Отиди на
Форум "Наука"

Недоспал

Потребител
 • Брой отговори

  153
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

Недоспал last won the day on Септември 3

Недоспал had the most liked content!

Репутация

42 Ученик

Всичко за Недоспал

 1. "Твърде на изток, Това е запад "Лао Дзъ. На мен лично ми се струва ,че вселената е пълен миш-маш. Бях чел една теория ,че вселената е затворена в себе си ,като повърхността на сфера. Без граници. Възможно е да тръгнем в една посока и да се върнем от противоположната. Този ред на мисли светлината, лъченията, всичко това вероятно пътува от всички посоки на където си иска.Реално може да получаваме информация, лъчения и светлина от големия взрив от всички посоки едновременно. Незнам тук За каква изотропия може да говорим.Как спрямо всичко това може да има някакво движение.
 2. Науката, дотолкова доколкото на мен ми върши работа си ми върши работа в работата . Оттам нататък всичко е въпрос на вкус, затова кой как ще си губи времето и с какво
 3. Има една книга "Нямаме никаква представа" излезе 2018г. нямаше електронен носител без пари, затова си я купих на хартиен 20лв. После си купих на бард на електронен 15 лв мисля че беше "Великият дизайн" Не знам дали някой отделя пари да прочете нещо ново ,но в тези последни книги бяха засегнати Подобни хипотези. Да клонящи са към философски недоказуеми възгледи, както теорията на струните, но щом ги засягат видни физици значи има резон. Особено книгата "Нямаме никаква представа" препоръчвам от сърце. Написана е И като за лаици като мен и показва, колко малко неща знаем за света около нас. Отворени са толкова много въпроси без отговор ,че спокойно може да се отчаяме в търсенето на такъв https://iztok-zapad.eu/nyamame-nikakva-predstava-patevoditel-v-nepoznatata-vselena
 4. Аааа Добре бе човек,незнам защо само ме критикуваш толкова.Какво пречи малко да се отклоним и пофантазираме ,ако ще. Някой по-умен от мен може да го прочете и да му дойде някаква идея за нещо. Още повече съм писал ,че е абсурдно и че не трябва да го тълкуваме така. Както каза деф няма как да си почувстваш тялото чуждо. Именно затова ,ако приемем че съществуваме в безброй вселени едновременно и се телепортираме във вероятности тогава може би нещата седят по друг начин. То дори това може да се приеме, като условно телепортиране.Те нещата могат да се гледат от различни гледни точки да се тълкуват различно в зависимост от въображението на човека.
 5. Сетих се за още една научно-фантастична хипотеза, която ми беше щукнала преди време. Става въпрос за енергията, като форма на материята. Ако приемем, че всеки от нас е чиста енергия, тогава тялото и съзнанието са капан за тази енергия, която обитава това тяло. Тоест това е някаква памет на енергията ,която се самоопределя ,като съзнание. Но реално тази енергия, като базисна може да навсякъде и да е всичко. Тоест излиза така, че ние ,ако се определим като енергия или някаква изначална градивна частица, може да сме всичко и да сме навсякъде. Например сутрин ставаш, откъде можеш да докажеш, че вчера не си бил някой друг или друга или нещо друго. Просто си енергия, която обитава това тяло ,това съзнание. С всичката памет която е събрала, цяла една самоличност.Реално това може да се случва всеки миг ,ако се възприемем като нещо като енергия.Реално енергията се движи във всеки и във всичко и ние сме всеки и всичко. Именно абсурда на това може би потвърждава горното за телепортирането.
 6. Окей съгласен съм. Тука по скоро имах предвид с всичко ,което взаимодействаме в даден момент.обаче има нещо интересно В цялата история.Ние реално наблюдаваме миналото на всичко около нас, а самите взаимодействия и те са доста относителни в този аспект . Реално при тази хипотеза не се знае как точно взаимодействаме и дали не съществуваме локално сими за себе си, ако телепортирането става мигновено каквото е и е по-бързо от светлината. И там вече нещата стават много сложни за самия човек като устройство. Какво се случва и в самите нас при тези условия.
 7. Тука искам да продължа с размишленията си по темата. Вместо да се телепортира цялата вселена, възможно ли е да се телепортираме само ние и всичко свързано с нас и нашето съзнание, нашите спомени и това което знаем за света около нас. Тоест да се телепортира само вселената на индивида, еденицата, удовлетворяваща неговото съществуване. И тук вече се намесва законът за привличането и силата на мисълта
