Отиди на
Форум "Наука"

химичката

Потребител
  • Брой отговори

    19
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за химичката

химичката's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Трябва ми доклад по темата,ще ми помогнете ли с няквка информация? Мерси!
  2. Никой ли не може да ми помогне със задачите? Все още ми трябват!
  3. Задачи за контролно и са за утре,а съм 1ва смяна! Може ли помощ??
  4. 1) Под ъгъл 45 градуса върху плоската стена на стъклена полуцилиндрична леща пада лъч. Намерете ъгъла на пречупване. (Използвайте тригонометрични таблици или подходящ калкулатор.) 2) Лъч,който сключва ъгъл 40 градуса с перпендикуляра на повърхността на стъклена плочка, частично се отразява и частично прониква в стъклото. Начертайте хода на лъчите и намерете ъгъла между отразения и пречупения лъч. 3) Чрез увеличаване на тока температурата на нагрятата жичка на лампа се повишава от 900 градуса по Целзий до 2073 градуса по Целзий. Колко пъти нараства излъчената електромагнитна енергия? (Приемете,че жичката отговаря на условията за абсолютно черно тяло). 4) По приведените данни за Слънцето: подобно на абсолютно черно тяло с температура около 6000 К, максимумът на излъчената от Слънцето енергия е за вълна с дължина λmax=470nm, пресметнете приблизителната стойност на константата в закона на Вин. (закон на Вин гласи: Тλmax=const). Ако може някой да ми помогне,ще бъда много благодарна!!!
  5. Става дума за периода : Франция от Четвъртата към Петата Република(1945-1981). Трябва да анализирам следното: по силата на Конституцията от 1946г. президент на републиката се избира за 7г. от парламента; според конституцията от 1958г. за същия период от време се излъчва от изборна колегия; новият закон от 1962г. предвижда пряк избор на президент. С какво може да се обясни подобна еволюция във вижданията за президентски избор във Франция? Може ли да ми помогнете с този въпрос, защото аз не мога да се досетя. Ще съм благодарна, ако някой ми съдейства.
  6. Предполагам,че така изказано,едва ли ще предизвикам хубава реакция у някого Не може ли нещо по-конкретно? С примери? Нещо за САЩ? И демократичните държави,отношенията им и т.н.?
  7. Кои са характеристиките на понятието демокрация днес? Ясно понятие ли е понятието демокрация? Какво е и какво не е демокрацията? Трябва да напиша нещо и да говоря по тази тема по история. Може ли да ми дадете някаква полезна информация? Администратор: Слях темата с вече съществуваща по същия въпрос!
  8. С каква процентна концентрация ще бъде фосфорна киселина,ако един литър от нея с плътност ро=1,5 g/mol(85%) се разреди с още 3 l вода? Ще ми помогнеш ли до края на тази вечер,,утре съм 1ва смяна? До 9 часа някъде?
  9. Извинявай,не съм го забелязала. Благодаря ти много. Ще може ли да ми помогнеш с още 1 задача? Моля те! Просто не рзбирам,а ми трябва спешно,за да избутам срока,ще ми съдействаш ли?
  10. Ами това,че са добавени 80 ml вода,не е включено никъде в твоето решение? Не би ли трябвало някъде да фигурира?
  11. Следната задача: Прибавете 80 ml вода към разтвор на Na2SO4 с обем 600 ml и плътност (бележи се с 'ро') 1,1 g/ml с масова част 0,2. Определете масовата част на Na2SO4 в новополучения разтвор. Може ли да ми съдействате? Не разбирам как да я направя
  12. Здравейте,трябва ми доклад на тази тема,може ли някой да ми помогне? Моля ви,важно и спешно е!
  13. химичката

    Изомерия на....

    Здравейте,трябва ми изомерия на алкани,алекни,алкини,алкохоли,въобще всички,които се изучават в 9 клас от органична химия,но не мога да намеря информация. Първо ми трябва за 1-пентан-всичките му изомери и след дова,ако можете да ми кажете възможните изомери при алкени,алкини и т.н. Плс??? Спешно е
  14. Здравейте на тези,които са чели този роман. Искам да ви попитам за мнението ви. Харесва ли ви и мислите ли,че историята е прекалено депресираща или ви е завладяла по определен начин? Какво ви хареса и какво-не? Нрави ли ви се стилът на писане на Толстой? Одобрявате ли постъпката на Анна? Бихте ли прочели отново романа? След като отговорите и аз ще си изкажа мнението,за да не влияя сега

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...