Отиди на
Форум "Наука"

Конан вулгарина

Потребител
  • Брой отговори

    310
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

Отговори публикувано от Конан вулгарина

  1. Преди 9 минути, boyko said:

    Имаше някакви заигравки с някакъв несъществуващ университет в Русия. Раздухваха го преди време - можеш да разровиш и да ни осведомиш. 

    Не! Аз намекнах за друго...  Обаче за другия ще има 5 серия ! И май ще го подмладят. Нови технологии! 

    • ХаХа 1
  2. Преди 7 минути, boyko said:

    Е, той Овчаров стана професор май. То Веждито е академик вече, та Овчо ли няма да стане професор ...  

    От 15 години е профи. Всяка дума на Аспург се подлага на съмнение.  Кой е нашия човек, да не стават грешки.🙂

    Ovcharov-300x300.jpg

    thumb_910x0_Indiana-Jones-Harrison-Ford.jpg

  3. Преди 2 часа, makebulgar said:

    Това Уман манда е някаква нелепица, която някой нелепо свързва с някакъв термин Бич божий. Между двата термини няма нищо общо. Все едно да казваш Винету-Шаказулу и да се гордееш колко велик откривател си. Но реално кой ли те чува!?

    Псевдонауката се гради именно върху такива основи. Някой си навива на пръста че нещо като Уман-манда се отнася за кимерите и щом хуните  или Атила са били наричани Бич божий, то следва че хуните са кимери. Това е типична идея която звучи добре за ухото на създателя си, но реално е изградена чрез десетки допускания, които не могат да издържат и най-малката научна проверка. И всичко щеше да е добре ако идеята просто си стоеше някъде оставена в книга, но псевдоучения когато реши че с нея е открил едновременно и америка и топлата вода и огъня, и когато реши да я изпише на знаме и да я вее пред всички, тогава нещата стават зле. 

    Пука му на Прокопий Кесарийски че за тебе хуните не са кимери. Казвам ти го още по обяснително не си блъскай главата в дървото(Уман манда) защото трябва да минеш през цялата гора за да разбереш "псевдо"НАУКАТА.

  4. Преди 41 минути, makebulgar said:

    Не са на различен път от официалния, а са на различен път от научния път. Съответно могат да стигнат единствено под кривата круша. А лошото е, че замъкват там и един куп ентусиасти след себе си. Затова и псевдонауката трябва да се преследва и гони. 

    Точно така Торквемада гони до дупка!

    160px-Torquemada.jpg

  5. Преди 3 минути, makebulgar said:

    Това Уман манда е някаква нелепица, която някой нелепо свързва с някакъв Бич божий. Между двата термини няма нищо общо. Все едно да казваш Винету-Шаказулу и да се гордееш колко велик откривател си. Но реално кой ли те чува!? 

    Пак се спираш и средоточваш в едно дърво. Make около теб има цяла гора! Винете е в С.А. А Шаказулу е в Африка Уман манда- flagellum dei се среща в междучасието?? Нелепост е твоето сравнение. 

    • ХаХа 1
  6. Понеже всеки ме съветва да чета, и аз да препоръчам нещо. М.И. Артамонов - "Кимерийци и скити" и по специално  кимерийци в Кубан и Кимерийски босфор и синдийци. .И пак да повторя формулата кимери-скити-хуни-българи(сарматите според Херодот са част от скитите) : Уман манда- Бич божи.

  7. Преди 31 минути, Frujin Assen said:

    Не, северите НЕ СА готи според археологията.

    Да в Търновско е имало готи, при това МНОГО готи. Даже там превеждат Библията на готски. https://bg.wikipedia.org/wiki/Вулфила

    Каква България? През 6 век има най малко две Българии, една на Кубан, друга в Панония.

    Това е твърдение на бившия директор на НИМ. България през 6 век? Аз казвам че е в Кавказ(около).😉

  8. Преди 1 час, isav said:

    И - тая тема не беше ли за славяните???

    За седемте рода(клана). Славяни ? Северите били готи според археологията, Великотърновско също имало готско присъствие. 6 век склавините и антите на Дунав били толкова много че тревата не се развила. Но в България?

    • ХаХа 1
  9. On 7.01.2019 г. at 17:59, makebulgar said:

    По псевдонаучните похвати описани в точки 2 и 3 имаме нови допълнения от нова творба от споменатия псевдоучен за който говорихме. Лошите учени там са украсени в черни и негативни краски и са обявени за: "казионни", "небългари", "укриващи истини", "внушаващи лъжи", "узурпатори на науката", "кариеристи", "мислещи само за личните си интереси", "чуждопоклонници", "разполагащи със средства (богати и финансирани)", "страхливи хора", "фанатици", "посредствени хора"

     

    Единственото което прочетох (И запомних) по твой адрес е "учен екстремист" което в добрия смисъл на думата ... нещо като Индиана Джоунс?😉

    • ХаХа 1
  10. Преди 3 часа, Frujin Assen said:

    Пускал съм я тази лекция, но пак ще пусна!

    Това за мен е недостижим шедьовър! Вътре има всичко, извънземни, атланти, духовни учители, траки, Орфей, Христос... Този човек (май беше в друга лекция) обяснява, че Орфей и Христос са един и същ човек, че тракийската религия и християнството са едно и също... Византия и тя е тракийска държава, която е овладяна от гадните гърци...

