Отиди на
Форум "Наука"

танкист

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ танкист

  1. Аз имах възможност да карам един такъв танк Т55а изваден от неприкосновен запас оригинален на 500км пробег и това си беше една чисто нова машина макар и на години Карах и един чисто нов Т55ам2 той си беше голяма мъка тежък неповратлив с малък просвет и даже спирачките му по нанадолнище едва го удържаха трудно сменяше предавки поради усукване и за това го карахме предимно на втора .
  2. Мисълта ми е, че дори срещу пехота един танк е нищо в градски условия е лесна жертва но ако атакуват едновременно двайсет машини то тогава нещата се променят.Ако танковете са в отбрана в танкови окопи тогава и по примитивни машини се оказват сериозен проблем.Най много войници са минали именно през Т55 от тях имаше в резерв големи количества-трябваше да ги пазим, до като и последния набор служил на тях не навърши поне 50 години.
  3. Аз бях танкист-механик водач и инструктор механик водач в асеновградския танков полк.През времето на службата ми там съм карал т55,т55а,т55ам2,т62 за кратко там имаше и т54 с хидравл.лостове и от личния си опит мога да кажа че,по корава машина от т55а нямаше.Т55am2 изглеждаше най красив но само да се снимаш с него при малък наклон страни но отказваше да превключи предавка по 10-15 мин на място баир катереше на първа само и в калта веднага засядаше поради намаления просвет.Т62 на книга по нов,по хубав,бръз мощен и тем подобни бля-бля-бля на практика редовно се чупеше ...Т55а беше калашника на танковете просто и надеждно оръжие направено за малоумни,дуракоустойчиво желязо, което може да ремонтира и селския ковач обаче е много стара концепция и изостава назад от конкуренцията.въпреки това превъзхожда, която и да е бронирана джипка,бтр,мтлб,бмп и можеше да не се ликвидира поради куп съображения но няма да ги изреждам че и без това се отплеснах май..... Танковте са ефективни само когато се използват по много с подръжка от пехотата сам по себе си един танк е нищо предчочитам да имам 1000 стар модел танкове, пред 20-30последен модел...без значение на произхода.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...