Отиди на
Форум "Наука"

ivans

Потребител
  • Брой отговори

    40
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ivans

  1. Именно, а оная координата не си губи времето с нея, пръчката е важна, тоест метъра. И като умножим метъра x' по лоренцовия фактор метъра расте а не намалява. Айнщайн е излъгал. Това е манджата.
  2. Палячо кой ти дава право да си избираш щуротий и да се гавриш с Галилей. дебил.
  3. Паляк къв се прайш, да не фанеш гибона за маншона. Щял да си избира това и онова и щяло да се променя. Няма кво да избираш твойте щуротии, той Галилей го е измислил как е правилно, и не се променя а е константа. а мое ле се бръкнеш И ква стана тя с метъра де не беше метър
  4. Нищо не съм обозначил така си беше. Цирка замина палячото остана.
  5. Палячо овъргаля се целия в лайна, може и още направи един далдър.
  6. Палячо осра се до ушите, не знаеш изобщо Галилеевите трансформаций. v.t това е пътя изминат от K' спрямо К. х е отсечката в К която расте постоянно защото K' се движи, затова x' е постоянна независимо от времето и скоростта, шапшал.
  7. Палячо x' изобщо не зависи от времето, точно в това се състои Галилеевата трансформация, x' е абсолютна и постоянна през цялото време. Сега се осра напълно и показа колко си збъркан.
  8. Показах че уикипедия лъже то ми цитира уикипедия. Кой те търпи в тоя форум ти си трол с няколко профила. Кви ги дрънкаш тъпан. Всяка отсечка има координати, ти къде си видял отсечка без координати, ти подменяш отсечка с точка. И маймуните в африка знаят Галилеевите трансформаций и знаят че те трансформират метър и секунда. ти не знаеш Галилеевите трансформаций добре че ти казах за тях иначе нямаше да сетиш никога. Бегай не ми пиши повече льольо.
  9. Беше ясно че не разбираш но вече е ептен Галилеевите трансформаций трансформират времето и пространството, секундата и метъра. Много си се объркал. Айнщайн прави същото трансформира времето и пространството, секундата и метъра. Според твоите свободни съчинения, няма метър и секунда а има точка и момент, значи Галилеевата трансформация не може да трансформира и времето, а Айнщайн използва баш тази формула за секундата
  10. Вече пишеш и от двата си профила, пофално. Наричаш отсечката точка, пофално. А какво трансформира Айнщайн тогава според теб
  11. бръщолевиш тъпизми като няма доводи и метъра не е отсечка според теб
  12. Вече съм го написал. Формулата на Айнщайн за свитото пространство изобщо не може да бъде изведена от ЛТ. Той взима формулата за удължената пръчка от ЛТ която се движи, и безпричинно лъже че това е дължината на пръчката в покой. После сервира нова формула за пръчка в движение която не следва от никъде, и вече има две различни формули за пръчка в движение, едната удължава пръчката а другата я скъсява, само че първата формула е истинската от ЛТ а втората е фалшива.
  13. Не знаеш Галилеевите трансформаций, шарлатанин. Тези “координати“ са цифри в метри и започват от началата на системите K' и К. Оди копай компири не се излагай повече.
  14. Изложи се достатъчно, няма нужда от повече, не са координати а отсечки. x' е отсечка която започва от началото на K', х също е отсечка която започва от началото на К, и v.t е отсечка изминат път от K" спрямо К. Толкова.
  15. Някой много те е излъгал че разбираш от физика. В много учебници метъра се дава направо с тази формула x' = x - v.t , х са отсечки, но ти явно не си ги чел. Написах d защото не може да се напише делта, но ти и това не разбираш, голям разбирач си.
  16. Голям смях, не било метър А така какво е dx' = dx - v.t https://www.britannica.com/science/Galilean-transformations
  17. Някой те е излъгал, редът в Лоренцовите трансформаций за време и пространство няма никакво значение.
  18. Както се вижда финтират като Роналдо, в първата формула пръчката расте, а после магически се скъсява. И циганите не лъжат толкова, изведнъж просто така заявяват, че удължената движеща се пръчка е тази в покой. Накрая са дали нова формула за движещата се пръчка, която е съвсем различна от първата формула за движещата се пръчка, а тя е истинската формула.
  19. Вижда се колко разбираш, явно не знаеш какво е Галилеева трансформация. Лоренцовата трансформация това е само Галилеева трансформация с добавен лоренцов фактор. Онова в скобите (x-v.t) означава само че метъра си остава метър и не се мени, а умножението на този метър по лоренцовия фактор го прави по-голям. Покажи как ще изведеш формулата за свитото пространство на Айнщайн от ЛТ, невъзможно.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...