Отиди на
Форум "Наука"

Джереми

Потребител
  • Брой отговори

    655
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Джереми

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Джереми's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • One Year In Rare
  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

155

Репутация

  1. Дрън дрън, ти пък се обаждаш колкото да не заспиш. Фантомас ли си или фантомимчо Аз го показах но ти не показваш "правотата" си и само тролиш, така е защото си трол и нищо повече. ХоХоХо, събрали се двамцата отровни тролчета и спамят форума със закрилата от модератора.
  2. Така е, но това важи двустранно, опонента също трябва да защити антитезата си. А както виждаш той кара само на спам, и него можете да търпите, това ли е равноправността на потребителите на този форум.
  3. Не ми трябва източник за да проумея някои работи, ти само на източници караш и нямаш собствено мнение, като кон с капаци.
  4. Ами обори ме де.... вместо само да се жалваш , ясен си ми като отворена книжка .
  5. Според СТО пространствените измерения не са статични, времето също, а какво значи да са динамични, значи че се изменят увеличават си или намаляват според движението на обектите, да но според някои обекти които са в относителен покой, пространствените и времевите измерения са статични покоящи се. От това възниква парадокс, как така пространството и времето за някои отправни системи са покоящи се а за някои движещи се динамични, излиза така че хем пространството е динамично хем не е, при условие че пространството е всеобхватно и всички отправни системи са в него.
  6. Продуктизацията, да, но има възпиращ фактор за масовата изработка, ако не е нещо от техническо естество, например скъпи материали, какво друго да е. Бета разпадът е слабо радиоактивен или поне частично, някои елементи, отрицателният бета разпад емитира електрони които много удобно може да се ползват като източници на електроенергия. Особено рентабилен е отделя се неутрино и енергия, натрият е в огромно количество на земята, може да се ползва и като източник на топлинна енергия. Този пък Емитира електрони. Вероятно има и още много елементи в периодичната таблица които са склонни към бета разпад. Но не съм запознат с технологиите на получаване на такива изотопи, може и да са скъпи за сега.
  7. Руснаците отдавна имат такава технология и произвеждат подобни батерии но само за космически иследвания, за масовият потребител не се правят незнайно защо. Всъщност технологиите са достатъчно напреднали за да се внедрят в ежедневието на хората но незнайно защо има някакъв задкулисен възпиращ фактор, такива батерии нищо не пречи да се правят в големи габарити и да захранват електроавтомобили и редица други неща от бита на човека, а не само за космически иследвания от които човечеството няма кой знае каква полза.
  8. Хванах ли те на тясно, един път ортуваш че имало отместване на фазата, друг път че нямало. Ха така сканер видя ли колко се изложи, караш по "Нагласьов" Браво имаш отличен 6.
  9. Именно изместването на фазата прекрасно показва че скоростта по целият път не е константа но в крайна сметка пристигайки до регистратора се установява с обичайната си скорост. Затова ти набивам канчето че опита не е коректен.
  10. Изкарва я некоректно и наивно , я помисли защо има изместване на фазата, защото скоростта по целият си път не е константна. Докога ще се тръшкаш в несвяст.
  11. Няма значение че се изчислява, важното е че скоростта не е константа което показва невалидноста на експеримента.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...