Отиди на
Форум "Наука"

Du6ko

Потребител
 • Брой отговори

  2506
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  16

Du6ko last won the day on Април 7

Du6ko had the most liked content!

Репутация

1690 Доцент

Всичко за Du6ko

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Сигурно се има предвид Ивн Асен 2 и свалянето на Борил , не на Борис. Аз каквото съм чел и зная за тях, моята теория е , че нещо като Богомилството - Павликянството възниква в Мала Азия и на границата с Персия. Религията на Персите - Зороастризма е изключително дуалистична религия , която описва жестоката борба в миналото , настоящето и бъдещето между силите на Доброто и Злото, Светлината и Тъмнината, Духа и материята водена от двамата братя близнаци - Ахура Мазда (Омурз) и неговия брат Ариман . Някои Виз императори дотолкова ги преследват, че Павликяните се съюзяват с арабите мюсулмани срещу Византия и християнството. Императорите за да обезопасят границата си с исляма ги преселват на Балканите , и от тук през България учението се разпространява към Европа като Катари , Албигойци и т н. За това Богомилството е толкова силно дуалистична религия за жестока борба между доброто и злото понеже е нещо като християнска секта много силно повлияна от персийската религия.
 2. Неволно , всеки избор в Украина ми напомня избора на Царя за министър председател в България. Какъв възторг имаше, че идва на власт най - накрая - Човек неподкупен, възпитан в прогресивния запад и свято вярващ в принципите му, интелигентен, некорумпиран, не жаден за пари мисли за "Своята страна" - по думите му " моята страна " . Нямаше съмнение , че ще ни поведе към светлото европейско бъдеще ! БСП и СДС бяха балканджии, жертви на системата , заченатати в комунистическа България, за разлика от Царя - Кристално чаист западняк демократ. Ей какви надежди и ква стана. Дойде на Бял кон а си замина с 10 % май ? Добре, поне че имотите си върна ) Спомням си един композитор, той май стана министър на културата написа рапсодия посветена на нашата надежда от Мадрид. Много ми хареса, че П Порошенко се обадил по телефоните на много граждани и ги поздравил и призовал като президент да участват във изборите. Вярно е, не агитирал за себе си , агитирал ги да изпълнят дълга си и да гласуват. Не знам дали е вярно или е някакъв бъзик, казват че било вярно ? Представям си в германия например или Франция или Англия. Сиди си господин - хер - мосью - сър Ханс, Ахмед, Мишел, Абдула, Томас , Ганко и някой му звъни по мобилния. Вдига и там гласът на А Меркел, Макрон, Б Борисов или Т Май го призовава да изпълни дългъ си и да гласува на Евро изборите ! Ще бъде силен ход !
 3. При тоталитаризма си беше свободия. Купуваш каквото искаш от където искаш ! Сега при демокрацията само най - правилните стоки могат да се купуват и най - правилните страни!
 4. Въпроса е сложен , еднократно или многократно използваем продукт ? Прогреса върви напред и времето ще покаже кой е прав и кой е крив ! Аз 100 % не мога да кажа, мога само да споделя какво съм преживял през живота си за повече от половина столетие живот. Спомням си като млад специалист - инженерче , чувахме от тия които са били в командировка на Запад, че на Запад бунаците пият бира от алуминиеви кутии ? Чудихме се, защо такъв тежкарлък ? Толкова ли е сложно да се измие една бирена бутилка и да се използва многократно както при комунизъма, а се тежкарее безсмисленно и се разхвърлят метално - алуминиеви ресурси при капитализъма ? Същото беше и с бурканчетата от кисело и прясно мляко и боза. Малко вода и сапун и се ползват почти вечно. Пък и да се счупят стъклото си е стъкло пак може да се разтопи и направи на бутилки. Нещо такова е и с космическите ракети .
