Отиди на
Форум "Наука"

skorpion1980

Потребител
  • Брой отговори

    1430
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    9

Отговори публикувано от skorpion1980

  1. Преди 10 часа, resavsky said:

    https://t.me/operativnoZSU/146026

    Украинците са унищожили около 14 процента от нефтопреработващата индустрия на Русия което е довело до повишаване цените на горивата между 20 и 30 процента  .

    Ще расте народното недоволство в Русия, особено ако тези атаки станат по-масирани и съответно нанесат още повече щети, водейки до още по-високи цени.

    • Харесва ми! 1
  2. Преди 6 часа, Incorrectus said:

    Превод с Гугъл: „Новата версия на протокола, сключена през 2021 г., разширява списъка на страничните продукти, разрешени за превоз до Китай. Към списъка са добавени телешки хрущял, аорти и стомаси.

    Това сега е хит в мрежата. Когато световните копейки започнат да обясняват за бляскавото руско посещение в Китай, да се има предвид, че четвъртата икономика в мире ще продава на Китай телешки хрущял и карантии. И това споразумение го дават първо в списъка на постигнатите споразумения, защото явно се гордеят с него. За газопровода „Силата на Сибир -2“ дума не е отваряна. Проблемът с блокираните трансгранични платежи също не е решен и вероятно затова пути изпрати финансовия министър Антон Силуанов да се вози в автобуса на журналистите, за което има съответно запис. Император Си не им даде ракети, а им закичи по една значка с различен цвят. 

    И кой е развил тоя мит за четвърта икономика, след като данните ясно сочат за 2023, че Русия е 11та икономика, отново беше изпреварена от Бразилия, която й взе немалко добри пазари за износ на суровини.

    • Харесва ми! 5
  3. Преди 16 минути, deaf said:

    Те руснаците проявяват апетити и към Аляска,въпреки че там няма спорни въпроси. И руските управляващи мълчаливо толерират тези апетити...

    Изключено да е имал такава роля...

    Напротив, фактите ясно сочат точно това. Защо ще посочва баш анонимник за свой наследник, какъвто беше Путин преди 25 години?! Пробва се и с Кириенко преди това, пак анонимник. Но не посочи Касянов, който в онези години беше от малкото руски политици с власт, вършещ нещата както трябва и с добър обществен имидж. Същевременно за Касянов винаги се е знаело, че е  пацифист и играе по правилата.

  4. Преди 11 часа, makebulgar said:

    Изглежда още през 1992 г. са очаквали войната.

     

    Морской бой (1992)

    Сюжетът се съсредоточава върху хипотетична война между Русия (Сочи, Новоросийск и по някаква причина Батуми) и Украйна (Керч, Севастопол, Николаев и Одеса).

    ea6024ad9a9acdaeeb6445ca9f858278.png.webp

    Целта на играта е да победите целия украински флот в Черно море във всичките четири града. Е, всички знаят правилата: поставяме 10 кораба с различен брой палуби (от една до четири), след което стреляме на случаен принцип в полето на противника.

    d07c825a6c649639a65e31a9fd7b4fe1.png.webp

    Тук съм съгласен с теб. В допълнение през 1994 в Будапеща Клинтън, Елцин, Мейджър и Кравчук я гарантираха, като оставиха Украйна без ядрено оръжие. Специално на Елцин ролята му беше да посочи новия бащица и той като му дойде времето извади на сцената никому неизвестния Путин.

  5. Преди 3 часа, scaner said:

    Руските загуби в хива сила и техника продължават да са големи:

    780x975.jpg

    Доколкото виждам стабилно остават над 1000 на ден в жива сила. А има ли информация колко от тях са убити и колко са ранени?

  6. Въпросният Белоусов е руски икономист, който е работил само и единствено в Русия. Това значи, че е икономически инвалид, защото в Русия добри икономисти близки до властта няма! Там е като плавило власт да имат само некадърни икономисти (Касянов беше изключение, но той е инженер), неслучайно при тези несметни ресурси икономически са по-зле от нас, а всяка държава, откъснала се от Русия по един или друг начин, след това дърпа икономически повече от нея. Следователно Белоусов може да предизвика единствено дисбаланс между военната и цивилната икономика, който да подпечата руския финансов крах.

