Отиди на
Форум "Наука"

k.jekov

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ k.jekov

  1. Може ли някой да ми отговори нали според инструкциите за безопасност при работа с белина (и др. опасни препарати използвани в повечето домакинства) не е позволено тя да се изхвърля в канализацията почвата и водите а всички знаем че много хора директно изсипват разтворът в канализацията с цел дезинфекция и почистване кой не си върши работата нали някой трябва да контролира това? Каква е разликата между натриев хипохлорит (белина) и натриев дихлоризоцианурат (дихидрат) ? Нали активната съставка си остава хлорът имат ли научна обосновка да ме задължават да използвам натриев дихлоризоцианурат (дихидрат) вместо натриев хипохлорит? След като сме дезинфекцирали готварски съдове примерно с натриев хипохлорит от най-близкия магазин разтвора го дават от 5 до 10 % как да измием съдовете тоест как е най-ефективно да отстраним остатъците от опасния химикал с който сме ги дезинфекцирали преди това. До колкото разбрах това не е възможно напълно но как трябва да ги изплакнем за да намалим до минимум вредните агенти. Като стана дума за дезинфектанти които не са разрешени да се изхвърлят в канала почвата и водата има ли такива който можем безопасно да използваме без притеснение че необезвредени ще попаднат в нитратно уязвима зона при ниво на подземните води около 10 - 20 метра? Аз си мисля че йода е от тези дезинфектанти поправете ме ако греша!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...