Отиди на
Форум "Наука"

Иво Николаев

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Иво Николаев

  1. Реконструкциите са интересни, но доколко са верни ... Що се отнася до Васил Горанов. Току що изгледах доста от изображенията му, случайно попадайки, и за пръв път виждайки ги, във Фейсбук, и открих тази тема търсейки някаква критика за него. Защото от коментарите във Фейсбук на неговите картинки, ми стана лошо. Не че нивото на аудиторията там е изобщо някакво, но всички единогласно и овчестадно да го изкарват гений, ми дойде вповече! Това, тук, беше единственото място където се казват негативи за него, в първите три страници на Гугъл. Само суперлативи, от рода на това как за 10000лв, Васил Горанов.ще Ви, изпише,така както "портретува руски олигарси, богати търговци и корабни магнати от Истанбул"!? След тази прелюдия, да добавя и моето мнение. Този човек може да се нарече художник, защото е завършил живопис във ВТУ, но творец, далеч не е. В някои картини демонстрира нелоша техника, каквато, между впрочем има всеки копист, но композиция, идея, динамика и дух, няма! Тюрлю-гювечът от стилове, от холандските натюрмортаджии, през оперетните декоратори, та до възрожденските художници на България, откритото плагиатстване и подражателство, панаирджийският колорит, превръщат творенията му в кич. Който кич, обаче, напълно естествено, се харесва както на простолюдието, така и на "елита" с евроатлантическите ценности! И който кич, чрез реклама, и криейки се зад патриотични и национални лозунги, е превърнат в машина за пари от предприемчиви търговци!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...