Отиди на
Форум "Наука"

Du6ko

Потребител
  • Брой отговори

    2730
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    21

Du6ko last won the day on Юни 23 2019

Du6ko има най-харесвано съдържание!

Всичко за Du6ko

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Du6ko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

2k

Репутация

  1. Да от ликвидаторите чистили взривения реактор са умрели няколко души , от евакуираните десетки хиляди. Интересен факт - след аварията разни певци и артисти ходиха наоколо да изнасят концерти. Например Алла Пугачова или Йосиф Кабзон и много много други. Няма нито един заболял , но всички 100 % са остарели ! Нито Алла нито Кабзон са както през 86 година, макар че още пеят . Шварцнегер мисля там не е ходил , ама и той поостаря .
  2. Слава богу, сега сме независими, няма абсолютно никаква зависимост от никакъв нерушим, братски, вечен , прогресивен Съюз. Абсолютно никаква зависимиост вече няма и от Голям Брат ! Просто вярващите се намираме в перманентно блаженство от такава независимост без Биг Брадър и без Съюз .
  3. Така е. Нашите упавници, дали от страх, дали понеже не знаеха каква е обстановката, дали за да се ПОДМАЖАТ И ХАРЕСАХ на Големия Брат не съобщиха почти нищо с което разбуниха духовете. Мисля че целта беше дебело мазно подмазване ? Аз знам и за други подмазвания на Биг Брадър, ама другите подмазвания не са по темата. Споеред мене грешка, България и нашите упарвници нямаха вина за аварията , можеха в една или друга фома да съобщят без да раздухват паника. Ами даже и да има паника - къде ще се скиреш ? В пещерата Магурата , в Бункери , в мазето , на село ?!? Може би в демократичните Швеция и Финландия са съобщили. И какво ? Шведите и финландците какво направиха ? Избягаха в Австралия докато мине радиацията ? Може шефа на Икея и Нокия да са скатали с яхите си на Нова Зеландия, ама шведите и фините едвам ли са се скатали някъде в потайна дупка ? Може би някои щяхме да вземем йод, да не ядем марули а да ядем консерви. Между другото много хора така правеха. Помня след аварията бях на гости на доста богати и влиятелни хора и там ме черпеха с ... КОНСЕРВИ ! Аз нищо не казах , хапвах консерви за 80 стотинки, но тези влиятелни възрастни хора ми казаха , че това е заради радиацията и те ме съветваха да ям консерви а не плодове, зеленчуци и мляко. Сега разбирате ли защо апелирам да е форум а не газата Работническо Дело или Правда ? Може би управниците в СССР са гледали какво е правило американското правителство и американското цру и са ги копирали.
  4. Защо някои искат форума да е нешо като Работническо Дело - да се пише само истината и правилното мнение ? Някой призовава ли да се забрани или заклейми американския филм за украинската савецка централа ? Няма такова нещо. Доколкото разбирам даже в тоталитарна Русия филма не е забранен , а се обсъжда свободно ? А в свободния свят можем ли да обсъждаме ? Ами нали това е форум и демокрация - ФОРУМ на мнения , а не партийно заседание събрание с зачитане на директиви ? Много руснаци , украинци , бьлгари , поляци изт и зап европейци са трогнати до дъното на душите си , че американци и англичани са си дали парите да ги просветят и им покажат ИСТИНАТА , навместо да се занимават с американските и японските централи и аварии. Наблягат на много реални факти и мебели вьв филма. Други казват че филма си е пропаганда и западно виждане. Ами можем да споделим от личен опит. Например много от нас сме работили при комунизъма. Разкажете , пиехте ли водка , уиски , ракия преди и по време на работа ? Началниците псуваха ли ви ? Заплашваха ли ви с разстрел ? Заплашваха ли ви да ви звърлят от хеликорюптер ? Автоматчици имаше ли ? В моята първа фирма нямахме хеликоптери , но 8 етажен институт . Работех на 6 етаж. Моя началник ми е правил забележки и на другите също . Слава богу не ни е хвърлял от 6 етаж. Възможно е някого от нас да са го псували , да са започвали работа с вино и ракия , някого да са хаърляли от прозореца. Аз бих се радвал да узная.
