Отиди на
Форум "Наука"

Стелян

Потребител
 • Брой отговори

  185
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

Стелян last won the day on Октомври 3

Стелян had the most liked content!

Репутация

36 Ученик

Всичко за Стелян

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Спрямо космическият вакуум, така излиза, иначе няма тълкование което да е подходящо в случая.
 2. И какво се получава, доплеров ефект в МВКЛ, познатата ни картинка на СА. И тъй като источника на МВКЛ е хипотетичен, излиза че спътниците се движат спрямо самото пространство, а това е вакумът на космоса.
 3. Шпага, забрави за източника на МВКЛ, този источник е хипотетичен, няма ОС която може да се прикачи за нещо несъществуващо вече каквото и да е било то. Излиза че спътниците действително се движат в нещо или спрямо нещо, в което не може да се прикачи никаква КС, а дали се движат или са в покой, се вижда от картината които самите спътници улавят а тя е СА в МВКЛ. От доплеровият ефект следва и дефиницията за това безотносително движение на спътниците. Става ясно че може със физически експеримент да се реши дали едно тяло е в същински покой или движение. Остава само висшите физици да признаят това, и да се пренапише нов постулат за движението, като движение което има относителна проява, и движение със безотносителна проява.
 4. Даните са от спътниците, а те снимат картина на МВКЛ със СА.
 5. Не е тази, нали правят картината от спътник, а тя е със СА.
 6. Наблюдава се но коригирано от СА. Иначе натуралната картинка е ето такава
 7. С уточнението че всяка точка може да бъде избрана за начало. Поради този произвол няма понятие "разстояние до отправна система". Това е важното, защото на негова база се задълбочават халюцинациите на Младенов Няма разсояние до КС не до ОС, правиш ли разлика, едното е материално тяло другото е математически конструкт.
 8. Да, и излиза че наблюдателите не се движат спрямо светлинните вълни, но и обратното важи нали релативизма се опира на относителността. Според СТО
 9. Ами и това казвам, има растояние до начало на отправна система, нали за това избираме материално тяло за такава отправна система, може да е камък или дърво, може да е марс, все тела. Построяваме КС и всяка точка от нея е по условие неподвижна в тази КС и спрямо материалното отправно тяло.
 10. Ами мисля че движение спрямо светлината не може да се дефинира, понеже никога не може да се настигне някакъв светлинен импулс, според СТО. Демек няма движение м/у тялото и лъча. Също и движение спрямо вакума или спрямо МВКЛ. Ама тогава печели СТО, защото това означава че има само относително движение, а за да се дефинира някакво физическо движение се изисква отправна система, няма как иначе. Тука стигаме до големи полемики на философска основа, ако приемем движението като неотделно присъщо свойство на материята, може да се не се дефинира движение като изминаване на път за определено време, а като някаква промяна въобще. От друга гледна точка обаче си трябва отправна система със часовник, за да се дефинира движение и негово свойство скорост, ускорение.
 11. Има, отправната система е система от материални тела, или само едно тяло, които се взимат като начало на координатна система, самата координатна система е математически конструкт и по дефиниция обхваща цялото пространство, към такава координатна система се прикача и часовник, защото освен пространствените измерения има и времеви. Ъхъ както кадваше един Петко
 12. Етера е изхвърлен от науката, поради опита на ММ, но този опит не е коректен, и ще ти кажа защо.
 13. Спрямо пространството е немислимо да се дефинира движение. Безотносителното движение е спрямо МВКЛ, демек спрямо вълните, такова движение може ли да се дефинира, може, но само ако допуснем среда за движение на МВКЛ, спрямо тази среда е и абсолютното движение. Иначе няма как да се дефинира движение спрямо нищото, а движение винаги се дефинира спрямо нещо. гн Младенов да обясни как може да се дефинира движение спрямо нищото .

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...