Отиди на
Форум "Наука"

Du6ko

Потребител
 • Брой отговори

  2730
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  21

Du6ko last won the day on Юни 23

Du6ko had the most liked content!

Репутация

1940 Доцент

Всичко за Du6ko

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Да от ликвидаторите чистили взривения реактор са умрели няколко души , от евакуираните десетки хиляди. Интересен факт - след аварията разни певци и артисти ходиха наоколо да изнасят концерти. Например Алла Пугачова или Йосиф Кабзон и много много други. Няма нито един заболял , но всички 100 % са остарели ! Нито Алла нито Кабзон са както през 86 година, макар че още пеят . Шварцнегер мисля там не е ходил , ама и той поостаря .
 2. Слава богу, сега сме независими, няма абсолютно никаква зависимост от никакъв нерушим, братски, вечен , прогресивен Съюз. Абсолютно никаква зависимиост вече няма и от Голям Брат ! Просто вярващите се намираме в перманентно блаженство от такава независимост без Биг Брадър и без Съюз .
 3. Така е. Нашите упавници, дали от страх, дали понеже не знаеха каква е обстановката, дали за да се ПОДМАЖАТ И ХАРЕСАХ на Големия Брат не съобщиха почти нищо с което разбуниха духовете. Мисля че целта беше дебело мазно подмазване ? Аз знам и за други подмазвания на Биг Брадър, ама другите подмазвания не са по темата. Споеред мене грешка, България и нашите упарвници нямаха вина за аварията , можеха в една или друга фома да съобщят без да раздухват паника. Ами даже и да има паника - къде ще се скиреш ? В пещерата Магурата , в Бункери , в мазето , на село ?!? Може би в демократичните Швеция и Финландия са съобщили. И какво ? Шведите и финландците какво направиха ? Избягаха в Австралия докато мине радиацията ? Може шефа на Икея и Нокия да са скатали с яхите си на Нова Зеландия, ама шведите и фините едвам ли са се скатали някъде в потайна дупка ? Може би някои щяхме да вземем йод, да не ядем марули а да ядем консерви. Между другото много хора така правеха. Помня след аварията бях на гости на доста богати и влиятелни хора и там ме черпеха с ... КОНСЕРВИ ! Аз нищо не казах , хапвах консерви за 80 стотинки, но тези влиятелни възрастни хора ми казаха , че това е заради радиацията и те ме съветваха да ям консерви а не плодове, зеленчуци и мляко. Сега разбирате ли защо апелирам да е форум а не газата Работническо Дело или Правда ? Може би управниците в СССР са гледали какво е правило американското правителство и американското цру и са ги копирали.
 4. Защо някои искат форума да е нешо като Работническо Дело - да се пише само истината и правилното мнение ? Някой призовава ли да се забрани или заклейми американския филм за украинската савецка централа ? Няма такова нещо. Доколкото разбирам даже в тоталитарна Русия филма не е забранен , а се обсъжда свободно ? А в свободния свят можем ли да обсъждаме ? Ами нали това е форум и демокрация - ФОРУМ на мнения , а не партийно заседание събрание с зачитане на директиви ? Много руснаци , украинци , бьлгари , поляци изт и зап европейци са трогнати до дъното на душите си , че американци и англичани са си дали парите да ги просветят и им покажат ИСТИНАТА , навместо да се занимават с американските и японските централи и аварии. Наблягат на много реални факти и мебели вьв филма. Други казват че филма си е пропаганда и западно виждане. Ами можем да споделим от личен опит. Например много от нас сме работили при комунизъма. Разкажете , пиехте ли водка , уиски , ракия преди и по време на работа ? Началниците псуваха ли ви ? Заплашваха ли ви с разстрел ? Заплашваха ли ви да ви звърлят от хеликорюптер ? Автоматчици имаше ли ? В моята първа фирма нямахме хеликоптери , но 8 етажен институт . Работех на 6 етаж. Моя началник ми е правил забележки и на другите също . Слава богу не ни е хвърлял от 6 етаж. Възможно е някого от нас да са го псували , да са започвали работа с вино и ракия , някого да са хаърляли от прозореца. Аз бих се радвал да узная.
