Отиди на
Форум "Наука"

Titanium

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Titanium

Titanium's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Твърде жалко е, че страна като Сирия инвестира почти целия си ресурс във военна техника. Казвам го, защото съм посещавал тази невероятна страна и знам, че тя би била една от най-големите туристически дестинации в света. Историческото им богатство им е огромно, като се започне от това, че пътят на коприната е минавал от там, а древни градове като Палмира (до днешен Тъдмор) са били важни "спирки" по този легендарен път. Но не само останките на Палмира са интерестни, има и много други уникални забележителности, които биха привлекли вниманието на всеки: огромният амфитеатър в Босра, както и древният уникален град Афамия (Апамеа), замъка Крак дьо Шавелие, който е най-големият замък, построен от рицарите кръстоноцси (по-точно от хоспиталиерите). Да не забравяме, че и единствените градове в които все още се говори езика на Исус Христос - арамейски, се намират на 50 км от Дамаск - Сейдная и Маалула, с интересният храм-пещера. В град Хама пък е и най старото водно колело с акведукт, построено някога. Замъкът в центъра на Халеп, вторият по-големина град в Сирия, е наистина забележителен. В джамията на омаяидите в Дамаск, най-старата столица в света, се намира и гроба на Св.Йоан Кръстител, почитан както от християни, така и от мюсюлмани. Ако само можеше да се реши този въпрос с Израел за Голанските възвишения и се инвестира в инфрастуктура, Сирия можеше да бъде наистина уникална туристическа атракция.
  2. Ами линковете ти са от вестникарски и жълти сайтове, форуми и прочие, а не от енциклопедии и от достоверни научни сайтове или трудове. Общо взето заключенията ти са на основават на клюкарски, кокошкарски истории, а не са научно обосновани. От сорта на това, че някаква организация е получила 3.5 млрд евро (от кого?) и там недоказани вятърничави твърдения, които всеки може да си измисли. Или от сорта, че Ал Гор имал фирма, която продава и издава разрешителни за емисии на СО2, че е имал няколко завода, бълващи химикали....и подобни глупости.. Явно като аргументите на хората против Глобалното затопляне свършат, веднага започват с техните конспираторски, пенсионерски твърдения. Едва ли някой има пари да плати на всичките 90% учени, които твърдят, че човека е основна причина. Но със сигурност има компании, които да плащат на останалите 10% учени, още повече, че големите пари се движат и държат от петролни, автомобилни, тежкопромишлени и много други компании (с пари могат да се манипулират и хората). По-интересното е, че преди години те отхвърляха идеята за глобалното затопляне. По-късно те казваха, добре де има, ама ние не сме виновни. Днес се върти мнението, че ние може да имаме някаква вина, но тя е минимална. Да не говорим, че някои от тях дават по $10000 за всяка статия, доказваща невинността им. Още повече, че всички тези техни теории (като тази за слънчевата активност) се появиха СЛЕД теориите за глобалното затопляне. Дори авторите на теорията за слънчевата активност като причина за затоплянето, Кнут Ласен и Петер Тайл, признаха че има грешки в изчисленията им, след множеството критики и през 2000 година те трябваше да ги преправят. Пак модела не им обясняваше 0,5-те градуса увеличение през последните 20 години. най точният модел досега е на Питър Стот, който засега показва най-точни резултати. Той посочва, че слънчевата активност взима участие в глобалното затопляне, но основните причини за това са антропогенни (т.е. вследствие на човешката дейност). http://www.newscientist.com/article.ns?id=mg16622370.800 Така и не разбрах, какъв е проблема на хората, които са против вземането на мерки. Решаването на проблема за Глобалното затопляне, всъщност ще бъде и решаване на много други сериозни проблеми. Така или иначе, ще трябва да преминем към източници на възобновима енергия и инвестирането дори на 3,5 млрд или дори на 35 млрд долара са напълно оправдани, при условие че досегашните се на изчерпване и замърсяват природата. Големите заводи най-накрая трябва да ограничат емисиите на вредни газове, а и трябва да инвестират във вграждането на филтри, както и за развитието на алтернативните източници на енергия. Не виждам нищо лошо в това, макар и да е доста неудобно за петролните и автомобилните супербогати компании.
