук опира май- че до парите.Как да ти бръкнат по-дълбоко. Сетих се че вчера видях в Ст.Загора едно малко фиатче-(мисля че беше 126)В него се возеха 4 човека,но ми направи впечатление водача.Беше едър мъж,и като се препасал с колана ,каточе ли е сложил раниза на гърба си. Не дай-Боже да се наложи да слезе много бързо,не мога си представи какще успее ако се запали мотора.Но колана е сложен!!Това е важно.
  2. Колега аз не съм инженер-специалист,но ми се струва че не си задал въпроса ТОЧНО. Керосина се използва масово в ДВГ.Пример:всички самолети и вертолети ползват имено киросин. Киросина е фракция на петрола и е по-високо от дизела ,но по-ниска от бензина.Тук е важно октановото число .Всеки ДВГ има указание от завода производител с какво О Ч да се зарежда.
  3. Приятели,като прочетох метн и веднага се сетих за алкохола т.е за етиловия алкохол.Но ако метана в случая е метилов алкохол,то говорим за едно и също нещо.Въпросът ми е:има ли прост метод да одделя метилена от етилена когато си варя ракия?
  4. Здравейте, Много ми е приятно,че доста всеха участие,по темата.Е, не е чак навалица,но каточе ли се усети единомислието. Приятели (колеги ) доиде ми една идея.Почти всеки вече има GSM телефон с камера.Когато пред вашите оче полицаи не спазва закона(кормува без колан,или не е включил къси светлини и подобни)направете снимка,така,че да е видно и мястото.Да посъберем малко "материал"и да помислим как да го предоставим на ШЕФОВИТЕ ИМ.Да открием отделна тема в която всеки да публикува свои снимки (добре е да има и коментар) Може да успеем да принудим и ВЛАСТИМАЩИТЕ да се придуржат към законите. Направете коментар и тези които са по-навътре в нещата да се възползват.
  5. Бях на 17 г.когато получих писмо в пощата.Момиче от гр.Брацигово пише на своя приятелка от гр.Ст-Загора да и потърси крем "АЛАНТИОН"Адресът беше моят,явно е сгрешила.Неиният беше изписан на плика и аз отговорих,че никъде не са чували за такъв крем(проверих в аптеките и козметиката)Получих ново писмо,новместо отговор взех влака и направих изненада.Тя беше на 16 год.За моя голяма изненада взаимно се харесахме и аз останах на хотел още 2 дни.... Най-интересното бе когато разбрах от нея,че кремът се казва АЛАНТОИН а не А Л А Н Т И О Н .Но това е моето първо........ и стана и моят" НИК"
  6. Здравеите, Аз не съм УЧЕН но ще си позволя да споделя моето виждане по въпроса. Неуспорим факт е че науката на този етап все още е в "детска възраст" и таините на вселената са много. За мен съществуват много видове ЕНЕРГИИ,всяка "отговаряща за даден свят на существуване. Вземайки произволно една,можем да умуваме как нещата се" моделират" Човекът е материално творение,но нека се помъчим да минимизираме материята,за да видим до къде ще стигнем?С помоща на биологията казваме-най-малкото е клетката.Но сезика на химията-наи-малкото е молекулата.И още-повече,АТОМА. Тогава??? Имаме първизна материа-Атоми и после следва развитие.Появява се и нематериалното(можем да го наричаме с различни имена:ИНТЕЛЕКТ,РАЗУМ,ДУХ,УМ,СИВО ВЕЩЕСТВО и.т.н.) За мен има вмешателство.Тази енергия ,която ние не можем да регистрираме(сетивата ни са несъвършени а техниката също) моделира всичко. Това е недостижимо и е възприето да се наричаГОСПОД. С това аз се мъча да обясня на децата,кой е моделирал всичко видимо и невидимо,когато ме питат за необяснимите неща. Но нека се върна на основния въпрос. Можейки лесно да се вселява,Енергията влиза и излиза от материята като и оставя код,който се проявява в едентичност.Когато материалното(тялото)загине,този код се прехвърля в друго,или ние го наричаме прераждане. Ще спра до тук,за да може и други да коментират въпроса.