 5. Явно не си слушал Свободна Европа , ВВС и Гласът на Америка при комунизъма, и си чел само Работническо Дело и Кооперативно село. Чеушеско отказва на СССР да подкрепи интервенцията в ЧССР в 1968 година, отказва на СССР да скъса с Китайската Народна Република , подържа отлични отношщения със САЩ и Запада и банковата система, Румъния на Чаушеско е единственната страна от СИВ и Варшавският договор която изпрати спортисти състезатели на олимпиадата в Лос Анжелос. Чаушеско намали силно армията на румъния и участивето му в Варш договор беше символично. Румъния не пречеше на пътуванията в чужбина включая на запад, разреши бех проблем емиграцията на румънските евреи в Израел. Само Чаушеско от целия СИВ подържаше дипломатически отношения с Израел ! Румъния ПЪРВА от соц страните без разрешение от СССР призна ГФР в 1967 година ! Само Югославия и румъния подържаха отношения с Е С ! Чаушеско доказа че Румънците са най - цивилизованата нация в Източна Европа сред изостаналото славянско и хунско - унгарско море от не така развити главно славянски народи. Чаушеско е награджен с практически всички възможни ордени и награди на всички западно европейски държави без изключение. от Уикипедията Във външната политика Чаушеску поддържа курс на привидна независимост от Москваи повечето страни от комунистическия блок. Румъния е една от двете социалистически страни, участвали в Олимпийските игри в Лос Анджелис в САЩ през 1984 г., които са бойкотирани от Източния блок. Отново Румъния е единствената социалистическа страна по това време, която поддържа дипломатически връзки с Европейския съюз(ЕС). Договор, включващ Румъния в списъка на страните с които ЕС поддържа привилегировани отношения е подписан през 1974 г., а 1980 г. е подписан договор за обмен на промишлена продукция между Румъния и ЕС.
 6. Той Чаушеско, Садам Хюсеин, Хосни Мубарак също слушкаха САЩ , разчитаха на помоща им и се бореха според възможностите си с враговете им.
 7. Чувства се Духът на Европа ! Поморие дарява €5000 за "Нотр Дам" 17 Апр. 2019 Утре, 18.04.2019 г., в 17.00 ч. Общински съвет – Поморие ще проведе извънредно заседание, на което ще бъде разгледана единствена точка: "Предложение за дарение на 5000 евро за парижката катедрала „Нотр Дам дьо Пари”, наричана още „Парижката Света Богородица". А в докладната си записка кметът Иван Алексиев заявява: „Като част от европейското семейство, споделящо общ дом и ценности, считам че е дълг на всеки един от нас да бъде съпричастен към грижата за опазване на културно – историческите и религиозни ценности, каквато е и вечният символ на Париж – „Нотр Дам дьо Пари”. Нека с този акт на дарение изкажем своята съпричастност към значимия паметник на френската и европейска култура". * Да помогнем на нашите изпаднали в беда приятели от Париж и Франция . Те толкова направиха за нас франкофоните , приеха ни заедно със Румъния и бившите си владения в клуба на франкофоните ! Смешно е когато имаме толкова проблеми да се занимаваме с неща които са безкрайно далече от нас. Просто възможностите на тия хора са много по - големи от нашите и е безсмисленно да се бъркаме. Само по себе си даряването на помощ на нуждаещи се е прекрасно и благородно нещо. Но все пак де е Ямбол , де е Стамбол , де е Париж, де е Поморие. Не че Ямбул или Поморие са за пренебрегване, но мащабите са други. Утре ако не дай си боже изгори яхтата или каретата на някоя кралица или император , аз с моите 50 или 100 лева помощ едва ли си струва да помагам на монархията. По добре да дам 50 лева на някой нуждаещ се отколкото за някакво световно произведение на изкуството , там мащабите са други.
 8. Оказва се че сигнализацията за пожар се е задействала ! Охраната и служителтие правилно извели посетителите и богомолците извън сградата ! Но .... тръгнали със свои собственни сили да търсят пожара ?!? Не намерили нищо подозрително , ни пламък ни дим 23 минути ! След 23 минути съобщили в пожарната ?!?
 9. Ердоган пак ще намаже келепира ! Евала , машала . А какво да кажем ние с гайдите ? За нас ще има ли "Патриоти" , промоции , отстъпки, икономически ползи ?
 10. Дразнят се от катедрали и от английските просяци и бездомници ! Добре , че скрипалите изчезнаха някъде скрито покрито и няма да видят вече бял свят.