  3. Много написа, но нищо не каза. Много линкове даде, ама надали някой ще си губи времето с пропагандни сайтчета с погрешна, подвеждаща информация. Аз ще ти дам един единствен линк, където мнението си дават почти всички големи научни институции и организации, пълни с уважавани специалисти и учени. http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_op..._climate_change Забележи, че заключенията на 90 % от тях e, че човешкият фактор е главната причина за Глобалното затопляне. 90 % !!!! Това са изследвания на хиляди учени. В края на сайта има references, където можеш да получиш цялата информация, която ти трябва. А да, със същия успех АЗ мога да обещая и ОБЕЩАВАМ $5 000 000 000, на всеки който ми докаже, че човек не влияе значително на околната среда и глобалното затопляне. Не знам дали знаеш, но от началото на т.нар. индустриална революция, атмосферните концентрации на CO2 и CH4 са се увеличили с 31% и 149% съответно, като това са най високите нива, измерени през последните 650 000 години. Тези резултати са извлечени от измерванията на слоевете лед, натрупани през годините. 3/4 от увеличението на СО2 се дължи на изгарянето на фосилните горива, които човечеството придобива. Като имаш предвид, че те не могат да попаднат на повърхността на земята по естествен, природен начин, а именно ние ги извличаме, заедно с други тежки, опасни и радиоактивни елементи. Ние просто вървим срещу законите на природата. Ще ти дам един пример. Текстилните заводи произвеждащи хартия и платове, изхвърляха уж нетоксични отпадъци във водни басейни. Обаче по-късно се оказа, че те пречели на фотосинтезата и причинявали щети на околната среда, което било пагубно за обитателите както на водните басейни, така и флората и сауната около тях. Учените си размърдали мозъците, и днес се използва алуминиевият сулфат, както и някои изкуствени ензими за прочистването им. Поуката е, че човечеството има ресурс и потенциал да се вземат мерки, като по добре да го направим сега, отколкото да си седим с пръст в гъ..искам да кажа в уста и да кажем " ами ний не сме виновни". Като с това едновременно ще решим и други големи проблеми, например ще се ускори развитието на алтернативните горива за енергия, ще бъдат въведени филтри, които не само ще улавят CO2 газовете, но и опасните NOx и серни съединения, които водят до киселинни дъждове. Така, че е време за следваща бих казал доста отговорна стъпка в бъдещето. Вярно е, че някои може и да искат да припечелят от това.
  4. Извинявам се за закъснелият отговор, бях в чужбина. И така, пак ли черпиш знания от книжлето на Майкъл Крайтън? Ето какво пишат за нея, хората, които са дали информация и данни на самия автора: 16 от 18 интервюирани учени, твърдят че Крайтън говори глупости и се опитва (явно с финансови цели) да заблуждава хората. Корпорацийките явно са му бутнали някой долар. А има цял сайт, в който посочват смехотворните твърдения и небивалици на г-н Крайтън. http://www.ucsusa.org/global_warming/scien...te-of-fear.html ще си позволя да те цитирам: Осъзнаваш ли, че АЕЦ-овете нямат нищо общо с глобално затопляне и емисиите СО2 и, че те от всички електроцентрали изпускат най-малко емисии въгл. двуокис? Проблемите идват от ТЕЦ-овете, от каменнодобивните (при тях се получават вредни емисии ор NOx газове) и въгледобивните мини и това директно горене на въглищата. При АЕЦ проблема пък е използването на радиоактивни вещества, при разпадането на които се генерира огромна енергия. Те не изпускат СО2, така че си направи изводите. Май цамият ти не знаеш за що иде реч тук...Радиоактивните вещества, разбира се, ако бъдат изпуснати биха съсипали цялата среда, като хубав урок човечеството получи при аварията в Чернобил и трагичните последствия от това. А, и ти отговорих на всички въпроси, които имат смисъл. Още един цитат: Тук си прав, напред към развитието и промишлеността! Истината е обаче, че не може да се действа безотговорно. Така както, живущите В центр. Африка хора, унищожаваха хиляди хектари гори за да добият дърв. въглища и унищожаваха естественият хабитат на стотици видове животни, обричайки ги на смърт. Тогава интелигентни хора се намесиха, и започнаха да учат населението да засажда бързорастящи дървета, с което хем да се задоволи нуждите на населението хем да се спре този геноцид. Така интелигентни и отговорни хора ограничиха ползването на фреоните, които разрушаваха озоновата дупка, и тя лека по-лека започна да се възстановява. Така както пестицидите унищожаваха огромни площи зеленина, преди една журналстка и писателка да посочи тяхното вредно влияние. Така както обезлесяването на Месопотамия, доведе до обезводняване и от там до гибелта на десетки цивилизации. ами това е!