  7. On 7.05.2024 г. at 7:02, Skubi said:

    Незнам как се самопределя, но едно е сигурно. Не е етнически руснак. Иначе прав си, че по гражданство, е бивщ СССР а сега РФ и Хърватски гражданин. 

    Като не знаеш просто не се изказвай неподготвен. Каспаров е руски опозиционер, това показват действията, фактите и документите. Другото са твои алабалистики без никакъв смисъл.

    • ХаХа 1
  8. Преди 9 часа, Skubi said:

    Каспаров — еврейского происхождения по отцовской линии и армянского — по материнской.

    Къде виждаш тук руснак? 😂🤣😂

    Виждаш ли. Толковадълбоко е набито в главите ни, че няма нищо чудно в това, че всички сме руснаци...Според московианите де....😉😀🤪

    Не говоря за етнически ген, а затова, че не е нито арменски, нито еврейски гражданин, в момента по политически причини освен руско има и хървватско гражднаство. Но шахматистът и политикът Каспаров е руски шахматист и руски политик, политическите му борби се отнасят само и единствено до Русия, така че той като опозиционер на Путин е руски такъв, независимо каква кръв му тече във вените. Генът му може да повлиява за това му мислене, но това не е от значение. От значение е единствено, че руският гражданин и едновременно с това руският опозиционер Каспаров е изразил позиция, която опровергава твоето по-горно твърдение. И това е човек, който независимо от произхода му е защивал достойно цветовете и знамето на Русия като шахматист при условие, че можеше след  разпада на  СССР да избере Армения или друга република, така че няма как да не го смятаме за руснак. Така че просто си признай, че сбърка.

    • Харесва ми! 1
  9. Преди 7 часа, Skubi said:

    Попитай който и да е руски опозиционер жив или мъртъв, че съграсен ли е с това, че РФ да се разпадне на вградивните си елементи? Съгласни ли са да пуснат сибир и далечният исток и да дадат свобода на колониите? И веднага ще видите, че НЕ! Включително и Навални...Гопод да го прости. Това, че се бъзикат с корупцията, само журналистите и около 0.001% от народа ги интересува....Първите затова, защото някой друг ГЛАДЕН ЗА ПАРИ ги плаща, а народът пък си има друга ежедневна проблеми , че какво става там в далечната Москва. Солидарност......😂🤣😂 Докогато има водка, хляб, кисели краставици и селедка ще кротува. СМСМВСЕГДА ПОЛУЧАЕТСЯ ВКУСНАЯ МАЛОСОЛЬНАЯ СЕЛЕДКА ПРЯНАЯ ПРОСТОЙ РЕЦЕПТ СЪЕДАЕМ  СРАЗУ@obovsemsmarusya

    В световен мащаб най-известният руски опозиционер е Гари Каспаров. Той още през 2022, когато стана ясно, че войната ще бъде дълга, убедено заяви, че няма нищо по-естествено от това значима част от автномните републики в рамките на РФ да се отделят. Същевременно подчерта, че това не бива да се приема като трагедия, а просто Русия с намалена територия трябва да поеме по друг път за собственото си добро. Така че ето пример за световноизвестен руски опозиционер, който намира дори за здравословно РФ да има териториални загуби, както стана със СССР.

    • Харесва ми! 3
  10. Преди 6 минути, Skubi said:

    Чети!

    Вече почнаха да ги ползват...."Украинските сили пуснаха в действие най-новите оръжия, предоставени от западните партньори, и увеличиха натиска върху руснаците, като удариха множество командни пунктове, складове за боеприпаси и укрития на оператори на дронове по цялата линия на контакт, както и в тила. Институтът за изучаване на войната заяви, че и двете страни разчитат предимно на дронове и че логично най-интензивните сблъсъци се водят в небето. Руски военен анализатор изрази недоволството си, че въпреки че засилват операциите с дронове, украинските сили разполагат с превъзходни системи за радиоелектронна борба и безупречна координация между дроновете и артилерийски си подразделения в посока Херсон, което им носи много по-добри резултати. "

    По добър е въпросът, че кога ще почне да се вижда обръщане на инициативата във войната....