 8. Интересното в цялата история е, че ако съществува безкрайността, както интуитивно числата ни подсказват(все още има спорове Дали мултивселената е безкрайна, Ако изобщо съществува) тогава Това означава, че колкото и минимален да е шанса едно нещо да се случи, то в безкрайността (от време пространство ,не се знае, в мулти вселената) може да се случи безброй много пъти. Тогава ние може да съществуваме на безброй много вселени едновременно и всяко едно нещо, което може да се случи в тази вселена на същата планета, като нашата, то може да се случи. Дори става ясно ,че може да има точни копия на вселените до последната частица (все пак си говорим за безкрайност) А това вярно ли е, ние аджеба в коя вселена се намираме. Реално може да съществуваме в безброй много вселени едновременно с едно и също съзнание. И да плуваме във вероятности от една вселена в друга ,чрез нещо като естествено телепортиране не само ние, а и цялата вселена. Възможно ли е това изобщо...? Това да е някаква ентропна последователност на кадри от случайности, създаваща времето. Самата стабилност на това и баланса в нея да е някаква вероятност за съществуването ни. Все пак говоря за безкрайност и ако тя съществува.
 9. Като стана въпрос за мултивселена ,някой може ли да обясни каква може да бъде реалната визия на такова нещо. Гледал съм филми в които мултивселената е изпълнена със сфери от вселени.Също съм чел че в мултивселената не знаем, какво пространство има и дали то наистина съществува.Задавал съм си и въпроса Дали това не е просто някаква платформа, абстрактно понятие, където всичко съществува накуп дори още по абстрактно в точка.Реално времето и пространството съществуват в нашата вселена, а извън нея не се знае какво е. Хипотетично извън нея, може да няма време и пространство. А След като няма време и пространство.... Тогава и двете могат да бъдат разтегнати до безкрайност или до нула или по-скоро да са и двете едновременно. Миг-вечност точка-безкрайност. Нещо което не можем да си представим, затова го наричам и платформа на някакво необяснимо място. Някой ако има идеи да споделя, ако може да се нарече представане на нещата Аз така си ги представям.Друг е въпроса какво точно представлява Този балон нашата вселена. Ние По периферията на балона ли сме или вътре в него. Или периферията на балона е опростено сравнение за модел на двумерна вселена , която реално, както е в случая е триизмерна и няма как да си представим по друг начин? Реално има други модели на вселената и още се говори и за плоско пространство.А също се смята ,че може и да има някаква Кривина ,каквото и да значи това. Някой може ли да разясни?
 10. Всичко в природата се стреми към ентропия и това е едно от обясненията за стрелата на времето. Тоест всичко в природата отива към разруха и разпадане.По-лесно е чашата да се счупи отколкото да се сглоби отново на парчета.Просто животът и цивилизацията на нашата планета са изключение и сбор от невероятни случайности. Шансът да се създаде живота е толкова минимален, колкото е минимално да мине ураган през гробище за самолети и да създаде Боинг-777 ,съвършено сглобен до последното винтче . Това го бях чел някъде.Истината е, че щом ни има това се е случило. Едно от обясненията е наличието на мултивселена, където все някоя вселена от безброй многото, може да създаде живот на някоя от своите планети.И все пак всичко върви към разруха, накрая вселената вероятно ще изстине и всичко ще се разпадне до последната частица.
 11. Не отричам СТО и ОТО. Не отричам нищо общоприето и официално.Просто се опитвам да градя нагоре с въображението си. Уповавам се на това, че никой не знае истината за съществуването ни.Изобщо може ли да се каже кой е по близо до истината от тук до където сме стигнали.Да тези с повече знания и информация имат по-голям шанс да стигнат до нея. Но е малко жалко ,че се убива ентусиазма не хора, които искат да мислят по темата. Да принципно си има хора, които това им е работата, но човек е устроен така, че винаги търси истината, особено когато е свързана с неговото съществуване , обкръжаваща среда и живот. Тук съм защото имам нуждата да пиша по темата. Просто ми е приятно, че има съмишленици, които се интересуват от подобни въпроси и ще ми е интересно да науча нови неща от тях. Не съм толкова луд ,че да си повярвам на фантазиите, които ражда въображението ми, по-скоро се надявам, че ако съм близо до нещо по-умните от мен могат да го разберат и да кажат: Браво ти откри нова теория! или просто продължавай в същия дух, но не е баш тъй... Принципно ентусиазма на хората, трябва да се използва за тяхното развитие, а не да се сломява. Критиката трябва да бъде градивна. Нищо лично, аз няма да се засегна, но има хора, за които това е определящо. Загуби ли се искрата и интереса към нещо, то тогава той може да се изгуби и към всичко .
