Отиди на
Форум "Наука"

Du6ko

Потребител
 • Брой отговори

  2684
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  19

Du6ko last won the day on Юни 17

Du6ko had the most liked content!

Репутация

1879 Доцент

Всичко за Du6ko

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Аз съм чувал че разни бактерии и плесени са най- резистенни на радиация. Има такива даже в реакторите известно време след изключването. Просто тия организми са толкова много , милиарди и милиарди в квадратен метър , че ако 0,0000001 % останат живи , след няколко часа или дена ще се размножат и заемат свободното поостранство.
 2. Чувал съм , че слабата радиация например при обработка с Обеднен Уран е полезна. Например имаше такава обработка в остатьчна Югославия. Италианските и други войници които окупи освобождаваха Косово имаха проблеми с рака. Ама се оказа , че това не е заради Обеднения Уран на демократическите бомби ! Даже изследванията на американски и британски учени доказаха , че заболяванията нямат общо с урана, той даже е полезен ! Даже не зная , защо по въпроса не се говори, да се изтъкне ползата му. Един филм на Холивуд би свършил добра работа. На фона на бедите на Чернобил с лошия уран и , да изпъкнат благата на хубавия уран.
 3. Английския има и своите преимущество. Доста лесна граматика като математика. Най голем я недостатък е писането. Да се въведе паралелен международен английски с опростен правопис .
 4. Ако тенекията е от олово , радиация не може до излезне. Отваряш тенекията и слагаш сиренето като диня под течаща вода ла се измие хубаво. Саламурата 100% се излива !
 5. За това сега Южния българин и Южна България са в бедственно положение по сравнение със северния българин от Северна България. Нас южняците ни удари Чернобил. Замисляме се да отидем на Северозапад - там е благодатът ...
 6. Много готин човек и учен , много интересно разказва и с Хумор ! Реалната история от Големия Взрив през първите организим до приматите и човека е МНОГО ПО ИНТЕРЕСНА от разните фантазии .
 7. Тоталитаризма , империализма , колониплизма не е по темата . Ами те , Скенере почти всички велики държави са били или тоталитарни или още по- ужасното колониални империи . Едните мобилизират своя собствен народ. Другите вече са завладели гигантски империи от колонии и полуколонии от полулюде , диваци , аборигени и второ, трето качество хора , чийто земи и работна ръка безпощадно се експлоатират . Ако помислим малко с главите си , ще разберем , че ако сме 80 милиона една нация немци , японци , турци трябва да се мобилизираме . Ако сме 50 милиона титулна нация франсета или англичани и 500 милиона колониални аборигени , трябва да дадем права на всички от титулната нация и заедно да пазим империята ? Логично ? Тая демокрация излиза през носа на аборигените. Клуба на великите и най - развити Германия , Япония , Италия - тоталитпризъм и мобилизация на собствения народ + колонии не така много - Корея , Либия , Сомалия и само половин Китай . Англия , Франция Белгия , Нидерландия - избранници 10 - 20 % от населението на империите - богатството и демокрацичта за титулните нации - избранници , останалите аборигени кучетата ги яли. СССР се опита да има за всички , ама задачата е още по - трудна отколкото при колониалистите и фашистите Привилегии за по - изостаналите нации от республиките и за дбржави сателити от Монголия до Куба . Тежка работа , катастрофална лпюа дьрпаш на гьрбъ си и буташ изостаналите , навместо да ги експлоатираш . Затова се и провалиха. САЩ са друга ракия , прецакаха отначало индиянците , после прецакаха и европейците , които избивайки се един друг си изпратиха златото в САЩ за оръжие да могат да се убиват един други. Индиянците ги избиваха с пушки и огнена вода , проститеиевропейци сами се избиваха , само накрая малко им помогнаха .