    Относно дроновете конкретно, това си е основното украинско предимство, а и се вижда, чу засиленото производство дава все по-добри резултати. Обаче относно обръщане на инициативата, трудна работа, трябва първо руснаците в нападателна позиция за един период от минимум 6 месеца да губят дневно 8-10 пъти повече жива сила от украинците

    • Харесва ми! 1
  11. Преди 9 часа, deaf said:

    Това е поредната нагла лъжа на съветската пропаганда,че Кремъл направил от Източен Берлин "витрина" на комунизма... Лъжа като онази за "евтиния" съветски нефт даван на България...

    По темата. Откъде обаче трябва да сме сигурни,че САЩ и СССР биха влезли в Япония? Японският мобилизационен ресурс тогава е бил около девет милиона войници! Без атомната бомба Съюзниците са щели да дадат милиони жертви,ако тръгнат да завладяват Япония... За Сталин това не би било проблем (може би),но за САЩ и Англия е...

    Хич не е лъжа, точно за ГДР се влагаха най-много ресурси от страна на СССР, друг е въпросът, че накрая витрината се оказа балонена, а не поне стъклена и се спука. 

    Относно завладяването, ами не би се колебал Сталин да дава още милиони жертви, а има и друг момент - при Япония вече е имало недостиг на оръжие, била е изолирана и не е имало ресурси за ново военно производство. Така че японците бързо биха изчерпали наличното си въоръжение. Съответно такава алтернатива си е реализуема, не се е случила, защото Сталин е закъснял.

  12. Бих добавил също така, че докато Северна Корея винаги е била предимно с китайско влияние поради доста по-активното участие на китайски войски в Корейската война, то хипотетичната според тази алтернатива Северна Япония би била с предимно съветско влияние, като поради силното развитие на хипотетичната Южна Япония, от Москва биха се погрижили за още по-лъскава витрина на социализма спрямо ГДР. Естествено Северна Япония би загубила надпреварата с Южна Япония, не би имало спор за Курилските острови, а след края на Студената война САЩ биха хвърлили много средства, за да може дупката между двете части на Обединена Япония да бъдат запълнени.

  13. On 23.04.2024 г. at 23:21, Р. Теодосиев said:

    На мен ми е по-интересно какво щеше да се случи с Япония - Ако Русия беше стигнала и влязла в Япония през ВСВ?

    Щяха днес да са повече като Северна Корея или повече като Китай или нещо друго.

    По-скоро Северна Япония щеше да е като Китай, Южна Япония щеше да се развие като в РИ със световните марки коли и битова техника. Поради по-различния им манталитет считам, че там би се стигнало през 1990 година до обединение като германското, защото за разлика от Корея, възрастното поколение в Северна Япония би имало спомени от младостта за времето на Императора и би било по-осъзнато спрямо севернокорейското, което след края на Студената война си спомняше основно омразната японска власт.

    • Харесва ми! 1
  14. Ако украинците не изстрелят няколко стотин дрона едновременно по въпросните 25 хил. руски войници и офицери, атакуващи Часов Яр, градът вероятно ще падне преди идването на помощта.

  15. On 29.04.2024 г. at 10:52, makebulgar said:

    Дали американците ще разрешат на руснаците да обкръжат и бомбандират Ню Йорк.

    Що за безсмислен въпрос задаваш?! Те руснаците Одеса не могат да обкръжат, хвърлят по някоя и друга бомба над нея без ефект, ама видите ли дали нямало да го направят с Ню Йорк😄😄😄

  16. Всъщност колкото повече мисля за случилото се, толкова повече ми се струва, че това е вътрешен саботаж на тази част от руските служби, които са против сегашната власт в Кремъл и вероятно стимулирани от финансово пострадали олигарси забиват нож в гърба на Путин. Неслучайно той 20 часа не направи никакво изявление. Ако атентатът беше извършен с негово одобрение, за да очерни украинците, то публичната реч би била доста по-добре подготвена и би била произнесена мълниеносно пред медиите.