  5. Това за реакционерите защитници на отминалия експлоататорски безчовечен строй , продали Родината си за дол ой за пари на Чужда държава ми напомня словата на Камсамолския ми секретар , после станал активен демократ. Понеже не съм бил Партиен Член и не съм присъствал на Партийни събрания на Партията с Голямо Пъ , не знам какво са си говорили партийците там . Ама камсамолските Актиаисти громяха в пух и прах всеки който смееше да се продаде на вражеска пропаганда и агитация. Темата е за Филма или е за Реалността ? Ако е за Филма - да въздейства , има верни факти и неща , отделно много измислици и пропаганда , нямащи абсолютно нищо общо с реалността. Ако е за аварията то да авария имаше , и цялата човешка история е низ от аварии.
  6. Разкажи го на изгорените вещици , араби , евреи и индианци , те ще се зарадват какъв късмет са имали. Вярно е , много от тях са се спасили бягайки в Османската империя , Полша , Магриб , Джунглите и Андите. Испания е единственната страна на Земното кьлбо , която е била мюсулманска , и след хуманната инквизиция не е имало нито един мюсулманин ! Няма друга страна в света такава . И евреи е нямало , фюрера е можел само да завижда на ефективността и хуманноста на испанците . Не че изпитвам симпатии към репресиите на комунистите , те си имат много трески за дялане. Борба за власт . Бития бит.
  7. Уродливите Савецка , Римска , Британска , Френска , Османска, Японска , Византийска , Германска , Холандска , Монголска , Испанска империи са вече история , и в предишничюя си вид концлагери , колониални грабежи , робовладелчесиво , кървави войни и прочее прелести се надявам да не се възродят.
  8. И мене ме валя радиоактивен дъжд от Чернобил , дишах праха от обеднения уран от Сьрбия и Косово , комунистите и даже капиталистите ми слагаха инжекции - имунизации и ми пломбираха зъбите без да ме питат ! И заради Чернобилския дъжд и обеднения уран и заради имунизациите и пломбите може би с живак остарях и даже понякога боледувам ! Ех , какво момче бях преди Чернобил ... А сега имам и сиви косми на главата. А някои съученици ги гледам - нямат коса ! Някои свръхтегло , някои кръвно. А като деца преди Чернобил ги дърпах за косата ! Руски либерал се събужда сутринта , прегръща жена си , целува и и казва . - Проклет П . - Какво ти е виновен президента пък в кревата ? Пита жената . - При Брежнев беше друго , нима не помниш , като се запознахме ? Но радиация , имунизация , пломби , лекарства , дизел и ние страдаме.
  9. Това не са ли децата на ветераните пилоти от Виетнам, използвали милиони литри дефолиант Агент Оранж - Тетра хлорид бензо диоксин за унищожаване на джунглата и партизаните вьв Виетнам ? Жертвите са 5 милиона души и милиони деца виетнамчета и американчета .
  10. Така е и румънците когато отровиха Тиса с тежки метали от една мина в Трансилвания , после мръсотията мина през Унгария , Сърбия , България и се върна в Румьния по Дунава няма общо . Малко шум , ама не е безчовечно престьпление. Все пак Румъния вече беше не диктатурата на Чаушесско , а демократична република в ЕС .
