Отиди на
Форум "Наука"

magi208

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за magi208

Лична информация

  • Пол
    Жена

magi208's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. "А как би коментирал това съдържание в тютюна? - Полоний 210 е радиоактивен елемент, който излъчва много повече алфа частици дори от плутония, използван в атомната бомба, пусната над японските градове Хирошима и Нагасаки. Периодът на разпадане на полоний 210 е около 138 дни.. Това прави елемента хиляди пъти по-радиоактивен от ядрените горива, използвани в първите атомни бомби. - Радий 228 и олово 210 са други радиоактивни изотопи. " Така си е - съдържат се в тютюна както и в аспержите , ягодите , брюкселското зеле и черешите. Всъщност вече схванахте идеята - съдържат се навсякъде и от научна гледна точка изказването: " Черешите съдържат Полоний 210 !!! Това е радиоактивен елемент, който излъчва много повече алфа частици дори от плутония, използван в атомната бомба, пусната над японските градове Хирошима и Нагасаки. Периодът на разпадане на полоний 210 е около 138 дни.. Това прави елемента хиляди пъти по-радиоактивен от ядрените горива, използвани в първите атомни бомби. Радий 228 и олово 210 са други радиоактивни изотопи съдържащи се в черешите." Си е коректно! Въпроса е в количествата. В камион с цигари може да се съдържа по-малко Полоний 210 отколкото във една салата от маруля.
  2. Не преекспонираме ли малко вредата от пушенето? Не съм специалист в много сфери и не искам да вземам отношение където не съм компетентна . Там където съм, обаче ми правят впечатление някои необосновани и дори налудничави твърдения, които създават у мен усещането , че нещата не са съвсем черни и бели и в други аспекти.
  3. Стресовите фактори , които налагат хомеопатите при започване на терапия са сами по себе си достатъчни в известен процент от случаите ! "Спрете всички стимулиращи напитки ! " Колко от вас са го правили когато ви го каже лекар? А когато ви го каже хомеопат? Истината за всички съмнителни медицински практики е че пациента сам се стреми да повярва в мистичното . Ако той самия успее да докаже за себе си ефекта от подобна практика то това би му дало път към отхвърляне на страха от смъртта.
  4. Вредна е всяка крайност а анти-никотиновата истерия е една от крайностите. За момента здравните ползи за активни пушачи, които отказват вредния навик са по-скоро спорни на фона на вредите. Ако за някои мнението ми е леко объркващо бих помолила за търпение с цел натрупване на по-голяма статистика. Към настоящия момент смъртността при пушачите ,които са отказали цигарите може би е по-висока от тази на продължилите употребата на цигари. Може би ви е известно , че в световен мащаб нищо не се предприема без икономически мотив и едва ли масовата забрана на цигарите е лишена от такъв. Мотива обаче може да се окаже далеч не толкова прозрачен

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...