  5. Още малко ще кажеш, че някъде на някой остров се отглеждат динозаври и има лунапарк за динозаври Дадох ти линк да видиш на какво се смеят учените на измишльотините на Крайтън. Каква връзка има той с науката? Написал Джурасик парк и сега на учен го раздава, като че е дипломиран химик. Е, няма как да те възприема на сериозно, след като нямаш никакви научни аргументи, а само кръчмарски теории на конспирацията: видиш ли всички еколози са терористи и печалбари. Като гледам на къде вървиш няма да се учудя ако ми кажеш, че небивалиците на Барон Мюнхаузен ще решат конфликта между квантовата физика и спец. теория на Айнщайн. Какво общо имат еколозите и най-вече учените с дървената мафия? Те ли трябва да гасят всички огньове, ти май си се объркал нещо - всички тези неща които наговори не са нито научни факти, нито пък са верни. Еколозите - това са кредитните милионери, мафиотите, които източват държавата. Какво общо има това с Глобалното затопляне? Това ли са ти научните аргументи? Мафии, конспирации, книжлета- Мерси много, сега е време за "Пътеводителят на галактическия стопаджия"ай? А самият факт, че ми задаваш такива въпроси относно снимките, красноречиво говори че не си наясно с CO2, NOx и SO газовете и че проблемите са взаимосвързани. ВЯРНО е, че някои хора се опитват да направят пари от цялата тази история, но те нямат нищо общо с заключенията на учените и техните предупреждения. Факт е, че срещу тези неоспорими доводи, големите компании стартираха анти-удар с който се опитват да промият главите на хората. Онази теория за слънчевата активност и цикличността е ПОГРЕШНА (и по точно въобще не му е дошло времето за това) и това го доказаха двама датчани, дал съм линк за това. Така, че нека хората преценят.
  6. Бравос амигос, продължавай да черпиш знания от американски фантасти и техните фантасмагории. Еко-терористи ...ХАХАХА. Тия са се побъркали на тема тероризъм. А относно това, кое бих оспорил, ето ти линк http://go.ucsusa.org/global_environment/gl...m?pageID=1670#1 Крайтън няма нищо общо с науката, той е жалък комерсиален и корумпиран писател. 10000 за една статия не са малко, а ако искаш доказателства веднага ще ти ги намеря. Еко-организации рекетират безпомощните бедни индустриалци, които отравят мощната природа....хаха американската пропаганда наистина е много добра, щом хората почнаха да сочат примери от някакви книжлета. Чудя се как тези малки безпомощни компанийки (супермилиардери), успяха да убедят хората, че те въобще не влияят на екологичните проблеми, а просто ги накараха да вярват в някаква друга смехотворна "Теория на конспирацията" - видите ли еколозите са изроди и терористи. Ето това вече е върхът на сладоледа. Нека обяснат това: Това жълтото знаеш ли какво е и как влияе върху климата и природата? Ти прочети ли ми предишният ми пост или имаш проблеми с английския? Не разбрах те ли, че модела за слънчевата активност е погрешен? И не се излагай да цитираш Майкъл Крайтън, че ще станеш за посмешище.