 12. Аз лично не знам и не чета измишльотини.Всичко си е плод на "болния ми мозък"
 13. Точно това съм чел и аз. Чел съм елегантната вселена. Просто се опитвам да разчупя нещата. Най-лесно е да си говорим неща ,които всеки знае тук и които са приети за верни. Интересно ми беше в една предишна тема, която съм отворил как така ние се движим спрямо светлината със светлинна скорост.Тогава сканер спомена ,че това е невъзможно ,защото няма отправна система за светлината.Както и да е, опитвам се да извъртя нещата, да ги насосам, така че пак да са верни въпреки, кривия начин по който съм ги изказал. Спрямо какво може да бъде относителна ли....? Ето това е целта, да се отвори въпрос. Ако няма въпрос, нещата спират. Вариант може да бъде ,че е относителна спрямо нещо което не можем да видим.Нещо ,което остава в някакво ,друго време пространство. Ами ако тя, светлината "огрява"само нашето съществуване и в същото време около нас съществуват много други измерения и начини за съществуване... Просто гадая. Ами ако тъмната материя и разширяващо се пространство се свържат с някакво такова предположение. Все пак има и неща които не може да си обясним, въпреки че ги наблюдаваме.Просто трябва да се направи някаква връзка между тях и някакво такова предположение..... И да вече се обърках пространство или време-пространство. Значи все пак се движим във време пространството със скоростта на светлината. И ако решим да се движим В пространството то се компенсира със забавяне на времето Все се опитвам да си представя как става това движение със скоростта на светлината през време-пространството.Накрая стигнах до извода ,че всичко се реазширява ,като балон, като светлина във всички посоки ,защото честиците са абстрактно безкрайно малки ,може би струни.... но ако приемем че са безкрайно малки или времето и пространството там не съществува то реално такова разширение няма въпреки че можем да приемем че има.изобщо ако всичко се е разширявала равномерно няма как да разберем че се разширява
 14. Да се самоцитирам и да си продължа мисълта. Излиза че константата С важи само за една частица, Ако задълбая и абсолютизирам нещата. Защото какво значи наблюдател? Винаги всяка една частица може да е изместена по трасето и да е трето лице наблюдател ,което вижда по-висока скорост от тази на светлината , при обекти и светлина,които се движат един спрямо друг
 15. Здравейте! От известно време си задавам въпроси за реалността около нас.За това, което мислим за нея и това кокво е тя в действителност .Може никога да не разберем ,но поне можем да се опитаме да стигнем до някакво следващо ниво за по-обективното и разбиране и интерпретиране.Незнам дали имам право да се опитвам да си давам някакви отговори за неща които, не са открити няма как да бъдат доказани, но поне мога да се опитам. Идеята ми е като за начало, както в случая със скоростта на светлината да погледна нещата по по-различен начин. На обратно без да губя някаква логична връзка, поне за мен с главното в откритите и доказани неща.Просто последните неща открити във физиката са толкова противоречащи и парадоксални, че явно трябва да се гледа по друг начин на нещата. Например не може ли да се формулира нещо от сорта: Скоростта на светлината е относителна и се променя спрямо нашето времево и пространствено измерение така, че да бъде винаги постоянна в него. Формулирани по този начин нещата може би отворят врати за друг подход. Например всяка една частица в нас понася и живее в континиум ,които преживява скорост константа С, както и да се движим.Самото движение ни прехвърля в различни континиуми спрямо С.Реално всяка частица "преживява" различен континиум на време-пространството изравнявайки С. Вселена с константа С.???? Какво е това вселена...Излиза ,че вселена е просто единен континиум за частиците където те понасят С, а всичко друго което наблюдаваме друга вселена, илюзия или много вселени. Благодаря, мерси....

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...