Отиди на
Форум "Наука"

Иво Николаев

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Иво Николаев

Иво Николаев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Реконструкциите са интересни, но доколко са верни ... Що се отнася до Васил Горанов. Току що изгледах доста от изображенията му, случайно попадайки, и за пръв път виждайки ги, във Фейсбук, и открих тази тема търсейки някаква критика за него. Защото от коментарите във Фейсбук на неговите картинки, ми стана лошо. Не че нивото на аудиторията там е изобщо някакво, но всички единогласно и овчестадно да го изкарват гений, ми дойде вповече! Това, тук, беше единственото място където се казват негативи за него, в първите три страници на Гугъл. Само суперлативи, от рода на това как за 10000лв, Васил Горанов.ще Ви, изпише,така както "портретува руски олигарси, богати търговци и корабни магнати от Истанбул"!? След тази прелюдия, да добавя и моето мнение. Този човек може да се нарече художник, защото е завършил живопис във ВТУ, но творец, далеч не е. В някои картини демонстрира нелоша техника, каквато, между впрочем има всеки копист, но композиция, идея, динамика и дух, няма! Тюрлю-гювечът от стилове, от холандските натюрмортаджии, през оперетните декоратори, та до възрожденските художници на България, откритото плагиатстване и подражателство, панаирджийският колорит, превръщат творенията му в кич. Който кич, обаче, напълно естествено, се харесва както на простолюдието, така и на "елита" с евроатлантическите ценности! И който кич, чрез реклама, и криейки се зад патриотични и национални лозунги, е превърнат в машина за пари от предприемчиви търговци!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...