 11. Ердоган и неговата партия се борят против измамите, злоупотребите и корупцията ! Партията на Ердоган иска повтаряне на местния вот в Истанбул Управляващата в Турция Партията на справедливостта и развитието внесе във Висшия избирателен съвет в Анкара искане за повтаряне на вота в Истанбул, съобщиха местните медии, цитирани от БНР. Партията на Реджеп Ердоган твърди, че на проведените на 31 март местни избори в мегаполиса са били допуснати грешки и нередности, които били повлияли на крайния резултат. Кандидатът за кмет на опозицията Екрем Имамоглу получи с около 14 000 гласа повече от опонента си от ПСР Бинали Йълдъръм. Заместник-председателят на ПСР Али Ихсан Явуз внесе жалбата, придружена от 3 куфара с документи. Навсякъде измами и мошенничество - даже в Цариград !
 12. Добре, че местните правоверни бежанци магрибци и конголезци са проявили бдителност и са попречили на православните агентите да раздухат пожара с платната на яхтата и са спасили пожара от по - силно разгаряне !
 13. Струва ми се, че даже при мирно съвместно съществуване, просто земеделците ще са винаги повече и то в пъти. Земеделеца с някаква нивичка може да храни семейството си. С голяма нива може да храни голямо семейство. И да приозведе излишък. Колко гора е нужна на ловджията да храни голямо семейство ? И да произведе излишък може ли ловджията ? За едно земеделско общество е много - по лесно да развие някакви заняти, да изхранва някакви майстори - грънчари, ковачи, тъкачи , шивачи. Ловджията ако е отделно общество без земеделци едвам ли ще развие такива професии ? Има разлика между ловци събирачи и животновъди номади.При животновъдите е възможно по- висока концентрация на хора, сравнима с тази при примитивното земеделие. Но с развитието на земеделието и технологиите отново земеделците придобиыват предимство. В някакво теоретично общество от първите цивилизации делът на ловците може да е 1 - 2 до 5 % , животновъдите до 10 - 20 % но делът на земеделците е 70 до 90 % . Може би децата момченца и момиченца на лоывците и на земеделците са били подготвени за живота който ще водят . Представете си - вие сте момче земеделец и се влюбвате в мома от ловджиите. Даже и много да се обичате и ожените тя няма да е подготвена да живее във вашето общество, да ви готви , да се разбира със съседите. Рано или късно ще хване гората. При мома земеделка в ловджийско общество сигурно ще е още по - тежко. Дъщеря земеделка свикнада на долу горе сигурно ядене, кревати стаи, някакви що годе пътища и каруци например ще и е трудно да живее в гората.
 14. Спомням си един форум където всяка седмица се появяваха теми както " Срива на нефта" , Смърта на рублата " , " Лъжата за газта " Третия двойник на тройника на *** или как кагебе скрива истината от народа , за вожда който е подменен ! " . Там барел с нефт падаше от една скала , помитайки по пътя си рублата. Там нефта все падаше я на 20 долара я на 2 долара за барел. Рублата все удряше стотачката , хилядарката за 1 пробит долар ! Особенно ужасяващо и нетърпимо беше положението на руските пенсионери, целия форум плачехме за тях. Понеделник - рублата се срина със 1,5 копейки - пенсионерите умират от глад. Вторник рублата пада с още 0,5 копейки , пенсионерите си продават билетите от путьовките за Париж и Поморие, Сряда - срив с 5 копейки - пенсионерите нямат пари за лекарства, Четвъртък спад с 9 копеки народа ужасен купува 3 Д телевизори , норкови шуби и Лексусите изчезнаха от витрините. .... Петък - рублата се качи с 17 копейки ! УЖАС, ужас, скъпата рубла е смърт за руската икономика ! Руските стоки със скъпи рубли стават непродаваеми ! От време на време някой майтапчия изкарваше темата на бял свят на майтап да се посмеем.
 15. Това сигурно са православни славяни маскирали се като правоверни ? Лично аз ако бих имал теоретично възможност например като наякакъв владетел не бих унищожил никакви паметници на културата например драсканици на свръхмодерни художници или архитекти , мюсулмански или шинтоиски , шамански или ацтекски ереси , назависимо дали ми харесват или не. Нека си съществува. Изключение - например имало е жестока война на живот и смърт с някаква религия , идеология , държава която си е поставила за цел да те унищожи. Тогава разбира се трябва да има контрол.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...