  11. Има Документални филм - разследване претендиращи за ОБЕКТИВНА БЕЗПРИСТРАСТНА ИСТИНА въздействащи на РАЗУМА , има и ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ФИЛМИ въздействащи на ЧУВСТВАТА . Документалния филм показва анализира и грешки и правилни решения , там рядко има чисто 100 процента некадърници и чисто 100 процента герои . В пропагандата героя е смел , умен , съобразителен 99 % от героите са американец който спасява ВСЕЛЕНАТА от агресивните бунаци и некадърници . В савецките филми героите бяха разведчици и партизани , а в английските божественния Агент на Нейно Вел. - моя любим 007 . В реалния живот , някой може да допусне груба грешка и после с геройска постьпка да се опита да я компенсира . Може някой да е умен но страхлив и нерешителен. Може да е смел но глуповат. Умния би решил проблема с 10 жертви ама е нерешителен , смелия я е решил със 100 жертви. Ако обаче умувахме и чакахме щяхме да имаме 1000 жертви. Кой е герой и кой е престьпник ? За смелия глупак 100 те жертви го считат за виновен, умния страхливец го счита ща престьпник . Ама без него шяхме да загинем 1000 души докато чакахме умника . Абе със ЗАДЕН УМ всички сме ГЕНИИ ! Сталин , Рузвелт , Чърчил, Ромел, Жуков , Айзенхауер ги слагаме в малкото си джобче. Аз днеска мога да кажа на Айзенхауер къде и как да направи десанта по - добре ! Дядо Либене , това е РЕАЛНИЯ СВЯТ , за разлика от идеалния свят на пропагандата . Явно за всички аварии има и виновни има и герои , които жертвайки се намалят жертвите , има и пожарникари и миньори пратени безсмисленно на смърт. Чернобил в Украйна не е нито първата нито последната човешка грешка . Трябва да се анализира с хладен разум . Филма не е анализ , не е документален а психологически въздейсващ в правилната посока .
  12. Паниката е много важна и полезна. Често при аварии , пожари, срутвания в кина , стадиони , концерти, дискотеки, шопинг центрове 80 - 90 % от жертвите са предизвикани от паниката и задушаване до вратите и само 10 - 20 % от пожара или срутването. Реално всички се хвърлят към вратите , блокират ги и задните стъпкват , задушават и убиват предните редици. Пьрвите падат викърви , по точно разтъпкани , заради паника. Тука имаше проблем с 2 влакчета на метрото. Изгасва тока , вратите автоматически се отварят Смели хора просто извикали - БЕЗ ПАНИКА ! ИЗЛИЗАМЕ ПРЕЗ ВРАТИТЕ БАВНО ПО ЕДИН В ТЪМНИНАТА ! ДВИЖИМ СЕ БААНО ЕАПРЕД КЪМ СТАНЦИЯТА ! В КОЛОНА ПО ЕДИН. СВЕТЛИНА ОТ МОБИЛНИЦИТЕ . Всичко мина без нито една жертва !!! Ето какво значи ХЛАДЕН РАЗУМ ! Двама трима паникьори и истерички и щеше да има десетки жертви ! Смели хора ! За отделен филм за атолите и фукусимите , в Свободния Свят такова нещо не се приветствува , кагебетата в демократичните страни не дават информация и не поръчват филми. Пък и не знам еквадорски език , и наоколо няма еквадорски посолства ) .
  13. Ей това е демокрация и независим инернет ! Лошите хора трябва да бъдат изолирани в името на Свободата на Словото ! А гадните , долни , подли , китайци са си изолирали интернета ! И руснаците искат да го изолират -( ! Може ли такова нещо ? Китайците , а може и руснаците да нямат пълен достъп до прелестите на свободната мрежа ! Навместо Вашингтон , някакви си правителства в Пекин и Масква решават кое е правилно и кое не , кое да се блокира и кое да се пусне ! Добре , че Иран не е правил такива глупости като Китай !
  14. За разлика от някои русофили като тебе , които са се фиксирали върху трагедията на Чернобил , само по себе си правилно, аз мисля за всички хора на Земята , дори за японците и полинезийците и американските войничета и моряци , туземците и рибарите облъчени и загинали при еспериментите в Океания и трагедията в Фукушима. Ако управляващите в Япония мислеха за народа си през 21 век , щяха да се поучат от опита на СССР през 20 век . За вас русофилите трагедиите на другите народи пукната пара не струват , не ви пука .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...