    • Харесва ми! 2
  17. За терористичния акт в концертната зала в района на Москва отговорност пое ИДИЛ. Има някаква логика да търсят отмъщение срещу Путин заради това, че руската армия помогна на Асад да се задържи на власт в Сирия именно в борба срещу тях. От друга страна така поета отговорност в социалните мрежи може да е мнима и всъщност да си е активно мероприятие на руските служби, за да може Путин да има повод да направи още по-голяма мобилизация, която да достигне до жителите на Москва и Санкт Петербург, без те да недоволстват от което заради случилото се, за което естествено трябва да бъде обвинена Украйна. По същия начин имаше милитаристично сплотяване на общественото мнение в началото на управлението на Путин преди повече от 20 години относно Втората Чеченска война. Сега Путин и хората му със сигурност ще търсят същия ефект. Скоро ще разберем какъв ще бъде ефектът.

    • Харесва ми! 4
  18. Действително възможността да присъединени към Източната Римска Империя би отпаднала напълно със смъртта на Василий. Една от причините за провала на наследниците му в РИ е, че империята е изтощила по-голямата част от ресурсите си именно в тази тежка и продължителна борба за завладяването на България. Те просто не са могли да се справят с властта, имайки по-ограничени ресурси, ако пък бяха поели властта докато все още тече война, съвсем биха катастрофирали. Това по-конкретно важи за неговия стар и изкуфял брат Константин 8, който се е карал по безумен начин с византийската аристокрация, импулсивно е нареждал екзекуции, което по време на война с едноверци в онези времена е било гаранция, че въпросните аристократи или поне част от тях биха преминали на страната на врага. И ако в тази алтернатива Гавраил Радомир надживява Константин 8, то той вероятно с помощта на пристанали му византийски аристократи би стигнал с войските си максимално близо до Константинопол, с което опасността България да изчезне отпада поне до османското нашествие. А дали изобщо такова би имало на Балканите ще зависи и от отношенията впоследствие на българските владетели с кръстоносците. Ако са добри и имат съдействие от тях, то кръстоносните походи могат дори да успеят да постигнат всички набелязани цели, демек завинаги да отблъснат всякакви ислямски мераци към Европа, което не става в РИ. Ако са лоши отношенията и българите воюват с кръстоносците, то в един момент можем да се окажем дори част от една даже по-рано формирана от 1204 година Латинска империя.

    • Харесва ми! 1
  19. Турция при тази инфлация и непрестанно спадаща покупателна способност на населението да се занимава със скъпоструващи военни акции в посока Ирак ми е някак странно. За нас не би било никак добре ако един от първостепенните ни търговски партньори изпадне във финансов колапс. А Ердоган с не едно и две свои действия е повел Турция в тази посока. Иначе отчитам безспорните му заслуги за много добрите двустранни отношения.

  20. Между другото ако РДК и легиона "Свобода за Русия поемат контрола над Белгордска и другите погранични с Беларус области, достигайки до руско-латвийската граница, то Лукашенко остава тотално изолиран. Ако това се случи, току-виж Туск изпълнил заканата си за полска СВО в Калининградска област.

  21. Относно Альоша съм забелязъл във ФБ, че русофилите никога не отговарят на конкретния въпрос защо на най-високото място в Пловдив се извисява този паметник вместо да има такъв на Левски или друг български национален герой, чието  дело е пряко свързано с града под тепетата. Да видим дали Втори след Княза ще отговори конкретно на този въпрос тук.

    • Харесва ми! 3
  22. Преди 24 минути, resavsky said:

    На първо време трябва да продължат със стратегията за удари по рафинериите,която се оказа изненадващо успешна.

    Едното не пречи на другото, все пак производството на дронове вече е в много голям обем. Най-добре би било да ги редуват.

    • Харесва ми! 1
  23. Струва ми се, че е време Украйна да започне в доста по-голяма степен да си използва дроновете за атака на настъпващата жива руска сила, намиращата се в непосредствена близост до фронтовата линия, опитвайки да я пробие.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...