 5. Това за реакционерите защитници на отминалия експлоататорски безчовечен строй , продали Родината си за дол ой за пари на Чужда държава ми напомня словата на Камсамолския ми секретар , после станал активен демократ. Понеже не съм бил Партиен Член и не съм присъствал на Партийни събрания на Партията с Голямо Пъ , не знам какво са си говорили партийците там . Ама камсамолските Актиаисти громяха в пух и прах всеки който смееше да се продаде на вражеска пропаганда и агитация. Темата е за Филма или е за Реалността ? Ако е за Филма - да въздейства , има верни факти и неща , отделно много измислици и пропаганда , нямащи абсолютно нищо общо с реалността. Ако е за аварията то да авария имаше , и цялата човешка история е низ от аварии.
 6. Разкажи го на изгорените вещици , араби , евреи и индианци , те ще се зарадват какъв късмет са имали. Вярно е , много от тях са се спасили бягайки в Османската империя , Полша , Магриб , Джунглите и Андите. Испания е единственната страна на Земното кьлбо , която е била мюсулманска , и след хуманната инквизиция не е имало нито един мюсулманин ! Няма друга страна в света такава . И евреи е нямало , фюрера е можел само да завижда на ефективността и хуманноста на испанците . Не че изпитвам симпатии към репресиите на комунистите , те си имат много трески за дялане. Борба за власт . Бития бит.
 7. Уродливите Савецка , Римска , Британска , Френска , Османска, Японска , Византийска , Германска , Холандска , Монголска , Испанска империи са вече история , и в предишничюя си вид концлагери , колониални грабежи , робовладелчесиво , кървави войни и прочее прелести се надявам да не се възродят.
 8. И мене ме валя радиоактивен дъжд от Чернобил , дишах праха от обеднения уран от Сьрбия и Косово , комунистите и даже капиталистите ми слагаха инжекции - имунизации и ми пломбираха зъбите без да ме питат ! И заради Чернобилския дъжд и обеднения уран и заради имунизациите и пломбите може би с живак остарях и даже понякога боледувам ! Ех , какво момче бях преди Чернобил ... А сега имам и сиви косми на главата. А някои съученици ги гледам - нямат коса ! Някои свръхтегло , някои кръвно. А като деца преди Чернобил ги дърпах за косата ! Руски либерал се събужда сутринта , прегръща жена си , целува и и казва . - Проклет П . - Какво ти е виновен президента пък в кревата ? Пита жената . - При Брежнев беше друго , нима не помниш , като се запознахме ? Но радиация , имунизация , пломби , лекарства , дизел и ние страдаме.
 9. Това не са ли децата на ветераните пилоти от Виетнам, използвали милиони литри дефолиант Агент Оранж - Тетра хлорид бензо диоксин за унищожаване на джунглата и партизаните вьв Виетнам ? Жертвите са 5 милиона души и милиони деца виетнамчета и американчета .
 10. Така е и румънците когато отровиха Тиса с тежки метали от една мина в Трансилвания , после мръсотията мина през Унгария , Сърбия , България и се върна в Румьния по Дунава няма общо . Малко шум , ама не е безчовечно престьпление. Все пак Румъния вече беше не диктатурата на Чаушесско , а демократична република в ЕС .
