Отиди на
Форум "Наука"

Ирина74

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Ирина74

  1. Име за съжаление няма, всичко се прави при косвени догадки. В Корана за разлика от Библията се твърди, че през цялото време има само един фараон, Битие и Изход включват повече от 60 години, а това сочи владетел с доста дълго управление, Рамзес е с 66/67 г. Има ли някой в този период с подобно дълго царуване? Също и други сходства като вярата на Рамзес, че е единствен жив бог, откриването на сол в мумията му, която май първоначално е намерена близо до Червено море https://www.quran-islam.org/articles/part_6/pharaoh_of_moses_(P1550).html Може ли коментар https://www.islamic-awareness.org/quran/contrad/external/mosespharaoh.html
  2. Един въпрос В Корана се споменава, че лошия фараон от Библията е Рамзес Втори. Има ли други източници които подкрепят това твърдение и възможно ли е наистина да е той? В Стария завет не се споменават никакви египетски имена
  3. Но, ако се включи целия архитектурен комплекс на Хефрен - пирамидата, сфинкса, работническия град, както и доста гробници които са датирани по негове време, то тогава постижението му не надвишава ли това на Хеопс ?
  4. След като не успяват да постигнат единство, то може ли да се приеме, че шумерите отстпъват на големия си съперник от делтата на Нил ? Кой носител от двете велики цивилизации е по адаптивен за вечността ?
  5. Добре е , но нещо ти куца !? Липсва ти дълбочина и стил .
  6. ....Професионална деформация ....но ...очаквах повече...? 5 -ти клас изучават историята именно на ...Спарта ! Мислиш ли , че този материал би бил подходящ за тях ?
  7. Продължаваш да отлагаш историята на късна Спарта . Пускаш нещо , после отлиташ в обратна посока. Моля те бъди последователен , а не разхвърлян ! Чакам за Еврикъл .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...