Отиди на
Форум "Наука"

floe

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за floe

  • Рожден ден 1.05.1975

Лична информация

  • Пол
    Жена

floe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Едно от предположенията ми за 180 наистина беше за дъгата. Обаче аз разсъждавах много по-повърхностно - просто дъгата описва 180 градуса ... и до тук. Поздравявам те за откритието! Само за сведение около 180 - 180-я меридиан е линията за смяна на датата
  2. Оооо, благодаря! 1. вдлъбнато кълбо на вдлъбнат фон 2. ангорски къдрав шарен заек 3. не харесвам розовото и сърцата, но.. прилича на цвете (или пет чинии една в друга) , обаче центъра ми разби фокуса от всякъде 4. същото, но в 3d 5. пясъчна спирална галактика, като периферните части дори не са свързани, а центъра е само загатнат от две части - страхотно! 6. ТОВА Е МНОГО ЯКО! ЦЕНТЪРА СЕ ВИЖДА ПО ДВА РАЗЛИЧНИ НАЧИНА!!! Един път е кълбо, а друг път са някакви островърхи неща(като връх на копие) с топче в средата. най-интересното е обаче, че първото го видях само 2 пъти, а острите - много по-често. до сега не ми се беше случвало! мислех си, че само променяш фокуса и това е. или ми е дошла повече бирата?.. 7. същата фигура като белите и прозрачните, повдигната в кръста 8. двубой на два сърпа 9. шарени халки за масова хипарска сватба, но ако са продължени до долу (до фона) приличат на различни по височина комини, което си е вече екокатастрофа 10. шест топки от любимият ми сладолед Рафаело Поздрави! Макар че, по това време, по-скоро: "Наздраве"!
  3. Втората поредица също не са лоши, но някои от тях са същите, както и в 2D 1. Летяща фигура с неизяснен пол, крила и вдигната дясна (моя лява) ръка с изпънат пръст. 2. Три зайчета в кръг, с гръб едно към друго 3. Две билярдни топки до ръба на масата, до дясната има щека 4. Кутия с капак, който е отворен и завъртян радиално. 5. Същите животни, но в 3D Дай още..
  4. ООо страхотно!!! От доста време не бях гледала стереограми. 1. Две птици с дълги шии (приличат на щрауси) с релеф на планина зад тях и слънце горе в ляво 2. Надписът 3D 3. Усмихнато лице 4. Две свързани спирали 5. Надпис ASO, а зад него фона е издут 6. Ангел с ореол, в ръцете си държи книга Преди ги имаше по книжарниците като картички с обяснение на гърба как да се "видят". Точно този начин е изложен и тук по-горе, но за себе си открих друг: Долепям нос в листа/монитора и погледа ще,не ще, се разфокусира. Така, без да сменям фокуса се отдалечавам бавно и картината се вижда. В началото ми беше трудно, но сега мога да движа поглед през картината и да мигам без да променям фокуса. Усилието си струва!!!
  5. Когато гледах по новините ускорителя на частици и слушах коментара, имах странното усещане за DEJA VU... Секунди по-късно се сетих - така започва "Шестото клеймо" на Дан Браун... Човечеството е на прага на толкова много открития. Не ми се ще да се издъни точно сега.
  6. Казваш "феномен" на неживата природа, а не просто "природно явление", това трябва да има значение... Звучи малко като от "Ясновидци". Страхотен въпрос! Обожавам такива загадки. За 180 имам няколко идеи, но само до тук... Продължавам да си ровичкам мозъка
  7. Късно видях, че на някой му трябват изпарителни инсталации... Иначе имам Процеси и апарати в ХВП, Технологично обзавеждане в 2 части, втората от които в половината си част е посветена на вакуум-изпарителните инсталации (бяха ми любими). Взела съм си и трите изпита, така че ако все още мога да помогна...
  8. Обем и плътност. Какво печеля?
  9. Безвредно е, да. В смисъл на краен продукт - след престоя на черешите в серниста(позната някъде като сериста) киселина им се прилага един твърде прост и ефективен метод на десулфитация - варят се... И в тази връзка... някой да знае механизма на десулфитация с кислородна вода?
  10. floe

    Избелване на череши

    Търся информация за химическо вещество с избелващ (за плодове) ефект. Плодовете (череши) в момента са в серниста киселина и това напълно щеше да ме устройва, ако поне половината от тях не бяха презрели преди преработката и сега са по-тъмни от тези, брани в технологична зрелост (чиито цвят киселината направи перфектно лимонено жълти). С две думи, с какво мога да постигна допълнително изсветляване на черешите и да докарам цвета им почти като на "лимонките". Естествено, безвредно де.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...