Отиди на
Форум "Наука"

Thraex-7

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Thraex-7

Лична информация

  • Пол
    Няма да кажа

Thraex-7's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Имаш предвид, че имат рецесивни алели за светли белези (очи, коса), които са "подтиснати" от доминантните "тъмни" алели и като се смесят по подходящ начин доминантните изчезват и ето ти селектирана раса (Поне това помня от биологията) То тогава явно доста българи имат такива "скрити" белези, което май води до факта, че имат доста северни примеси.
  2. Не съм много добре с биологията, но някой написа, че ако северна жена има деца от мъж от кипърски тип, то фенотипът на децата ще е 99% като бащата, защото белезите му са доминантни. Мога веднага да оспоря това твърдение, като дам пример със себе си: аз нося белезите на майка ми, които са абсолютно същите като на нейния баща и бащата на баща й. Те са се женили/омъжвали за хора с кафява коса и тъмни кафяви очи, като косата на баба ми е дори черна и къдрава... Е "светлите" белези доминират при мен. --- Ако сте съгласни бих качил снимка на себе си, за да ме "определите" --- То по тази логика много голяма част от българското населения трябва да имат северна кръв (от славяни, готи и т.н.), но техните белези, които са рецесивни, да не се появяват напред в поколенията, но да присъстват в българския ген. Между другото според вас как изглежда най-често срещаният етнически българин? Ясно е, че кръвта ни е доста смесена, но кой тип най-често доминира? Според мен най-често се срещат кафявите очи и тъмно кестенявата коса.
  3. Ако никой не закача Българските земи до 14 век и те навлязат във феодален разпад, вероятно по-късно би се появил някой велик реформатор, който би превърнал България в абсолютна монархия като Франция, която между другото също е не е имала централизирана феодална система. А относно "епископът на Рим" - така нареченият "папа"; ако Византия си върне Рим и разтури папството, може и да успее да "излекува" схизмата, но това би дало по-голяма свобода на действията на западните държави, които вече няма да се издължават на папата (т.е. папо-цезаризмът би се сринал). ------------------------------------------------------------------------------- А сега малко отклонение в истинската история: То като цяло исторически Католицизмът не произлиза ли от Православието? Римската епископия (на Константинополската Патриаршия) се отделя, закриляна от франките и придобива независимост с течение на годините. Папата прави от Франкското кралство империя и по този начин си печели тяхната защита (срещу Византия).
  4. Славяни със сигурност е имало на Балканите (щом аз съм доста светъл, рус и с пъстри очи). А какво става с останалото местно население на Балканите, като изключим славяните и българите? Колко са били те демографски и какви са били? Лесно е да си опростим сметките, като кажем че те масово измират, но хората често се оказват доста устойчиви на епидемии, нашествия и войни.
  5. В нашия свят (с ислям) България я е нямало 5 века.
  6. Интересна тема. Да приемем, че Византия си запазва Палестина и Египет и постепенно християнизира населението там (тези, които все още не са християни). Междувременно на Арабския п-в нещата остават спокойни и племената постепенно приемат християнството. Византия би имала само два сериозни противника: България и Сасанидската империя (зороастрийци). Ако Византия съумее да завладее България и да смири сасанидите по някакъв начин, то тя би оцеляла като държава доста дълго време. Какво би станало със Северна Африка? Там населението няма да е приело исляма, берберите не биха нападнали Иберия и Вестготското кралство би се запазило. Биха ли се обърнали към християнството? Да приемем, че след разпадането на Франкската империя, Византия би искала да си върне част от земите на Апенинския полуостров. (Защо не и град Рим?) Тански Китай би завладял част от Средна Азия и би граничил със сасанидите, но какво би станало по-късно, когато монголите започнат своите походи? Те биха завладели Китай, Персия, Кавказ и биха ударили Европа. Може би някой папа би организирал кръстоносен поход към тях. Може би езическа Литва би паднала бързо под ударите на западните рицари, а руските земи биха приели католицизма. Волжка България сигурно би приела някаква форма на християнството и после би била погълната от Русия (ако успее да се обедини). Може и България да се запази като държава, особено ако ромеите имат сблъсък с монголите, който да ги ослаби и да позволи на българите да се освободят.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...