 11. Има Документални филм - разследване претендиращи за ОБЕКТИВНА БЕЗПРИСТРАСТНА ИСТИНА въздействащи на РАЗУМА , има и ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ФИЛМИ въздействащи на ЧУВСТВАТА . Документалния филм показва анализира и грешки и правилни решения , там рядко има чисто 100 процента некадърници и чисто 100 процента герои . В пропагандата героя е смел , умен , съобразителен 99 % от героите са американец който спасява ВСЕЛЕНАТА от агресивните бунаци и некадърници . В савецките филми героите бяха разведчици и партизани , а в английските божественния Агент на Нейно Вел. - моя любим 007 . В реалния живот , някой може да допусне груба грешка и после с геройска постьпка да се опита да я компенсира . Може някой да е умен но страхлив и нерешителен. Може да е смел но глуповат. Умния би решил проблема с 10 жертви ама е нерешителен , смелия я е решил със 100 жертви. Ако обаче умувахме и чакахме щяхме да имаме 1000 жертви. Кой е герой и кой е престьпник ? За смелия глупак 100 те жертви го считат за виновен, умния страхливец го счита ща престьпник . Ама без него шяхме да загинем 1000 души докато чакахме умника . Абе със ЗАДЕН УМ всички сме ГЕНИИ ! Сталин , Рузвелт , Чърчил, Ромел, Жуков , Айзенхауер ги слагаме в малкото си джобче. Аз днеска мога да кажа на Айзенхауер къде и как да направи десанта по - добре ! Дядо Либене , това е РЕАЛНИЯ СВЯТ , за разлика от идеалния свят на пропагандата . Явно за всички аварии има и виновни има и герои , които жертвайки се намалят жертвите , има и пожарникари и миньори пратени безсмисленно на смърт. Чернобил в Украйна не е нито първата нито последната човешка грешка . Трябва да се анализира с хладен разум . Филма не е анализ , не е документален а психологически въздейсващ в правилната посока .
 12. Паниката е много важна и полезна. Често при аварии , пожари, срутвания в кина , стадиони , концерти, дискотеки, шопинг центрове 80 - 90 % от жертвите са предизвикани от паниката и задушаване до вратите и само 10 - 20 % от пожара или срутването. Реално всички се хвърлят към вратите , блокират ги и задните стъпкват , задушават и убиват предните редици. Пьрвите падат викърви , по точно разтъпкани , заради паника. Тука имаше проблем с 2 влакчета на метрото. Изгасва тока , вратите автоматически се отварят Смели хора просто извикали - БЕЗ ПАНИКА ! ИЗЛИЗАМЕ ПРЕЗ ВРАТИТЕ БАВНО ПО ЕДИН В ТЪМНИНАТА ! ДВИЖИМ СЕ БААНО ЕАПРЕД КЪМ СТАНЦИЯТА ! В КОЛОНА ПО ЕДИН. СВЕТЛИНА ОТ МОБИЛНИЦИТЕ . Всичко мина без нито една жертва !!! Ето какво значи ХЛАДЕН РАЗУМ ! Двама трима паникьори и истерички и щеше да има десетки жертви ! Смели хора ! За отделен филм за атолите и фукусимите , в Свободния Свят такова нещо не се приветствува , кагебетата в демократичните страни не дават информация и не поръчват филми. Пък и не знам еквадорски език , и наоколо няма еквадорски посолства ) .
 13. Ей това е демокрация и независим инернет ! Лошите хора трябва да бъдат изолирани в името на Свободата на Словото ! А гадните , долни , подли , китайци са си изолирали интернета ! И руснаците искат да го изолират -( ! Може ли такова нещо ? Китайците , а може и руснаците да нямат пълен достъп до прелестите на свободната мрежа ! Навместо Вашингтон , някакви си правителства в Пекин и Масква решават кое е правилно и кое не , кое да се блокира и кое да се пусне ! Добре , че Иран не е правил такива глупости като Китай !
 14. За разлика от някои русофили като тебе , които са се фиксирали върху трагедията на Чернобил , само по себе си правилно, аз мисля за всички хора на Земята , дори за японците и полинезийците и американските войничета и моряци , туземците и рибарите облъчени и загинали при еспериментите в Океания и трагедията в Фукушима. Ако управляващите в Япония мислеха за народа си през 21 век , щяха да се поучат от опита на СССР през 20 век . За вас русофилите трагедиите на другите народи пукната пара не струват , не ви пука .

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...