    Прочее той обясняваше, как била намерена истинската история на България написана на златни и сребърни листове. Обещаваше, че съвсем скоро ще я покаже и цял свят ще се разтрепери! Аз още чакам...

     

    Има една реплика от Господарите ...: Ми той професор ма!🤣

    • Харесва ми! 2
  11. Преди 1 час, Бобо said:

    Ти ми дай една научна публикация за археологически проучвания на обикновени тракийски гробове.Дай да разгледаме една такава ,ако има...Както казах-много ме радвате с тез принцеси...Значи-траките са такива ,каквато е аристокрацията,а боспорианци НЕ са такива ,каквато е аристокрацията им?...Странно нАучно мнение!

    За Кимерийски Боспорско царство трябва да ни интересува този фрагмент от историята му. След една гражданска война сарматите малко щастливо взимат превес над скитите в КБЦ.

    225px-Tiberius_Julius_Sauromates_II.jpg

    220px-Odessa_numismatic_museum_photo_04.jpg

  12. Преди 38 минути, самотния вълк said:

    Да приемем за момент, че това е така и историците ни след Освобождението обслужват чужди имперски интереси. Възниква въпросът защо им е нужно да променят античната и ранносредновековна история и това по какъв начин обслужва империите? Ако по онова време се е доказало безспорно и категорично, че българите са местен народ, потомци на траките, кова как ще попречи на нечии имперски интереси в края на 19 и началото на 20 век? Ами никак. Това са просто автохтонни бълнувания, за да има за какво да се заядат със сериозните учени и да легитимират собствените си бъртвежи

    Понеже тука се пише за тези сериозни учени. Абе те същите ли са дето ни учеха едно време че българската нация е съставена от мъдрите траки,славяните(сякаш излезли от някоя реклама за перилни препарати) и българските войни?? А сега за времето преди Кубрат - 🙈🙉🙊

  13. Преди 46 минути, cven said:

    Информацията е общодостъпна, заповядай :     https://bg.wikipedia.org/wiki/Кримскотатарски_език  ;    https://bg.wikipedia.org/wiki/Крим

    "...Съгласно приетата през април 2014 година Конституция на Република Крим, официалните държавни езици са руски, украински и кримско-татарски... "

     

    Искаш да кажеш че кримските татари не говорят и руски?🤔

  14. Преди 41 минути, makebulgar said:

    То това хубаво, но тези географски определения какво общо имат с етносите населяващи въпросните земи. До преди 200 години около Кимерийския боспор основното население е било татарско с кипчакски език. И те ли са трако-кимерийци?! Или все пак в крайна сметка преселения на народи и смяна на население е имало? 

    Крайна сметка се дава един факт който трябва да се знае. А Руската империя (наследниците и сега приемат кимери-скити-сармати за свой предци) тези татаро-кипчаци барабар с турците ги сритва здраво и сега говорят на чист руски и пишат на кирилица.🤔 

    • ХаХа 1
  15. Преди 1 час, makebulgar said:

     

     

    Тоест няма такова нещо като "нормална човешка логика", която да е еднаква за всички и която да е еднаква за всички сфери на познанието. Логиката не е достатъчна, а трябват още достатъчно натрупано количество знания, трябва добро познаване на научния метод и други подобни. И разбира се тъй като науката е сложна трябват човек да води и съответните научни дискусии на високо ниво със специалистите в дадената сфера. За професионалните учени подобни дискусии са рецензиите които правят другите учени върху трудовете им. А за лаика обикновено дискусиите са на неговото ниво с подобни на него 

    Ако един професионален учен тегли една рецензия(майна) на твойте научни трудове дали няма да си кажеш - лайци, професори не знаеш кой от неговото си ниво ще те приземи.

  16. Преди 15 минути, bulgaroid said:

    Според теб само ти си го чел, всъщност като гледам само него си попрегледал ама не си го и разбрал. Отваряй ГИБИ и почвай наред, после като свършиш се обади да ти пратя няколко изследвания,разни разкопки и тем подобни, и после прочети някоя книга, и после ела да ни разкажеш за извора. :ag:

    Аз може и да не съм разбрал това което трябва според теб. Но ти кажи какво ти е вменил някой ментор че си толкова праволинеен .🤔

  17. Преди 3 минути, bulgaroid said:

    Според теб само ти си го чел, всъщност като гледам само него си попрегледал ама не си го и разбрал. Отваряй ГИБИ и почвай наред, после като свършиш се обади да ти пратя няколко изследвания,разни разкопки и тем подобни, и после прочети някоя книга, и после ела да ни разкажеш за извора. :ag:

    Дюран-дюран повтарям го два-пъти за да го запомниш.🤣

    • ХаХа 1
  18. Преди 1 час, bulgaroid said:

    Иречек изобщо някои приема ли го на сериозно? 

    Ето нещо сериозно, пак ще пиеш вода от извора.😊 Прокопий Кесарийски : склавините и  антите в миналото били един народ с едно име спорой  (от гръцки--разпръсквам зърно) . Описва ги като пълни диваци високи здрави, нито блондини, нито брюнети всеки си прави сам изводите. За мен по скоро са обоза на Атила.😎 

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...