Отиди на
Форум "Наука"

Radel

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Radel

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Radel's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Year In Rare
  • One Month Later Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

3

Репутация

  1. Съгласен съм, че много глупости се пишат и със сигурност навсякъде по света е така. Пак давам пример с Quora, Reddit и Wikipedia, които са основни източници на информация в днешно време за неспециалисти. Аз обаче въобще не приемам, че някой друг освен България е причина за кирилицата, и след падането ни Русия. Но наистина ние почти никъде не фигурираме. Кирилицата е синоним на братята Гърци от Византия, страничен продукт от гръцката азбука, която свише попада не земята без да се базира на нито една позната до момента. Друг пример: https://en.wikipedia.org/wiki/Human_history Славяните са най-многобройната група в Европа. България е спомената веднъж, в списък от страни през втората световна война. Но чакайте.. забравих, че ние май не сме и Славяни. Пак в Quora ако потърсите за произхода на българите ще видите списък от постове на хора с турски имена, които съвсем убедено обясняват, че сме Тюрки. Ясно е че и едните и другите дърпат към себе си. Ние също трябва да си защитаваме историята и интересите.
  2. Няма спор, че Русия има голям принос. Проблемът е, че докато ние тук спорим един с друг, други си приписват заслуги и заемат празното пространство, което сме оставили с дупките в нашата история. Докато ние сме доволни, че руските историци с половин уста признават нашия принос, държавите с които дадох пример по-рано 100кратно са повторили и наложили други идеи по света.
  3. "Ако сме тръгнали да разкриваме някакви конспирации свързани с укриване на древната ни българска история, първо трябва да видим какви са данните и фактите за тагава история. Тоест къде са хрониките, надписите, сведенията, в които се споменават българите, кога за първи път, защо, къде, и т.н." И аз това питам, къде са? Не твърдя нищо конспиративно, само давам пример, че Русия си приписва изцяло създаването на славянската култура и писменост. Явно имат някакъв "зор" и интерес хората. Ако ще говорим за конспиративно мислене трябва да сменим темата на covid и ваксини.
  4. Това имам предвид. Натрупването е задължителна предпоставка за да се стигне до цивилизации. Това, че въпросната култура е много по-стара, но все пак има знанието, организацията и възможността да обработва злато е показателно колко по-отдалеч започват нещата. Златото без проблем може да се запази хиляди години, за разлика от други признаци на културата. Другите признаци се подават нататък от първите, които са запазили знанието в писмен вид до настоящето.
  5. Здравейте, Въпросната "древна" историята е изключително противоречива. Сигурни доказателства не съм виждал за едното или другото твърдение по-горе, но на други държави не им пречи да твъдрят каквото искат в тяхна полза. Историята на славяните не е по-ясня отколкото българската, затова всякакави свързани с тях твърдения са спорни. По-скоро са въпрос на политика. Не съм съгласен, че България се тресе от тежка псевдоистория. За справка може да прочетете за Русия в английската версия на Wikipedia, да разберете откъде е тръгнала така наречената слаяванска писменост и култура.Друг грандиозен пример е Гърция. Въпросните две държави си приписват доста за наша и чужда сметка. Всяка една цивилизация е основана на достиженията на други - предходни и настоящи. Как така Варненското злато е по-старо от цивилизацията на елините от която уж произлиза цялата европейска? И все пак, за мен остава въпросът дали "древната" история, която от новата ера въобще не е чак толкова древна не може да бъде разкрита или се укрива, по-специално Българската. В крайна сметка никой, освен България, няма интерес да се разкриват факти относно историята ни.
  6. Безспорно интересна тема. Не разбирам защо така рязко са спрели публикациите в нея. Няколко въпроса към @Леси: - Поддържате ли връзка с други подобни родове или знаете ли за такива, които пазят традициите си и до днес? - Има ли такива сред днешните участници в обществения и политически живот? - Разполагате ли с документи или знания във връзка с недоизяснените моменти в нашата история? - Откъде трябва да започне оправянето на държавата и кои са основните критерии в тази посока според Вас? Без да се дават подробни данни или имена, могат да се представят идеи, които не са изследвани до този момент. Така може да дадете посока на изследователите, които работят безкористно за да сглобят нашата история.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...