  7. След като двама датски учени показаха на света, че поддръжниците на идеята за слънчевата активност (която да е причина за глобалното затопляне)всъщност използват невярен и погрешен модел, последните започнаха да измислят какви ли не оправдания, само и само да покажат че не ние сме виновни за това. Ще цитирам: и още един цитат: Именно след тези доказателства Междуправителствената комисия по измененията в климата към ООН (IPCC - Intergovernmental Panel on Climate Change) посочи, че причините за глобалното затопляне са антропогенни. А и онази книга "Състояние на страх" от Майкъл Крайтън е пълна глупост, отново големите компании са му бутнали някой лев да пише глупости, като не разбира да пише за динозаври и толкова! Да не забравяме, че една от големите компании е обещала 10000 долара на всеки учен, който напише статия в голямо издане, която да отрече човешкото влияние върху климата. По добре да ваемат да си измислят някаква що годе сносна теория и после да замажат очите на хората. Причината сме ние!
  8. хаха Това не трябва ли да е в секцията "Забавни" (ако има такава). Мързеше ме да се регистрирам, ама не се въздържах Айнщайн, нека те цитирам Значително по-голяма!?? Да де, нашите предци преди хиляда години са имали бейзболна топка на раменете си. По-голяма глава, не означава по-голям мозък, ако не вярваш - питай динозаврите. След десетки хиляди години еволюция, човешката глава не е нараснала чак пък толкова, по скоро черепната кухина се видоизменнила по такъв начин, че да благоприятства по-нататъшното развитие на мозъка. Възможно е да нарасне, но съвсем незначително в следващите 1000 години. Ще може ли да обясниш какво означава думата "лъчие"? Лъчение да нямаш в предвид? А бе, въобще знаеш ли какви ги приказваш? И за каква мозъчна дейност става на въпрос? - телепортация, вдигане на чаши или други джедайски умения? Тъй като водим все по-уседнал и по-уседнал начин на живот, някак си не ми се вярва да станем по-големи и по-здрави. Затова африканците са по-атлетични, те са водили такъв по-див начин на живот преди време. А и да не би прадедите ни от преди 1000 години да са били по 1.20 м до 1.50 м ? Мога да ти кажа, че хората от преди 100г. са били доста по-атлетични отколкото сега. (не става въпрос за днешните атлети а за като цяло) По-принцип, по-голям организъм не означава по-кратка бременност. Затова продължителността при слоновете варира от 18 до 22 месеца, а при котките е около 60 дена. Не искам да ти казвам колко е при китовете. Не мога да разбера това противоречие - хем по-голям организъм, хем по-кратка бременност. Нови закони на природата ли измисляш? Дааа бе! И всички ще имаме хареми с дългокраки мадами и ще падне голяма веселба! Май си попрекалил с късните филмчета! Имаш ли въобще представа как действа природата? При цялата тази смъртност хората са се увеличили многократно през последните хиляда години. Мислиш ли, че ще станем 100 милиарда човека на планетата и няма да има болести и ще има храна и вода за всички? Природата винаги задейства един контролиращ механизъм. Ето го и новият Нострадамус! Ти да нямаш вълшебна кристална топка? Това в Матрицата ли го гледа? В този свят има само един супермощен компютър, и това е самата природа. Ще ми кажеш ли какъв е този перпетум мобиле, който позволява на роботите вечно да работят и да ни управляват, без да имат необходимост от самият човек? Така както вървят нещата и с непрестанното изчерпване на природни ресурси и изчезването на хиляди животински видове по вина на човека, аз лично дълбоко съм убеден че човек ще изчезне далеч преди да е достигнал онази химера - "перфектно общество". Посмях се бая де.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...