  7. Здравей KG125, Много се радвам,че мнението Ви е аналогично с моето,но ми се иска да си признем всички,че никой не ни пита. Когато става въпрос за подобни закони,то мисля че е редно,(да не кажа задължително ) да се направи референдум.Така поне всеки ще си даде мнението.
  8. Отново здравеите, Благодаря Bathory за сайта.Отворих го с любопитство и останах доволен,но явно не съм поднесъл точно и конкретно "гвоздея" на темата,затова нека поясня допълнително: Аз достатъчно силно съм убеден от ползата на предпазните колани,но тук въпросът е ЗАЩО за едни е задължително а за ДРУГИ не е? Нали всички са хора и равни пред закона? А точно този закон ми звучи напълно противоположно на законите в едно демократично общество: Където се афишира постоянно от нашите управляващи ,а именно "Не се осланяи на Държавата а се стреми да си постигаш сам нуждите",тоест аз лично разбирам това така: Никой не те е принуждавал да се раждаш,затова не предявявай претенции. Е ,тогава какво излиза, ? Може би всеки трябва да си решава как и колко да живее.Аз дадох пример с цигарите.Те също убиват(доказано,незажисимо,че по-бавно).Защо не бъдат забранени? По силата на логиката сигурно скоро ще измислят закон чийто презумпция за опазване живота и здравето на хората ще глобяват когато не си сложиш презерватива при полов акт???? Как е? Отново повтарям:Аз съм подръжник за коланите,но все пак нека всеки да си решава как да живее живота си,а не да ме задължават ! СТИГА казвам на тази ДЕМАГОГИЯ!!!
  9. Здражеите, Много се зарадвах,като прегледах мненията ви.На пръв поглед темата е скучна,или глуповата,но аз искам да предложа на дискусия следната фактология: 1.Факт е че законът е измислен ,зада се спазва?! Беспорно,но да го разгледаме детайлно. Какво се цели да се постигне в крайна сметка с този закон? Тук ми се иска да отворя една скоба,където вие ще напишете вашето мнение. 2.Има ли логика да се напише даден закон а после да се измислят десетки "вратички"за да не се спазва. Защо???Нека да дам пример за това: ---З А Щ О са освободени от задължение да поставят коланите: а/ бременни? Нима по евтин е живота и здравето на жените нещо повече с още един бъдещ човешки живот? б/ Малки(непълнолетни) деца? Те са по уязвими при екстремни условия? в/ Шофъори на такси,когато вози клиенти Защо? г/Персони,когато се возят в служебни автомобили? Разбирай депотати,магистрати,и.т.н ? В крайна сметка оставам на вас да ме убедите КЪДЕ Е ЛОГИТАТА във тези случаи. Или просто казано с две думи законът е измислен не от"ЗАГРИЖЕНОСТА' към хората а по-скоро от предоставената правна възможност да те ..... санкционират,разбираи да ти бръкнат в джоба?! А бе защо толкова нашите УПРАВЛЯВАЩИ са се загрижили за хората ? А бе защо не направят закон когато шофира,водача да не пуше?Така още-повече ще разберем огромната ЗАГРИЖЕНОСТ.
  10. Имам един въпрос ,но не зная мога ли да го намеря (и в коя) литература,затова се обръщам към Вас-знаещите с молба да ми отговорите(или ме насочие към конкретна литература) Каква е връзката: ЧОВЕК-КРЪЩЕЛНО ИМЕ-ГОСПОД ? Променя ли се нещо в живота на човек,сменил името си?
  11. Здравейте, В последно време се поде поредната "АКЦИА" от търсещите ефекти медии за частично УЗЪПТАНЕ на власт-имащите.Показват по телевизията персони,все от ранг "голям човек" как управляват (или се возят) в лек автомобил,без да слагат предпазни колани.Уловени и записани с камера,за доказателство,на въпроса: Защо,не ползвате коланите?, отговорите са от глупаво-наивни,тъпо-остроумни до нагло-отвратителни. И все от тях,тези,които именно "КОВАТ" законите. Моите въпроси към вас са: 1.Каква е презумцията на законодателя,като е узаконил задължителното ползване на колани след качване в кола? Колкото и наивен да е този въпрос,нека остане открит за всички,които няма да избързат с тревиалния отговор . Очаквам Ви!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...