Отиди на
Форум "Наука"

Zhelqzkov

Потребител
  • Брой отговори

    18
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Zhelqzkov

Zhelqzkov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ми той човека де да знай че за малко не се избихте заради тая совалка ... и все пак ПОНЕ успяха да литнат тоя път (след няколко опита и отлагания)
  2. Това съм го гледал... бях го забравил Колкото до снимката... съгласен съм с "starS4o" ще почнат едни приказки и то що... заради един камък
  3. Ето нещо забавно http://www.dailymail.co.uk/pages/live/arti...in_page_id=1770
  4. С риск да задам тъп въпрос... нещо се схванах! Защо търсим точно определени характеристики на слънце, планети, спътници и т.н. Нали все пак може да се е формирал живот и в планетарна система различна от нашата с повече или по-малко планети както и по-малко или по-голямо слънце от нашето. Във един от постовете имаше една графика за "обитаема зона" където според големината на слънцето се определя разстоянието на което може да има условия за живот.
  5. Zvezdichko, моите уважения, но все пак както каза и Warlord винаги има дори и 1% съмнение. Не го казвам за да се заяждам или искам да споря с теб, съвсем не. Аз лично мисля, че сме стъпили, ДА, но все пак... 1 наум. PEACE!!
  6. Те пък NASA като имат пари са се скъсали да си правят разходки . Лично аз смятам че близките 20 години (за съжаление) не можем да отидем на луната. Пък за Марс и близкия космос (за още по голямо съжаление) въобще и дума не може да става. Вчета четох една статия за Екзопланета (http://astro.314c.com/article.php?EarthLikePlanet)на една от по близките Звезди (на около 20 св.г.) която се намира в "обитаемата зона". Кога ли ще може да се стигне до такива места... пък било то и безпилотно П.С. Имам един малко "детски" въпрос, мислите ли, че американците имат скрити проекти от падания и намирания на НЛО?
  7. Съгласен, ама като ги гледам колко са има надеждни ракетите... лол. Те до МКС едва стигат пък камо ли до луната
  8. Честно казано не мога да взема страна защото сам за себе си не съм много убеден кое е истината, но мисля че спорещите са прекалено убедени в това зад което са застанали. Все пак няма никакви 100% доказателства за подкрепа на която и да е страна на спора. Както каза Cygnus X-1, може би като кацнат Япония или Китай ще се разбере кое е истината...
  9. Spirit, Искам само да питам... това ас предположения нали? или са го разбрали по научен път, и ако е така дай малко инфо
  10. Предполагам, че проблема е при мен щото съм от работа ама... все пак Spirit не ти виждам картините които постваш сега в последния пост и в темата за Феникс пак е така... кажете дали ги веждате да знам дали е от тая барака на работа на която съм... ако е така да поглеждам от вкъщи. BTW имам вапросче, някои малко информация каде са Вояджърите в момента?
  11. Не съм запознат много, но ми е доста интересно как точно ще се изследва тази енергия? И какво точно представлява (ако някои коже да даде малко инафо)
  12. И все пак не че съм привърженик на СТС, но не можеш да твърдиш, че каквоти и да се избобрети на негово място то ще е надежно и няма да се случват подобни неща. Инъче съм съгласен, че 30 годи не са малко за да могат да се оправят проблемите... а развитие няма. Лошото е, че с всичко ново пак се започва отначало, пък били те и по надежни.
  13. Честно казано не мислех да пиша, защото ми е доста безмислен спора... така или инъче МКС и СТС ще си ги има докато не се завърши първата и пари ще се пръскат, пък били те основани или не. За мен лично от една страна позициите на Звездичко и Спирит са правилни защото наистина парите които се хвърлят не са малко, а колко са основателни... няма да коментирам. Колкото до позицията на Накун, мисля че също има право... Така или инъче нищо по добро не може да се прави за това да има присъствие на човек, макар и в околоземна орбита, в космоса. Савсем не омаловажавам роуварите и лендърите които наистина правят големите открития и изследвания на места кадето ние (поне в близките 50 години - мое мнение) няма да стъпим, и ми е наистина жалко когато заради проекти като СТС се режат пари от тях. И все пак все нещо трябва да се прави. Така или инъче няма как само с роботи да стигнем някаде по далеч от луната... а дори и там не се знае дали ще отидем скоро. Пак казвам не вземам страна и не искам да се конфронтирам с нито един от тримави P.S.Надявам се да не съм прав за прогнозите си и скоро да може да се отиде до луната, а защо не и до марс

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...