Отиди на
Форум "Наука"

Magnus

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Magnus

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Magnus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Не съм сигурен дали пиша в правилната тема, но си направих днк тест за произход. Първо да кажа, че аз и всички от рода, поне през последните 150-200 години, сме си от СИ България. Знам, че една част от рода идва някъде от Западна България, както и имам баба/дядо от Украйна/Русия. (не преки, така да се каже, малко назад в рода) В резултати от теста обаче, ми показва като топ резултат и стабилен % произход Италия/Гърция ?? Жалко, че не мога да науча повече, заради липса на живи роднини..
  2. За споменатата по-горе римска баня, тя е открита случайно през 1963г по време на бума на жилищното строителство. Съобщава се и за останки от римско селище на 1.5км от банята, пак на територията на днешен Добрич, но за него нямам информация. По намерените в банята монети се знае, че е ползвана 3/4 век, по това време областта е част от провинция Скития. Банята има 6 помещения, вик система, точно под мястото има подпочвени води, размерите и са 23 на 11 метра. Снимка след реставрацията и през 1983г: https://s1.postimg.org/14d1et8dlb/rimska5_600.jpg Снимка в днешно време... https://s1.postimg.org/5y1waxrcy7/rimska4_600.jpg Отделно през 2013г се откри римска колона висока 3 метра. Между другото, на тази карта на мястото между Варна и Силистра, където стои днешен Добрич е записано с въпросителен "Palmans?" Картата: http://zdravgr.blog.bg/photos/146845/original/BGromanroads.jpg Румънски археолози твърдят, че Добрич се намира на мястото на античният град Залдапа, но той по-скоро е в област Добрич, в областта и селата около града също има подобни открития.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...