 8. Странно ?!? Интересна карта . Аз сьм инженер , но обичам историята и географията . Ще допьлня Дорис . Освен НРБ и Юг . също и Албания и Сицилия не са искали да накърнят имиджа на СссР ) Защо така ) Явно Албанците горят от любов към СССР ) И в Сицилия Мафията обича СССР ) И в ЧЕКАГО обичат СССР и ЧЕКА . Сигурно там мафията е кръстила Чекаго заради Чека. До тука ми е ясно - Албания , България , Сицилия , Югославия . И Босна също обича СССР. Корсика (камората) и Сардиния не обича СССР. Абе , аварията е 1986 година нали ? Ами кави саития държави - Словения , Хърватия ? Те не са ли създадени по късно ? Значи в част от Югославия не обичат СССР и мерят радиацията , в част от Югославия обичат и не мерят ? Отделно европейска Турция не обича СССР и мери радиация , анадолска Турция обича СССР И НЕ МЕРИ . Макар , че Турция е по - близко до Украина от Франция , Англия и Испания ). Анкара , Измир и Диарбакьр са русофили , Одрин и Цариград русофоби Неудобни тролски въпроси към честни соросци . Като любител на карти и география не се стърпях да направя този анализ.
 9. Домна . Чел съм го в интересна книга като остаряло в началото на 20 век име . Име на главна героиня в капит Бългприя до 9 9 44. Също и Първа . То и Първан е остаряло но Първа още повече. В Русия като фамилно име е разпространено Третяк.
 10. Във Вселената всичко е взаимно свързано. Ако в всеки въпрос се разглежда изолирано само за себе си това е просто описание на околния свят. Науката е не просто описание на света , а анализ на предметите , явленията и връзките във Вселената. Но някои хора отлично виждат дьрветата - дьб , бор , бреза но не виждат гората ... От друга страна трябва да има Ред и Дисциплина и да се разрешава само Правилното мнение ! Крачка вляао , крачка вдясно и разстрел. Така живота е по - лесен . Бдителните Другари ни помагат.
 11. За Катин, както и за всяко МЕЖДУНАРОДНО деяние - Литвиенко, Баширов , Петров , Водкин , Петкин Бори Березовский самоубил се в банята с шала си е нужна НЕЗАВИСИМА комисия от всички заинтересовани страни. За съжаление в Европа това не е прието. Всяка страна решава кое е ПРАВДА и кое ЛЪЖА. Первый блин комом - първата палачинка топка . За съжаление първите Рускияпарламент и на марионеточното управление на Горби и Елцин беше за разлика от Маршал Петен под тотален контрол и без капка достоинство . Духовните наследниците на Власов са по ниско и от подметките на Петен. Те могат да подпишат всичко каквото кажат патронит им както истински клиент / клиентка на богат чичко. Когато Парламента се ОПИТА да възвърне 10 % от достоинството и суверинитета на Русия беше разстрелян и размазан под аплодисментите на Демократичния Запад.
 12. Радостното е че нашите Луни и други лунни прибори са на Луната.
 13. Забравяш за доказателствата - словата на товарищ Горбачьов . Хуманен либерален успешен политик от вселенски мащаб , довел държавата си до невиждано процъфтяване . Приятел на Рони Рейгьн. Зпбравящ доказателствата - словата на големия либерал и любител на Водката даже без закуска ЕБН - Елцин Борис Николаевич . Освен на Водката голям приятел на Бил Клинтьн. Аз не мога да повярвам , че хора като Рейган , Горби , Бил и Хилари Клинтън , ЕБН , Моника или живеещия в САЩ бивш министьр Козирев могат да лъжат ! Ако лъжеше руския министьр Козирев нямаше да го пуснат да живее в САЩ ! Щом се радва на благата на САЩ значи е честен и почтен и не лъже. Бумаги и прочее доказателства не са нужни !
 14. Гледай го , защото за Фукушима , Атола Бикини или пожарникарите от НЙ няма да има такъв филм. Ако пък има там ще са такива Герои от облъчените войничета , моряци, рибари и туземци или загиналите пожарникари И ТЕХНИТЕ ХУМАННИ НАЧАЛНИЦИ че Супермен Рембо Роки Агент оо7 ряпа да ядът. Там Гласност , Правда , Умение , Справедливост - просто такива богове , че няма да е интересно да се гледа.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...