Отиди на
Форум "Наука"

Стоимен Цветанов

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Стоимен Цветанов

  1. Иначе чудно как не се е активирал още, баш този сампъл налива вода във тяхната с Чобанов мелница. Трябва да му се види само че археологическия контекст на този "сармат" и на жената от Кавказ дето се мачва с него. Понеже в римската войска наемници има всекакви. А Райх и компания бая го карат през просото, всички от скитския период са скити, после всички стават сармати. Някакъв хуно-сармат намериха, някакви саки и скити като два различни етноса. Очаквам сега да намерят и някакви Ишкуза на юг от Кавказ като трети отделен етнос.
  2. Чичко Фалмерайер съвсем различни неща разправя за елинизацията на славяните. Май за това не искат да му издадат в днешна Гърция трудовете.
  3. А ти що не вземеш да се тестваш бе отворко, аз съм го направил преди повече от 10 години. Какви са тези Z93 при славяните, има мижаво количиество въобще навсякъде при европейците. При излседването на Карачанак май бяха 4-ма от 808 извадка, сметни си го сам. Най-разпространената ни група за сега е Е-V13 която определено е близкоизточна, като ги съберем със J-овете и G-тата става достатъчен процент очевидно близкоизточни групи. Опростено го казвам, но не ми се обяснява в момента. Славяни официално е лингвистичен термин. Олег Балановски (RIP) още навремето с IBD-та показа, че Южните славяни са основно наследници на местно балканско население.
  4. Тантине, знаем много добре че древната ДНК се обработва бавно. Ще чакаме и ще стискаме палци пробите да са със добро покритие, божа работа е, снапълно запазен скелет може да няма запазена ДНК, а от фаланга на пръст на денисовец на сумаси хиляди години имаше. Нещата са комплексни и не може ей така да правиме изводи за "Живота вселената и всичко останало". Да ме извиняват Стамов и Чобанов ама пак ще ги нахраня. Европа била заселена от няколко лодки неолитчици. Ами да влезе във Yfull и да види само колко са разнообразни G2 хаплогрупите, да не говорим че има и други неолитни. Нямало наследници на "Златния човек" от Варна. За съжаление са се запазили снипове до T1, но имаме и в FTDNA проекта и при изследването на Карачанак. Групата е разпространена из цяла Западна Евразия и Северна Африка. WTF! Не може да се каже със сигурност че сегашните българи са негови наследници, но определено групата не е изчезнала.
  5. Към 2100 BC става климатичната катастрофа Фенке. Има почти 1000 години хиатус на територията на днешна България. Траките са наследници на Културата на инкрустираната керамика, която е част от Urnfield хоризонта. На територията на днешна Унгария се запазва население наследници на халколитчиците, да не се чудите откъде идват тия V13-ки и автозомните EEF. Все повече резултати излизат и се доказва това. Иначе Чобанов изби рибата по телевизията, че сме на 95% ямненци в цяла Европа. Аз и към 15% от българските мъже сме J2, айде да го свърже това с Ямная. Аутозомно какви сме в момента няма и да коментиртам. Да хванат да попрочетат малко със Стамов вместо да приказват глупости по телевизията.
  6. За малки популации и земя колкото искаш не ти трябват технологии. Ок, точно тебе няма да те търся за работа. Така наречениte feast-ове, били те социални или религиозни, ги има и сега. Виж ни само празниците, а траките са се славили с любовта си към виното и пак са изнасяли жито за гърците. А ти ако искаш на рожденния си ден не пий, а отиди да изкопаш лозето на съседа или да му помогнеш да свари ракия. В началото първите неолитчици са имали малки добиви на полудиви растения, така че и да са искали не са могли да си позволят да поркат всеки ден. Ловците и сега не са изчезнали, има доста останали племена които си карат по старо му или почти заради нахлуването на "цивилизованите" в техните територии. На Андамантските острови дори не се допуска никой да припари, защото нямат имунитет към много от болестите на които ние имаме. Еднин турист преди няколко години се изтърсил там и местните го застреляха с лък. А в Амазонската джунгла пак на скоро откриха невиждоно до сега ново племе. Любимите на много Ямненци и Шнуроваци всъщност са Епинеолитчици, демек Мезолитчици с домашни животни и керамика, но без земеделие. А разните аграри нека ги мислят за люлка на ИЕ цивилизацията.
  7. Ако погледнем Гьобекли тепе ще видим, че птиците са лешояди ... Първо е култивирано зърнота, а след това на различни места различните домашни животни. Не знаех че славяните са имали колобри. Богинята майка е изобразявана по всякакъв начин на различни места и времена, включително с глави на животни, които едва ли хората яли. Ето тази статия ще ти подскаже, че птиците не са били основна храна, не ми се търси конкретното/ните изследвания: https://www.livescience.com/chicken-domestication
  8. Подходяща за земеделие земя баш в този регион колкото щеш. По-скоро според мен може да е търговия с обсидиан от Анадола, кремък от Кавказ, домашни животни и т.н. А относно аграрната револщция, има теория че може да е първоначално с производството на алкохол. Ловците-събирачи всъщност и тогава и сега за няколко часа на ден си осигуряват храна с по-висока енергийна стойност от тогавашните неолитчици, които са бъхтали по цял ден и въпреки това при проблем с реколтата не им е било весело (който е оживявал). Да не говорим за епидемии при повишаване на гъстотата на населението, военни конфликти, истъркване на зъбите полади песъчинките в брашното и т.н.
  9. Още нещо Южняк, tantin може и да е спамбот, но имам чувството че май е чел повече от тебе.
  10. Госопдин Стамов, държанието Ви е възмутително! Един Модератор трябва да е за пример, а не да ругае акто пиян каруцар. Дори Генефан да не е права (въпреки че според мен е) това не означава един мъж, който има претенции да е интелигентен човек, да се отнася така с една ДАМА! Не излагаш (не харесвам взаимоотношения на Ти, все пак сме във форум) само себе си, излагаш и форума и българската популационна генатика. Ако имаш проблеми с така наречените от теб "тракедонисти" - аз съм от тях, но тя не е. Познаваме се лично с нея и имаме много спорове относно произхода ни, но определено не е зам автохтъонната теория. И аз не съм краен, нещата са комплексни. Мене ме псувай колкото искаш, утре ми изтрий акаунта ако щеш, но имай малко самоуважение и не се дръж с жени по такъв начин. Пробвай се да се погледнеш отстрани, тия неща дето ги пишеш и ги говориш по телевизията са СПАРОТОКЩИНИ. С

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...