Отиди на
Форум "Наука"

Greenish

Patreon на форума
 • Брой отговори

  3
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

0 Ученик

Всичко за Greenish

 • Рожден ден 11.07.1992

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  София
 • Интереси
  Какво ли не.

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. В последния брой на сп. BBC Knowledge има една статия относно теорията за Големия взрив или както я наричат Големия подскок. Доста интересно са предоставени нещата. Според проф. Ейбрахам Льоб от центъра по астрофизика на Харвард Вселената не се е зародила с взрив, а преминала през по ранна фаза на свиване и едно от обясненията е за "цикличната Вселена". "Цикличната вселена се опира на струнната теория. Оттам градивните струни вибрират в 10-измерно време-пространство и това изисква съществуването на 2-,3-,4 и т.н. измерни обекти, наречи "брани". Това поражда идеята, че нашата Вселена може да е трииизмерен остров, или 3-брана, носеща се в 10-измерно време-пространство. Тези брани се приближават една към друга и енергията от движението им се прееобразува в маса-енергия от материя във всяка брана, коята създава невероятна температура. Това вече е познато като Голям взрив. Оттук следва, че браните се докосват с цялата си повърхност, енергията е еднавка във всяка точка, така че температурата се изравнява автоматично. Когато материята на всяка от браните се разшири и изчезне, те се разделят и отново започват да се приближават, и процесът се повтаря. Резултатът е безкрайна поредица от големи взривове". Не разбирам само реликтовото лъчение каква роля играе тук. Бихте ли приели възможността за тази теория?
 2. Това е така, но все пак да не забравяме, че Лондон си остава един от световните финансови центрове. ЕС едва ли ще претърпи особено голям срив, ще се появи известна нестабилност, да, но има и нещо друго, което вълнува поне нас. Според мен българите (и като цяло страните от Източна Европа) ще усетят повече липсата на англичаните отколкото ЕС. Без облекчените условия, които се предлагат за всчки страни членки, ще настане правен и социален хаос. Европа си е уплашена, нищо че е мощна структура. https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/18/3377061_letishta_mitnici_turgoviia_kak_evropa_se_gotvi_za/ Всъщност Brexit без сделка е проблемът като цяло, а не просто самото напускане на UK.
 3. Здравейте. Нов съм тук, но надявам се това не е проблем да се включа в темата. Миналата година успях да посетя Лондонския зоопарк, където останах със страшно добро впечатление (за тоалетните да не говорим, направо с кеф да си свършиш работата ). Хората, работещи там те информират за всичко с огромна, заразителна страст. За жалост не съм посещавал други страни, за да направя сравнение, но това място е невероятно. http://prikachi.com/images.php?images/619/9435619V.jpg http://prikachi.com/images.php?images/615/9435615f.jpg http://prikachi.com/images.php?images/626/9435626F.jpg http://prikachi.com/images.php?images/627/9435627y.jpg Edit - странно, но изображенията не се визуализират директно

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...