Отиди на
Форум "Наука"

Andromeda2022

Banned
  • Брой отговори

    80
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

Andromeda2022 last won the day on Юли 22 2023

Andromeda2022 има най-харесвано съдържание!

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Andromeda2022's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

90

Репутация

  1. Това че около 80% от българите предпочитат да плащат чрез наложен платеж е абсолютно вярно. Докато в Румъния около 50% от онлайн покупките се осъществяват с плащане с карта. Друга наша особеност е че се държи винаги да има преглед и тест/ за дрехи, по дребни стоки/. И поръчката да се взема от офис на куриер. Ние в България все още нямаме тази култура на онлайн пазаруване, че можеш да си получиш стоката, и ако не ти харесва, да я върнеш в рамките на 14 дни. Докато, пак давам Румъния за пример, там е нормално да се поръча, да се приеме стока без тест и преглед, и след това да се върне.
  2. "Първата и по-важна част е да намерим отговор на въпроса защо трябва да оцеляваме като нация. Какъв е смисълът от съществуването ни?" Първо, може би защото това е свързано с родовата памет. Аз съм роден тук, тук съм израсъл с моите родители, тук израстват и моите деца. Аз специално никога не съм си задавал такъ въпрос, защото съм възпитан, че съм българин, и не мога да бъда друг, или в даден момент да си сменя паспорта, само защото така ще ми е по-изгодно. Оцеляли сме 500 години под чуждо робство, и то жестоко. Това е повод за самочувствие и гордост. Щом нашите предци, живяли в годините на това робство са имали силата да се съхранят, намирали са смисъла да съществуват като българи, трябва и ние сега да поемем от тяхната смелост и да се запазим като държава.
  3. "Едно и също цял живот. Разбира се на много не им издържаха нервите и заминаха навън. И почти никой в Русия. "Не знам" защо така..." - ще се опитам да ти го обясня: 1. От 30 години в училищата, особено в по елитните, масово се изучава английски, немски /също френски и инспански/ език. Обучението на руски език беше спряно 92-93г. Първо условие да отидеш да работиш в дадена държава е да имаш някакви базови познания, особено английски. Естествено има и много, които бъкел не разбират, но те са в друга група. Тези, чиито умението да използват чужд език е проводник за преместване в западна държава са - лекари, архитекти, инженери, икономисти, юристи, компютърни специалисти. И тук преминавам към точка 2 2. Реализация и по-високо заплащане. На по-горните посочени професии, в България е отрязана възможността да напреднат и да постигнат по висока-квалификация в професията си. И тук идва ролята на западните държави - за да привлекат кадри, специалисти, пак повтарям най-ценното в една икономика - се започна с налагане на масово изучаване на чужди западни езици и култура, след това свободен пазар на труда. Но с условието, че за една и съща професия, позиция, дейност,/ в една и съща компания/ заплащането на запад е поне два пъти по-голямо от България. 3. Това са хората на които им бе отнет поминъка тук в България, и такива, които не им стигат парите и са отчаяни - масово работници в строителният бранш, берачи на плодово и други, които са готови на всичко. Тука вече идва влиянието и на създадени работни клъстери в западните държави. А колкото до Русия, когато след няколко години преминем пак в тяхна орбита, започне се изучаване на руски език - ще има отново много българи, които ще работят и живеят в Русия.
  4. В смисъл? Никога не съм се притеснявал да си изказвам мнението.
  5. "Първата и по-важна част е да намерим отговор на въпроса защо трябва да оцеляваме като нация. Какъв е смисълът от съществуването ни?" - темата е изключително интересна. Надявам се утре да мога да дискутирам. Защото преди няколко часа ми изчезнаха 2 публикации. Приятна вечер!
  6. На колко си години и какво работиш
  7. Не знам от къде ви копат такива умници - нито има свободен пазар, нито реална конкуренция. Това е само фикция, залъгалка за наивници и глупаци. - частна собственост - реално притежание на корпорации. Не всичко трябва да е частна собственост, особено структороопределящи предприятия, и такива засягащи националната сигурност.И при социализма имаше частна собственост. - създаване на печалба - пълни глупости. Това все едно дете на пет години го е написало Относно демокрация и политическа система - не знам дали да се смея или да плача. Три клишета написани на кръст: - участие и управления на народа - ти явно си някакъв идеалист, по ти приляга да бъдеш социалист. - защитата на правата на човека и малцинствата - правата на кои хора, бе приятел? Сънуваш ли? Малцинствата, особено мангалите - да, а правата на българите, къде са? - разделяне на властта - е тука скъса синджира, къде го видя това разделение на власттите, не виждаш ли че всичко е навързано като свински черва, никъде по света няма такова нещо като разделение на властите. Ти си просто един идеалист, или /и наивник.
  8. чемодан, вокзал, и знаеш къде - ей простотията тук няма край. Къде ме пращаш ти ве? Ти си поредният глупак, дето ме гони от моята държава. Ще ти се пукне злъчката от злоба. Чемодан, вокзал, и ти знаеш къде да ходиш...
  9. "Вместо да съветваш какво да прави държавата, следваш известната поговорка - чемодан, вокзал, и знаеш къде. Щом не ти харесва това, което прави мнозинството. Такива хленчения никой вече не го интересуват" - къде го сънуваш това мнозинство, вие сте една шепа наивници. То ти хленчеш за еврозона, за измислена демокрация и измислен свободен пазар. Утре, когато си заминат и последните възрастни съвестни лекари, работещи в България, не тези предатели, които като завършиха, си набиха камшика за книжни хартийки, ще плачеш, защото няма да има кой да те лекува. Мнозинството мрази Щатите, Англия и ЕС, защото са долни измекяри и ни ограбват държата с техни компании, концесии. Но ще потърпим още няколко години, то колелото се върти, нали знаеш. На всеки 40-50 години има кръговрат.
  10. "Българите пак са си 9 милиона, ама два милиона са зад граница. Избягали от такава гнус като вас колега" - честно казано, това е най-гнусният форум, в който съм попадал. Дори и в блиц, дир. бг, фейсбук, участниците са далеч по - възпитани от колегата Кибик. Тази му реакция издава абсолютна слабост, безпомощност и най-вече простотия и липса на елементарна култура, слабохаректорност и комплексарщина, защото е анонимен и в реалността само ще заеква.
  11. "При тебе липсва разбиране, подмамила те е думата "демокрация"" - няма такова нещо като демокрация, има жесток капитализъм. В България цари пълен хаос и див капитализъм. И това след 89г. 35 години не стигналиха да започнем да живеем нормално. Да разбирам ли, че на теб ти харесва живота в БГ сега. Ти си подмамен от така наречената демокрация, ЕС, Еврозона. Като изключим София, навсякъде е пълна беднотия, хората са тотално оскотели, едва оцеляват. Не го ли виждаш? Българите бяха заблудени в началото, имаха някакви надежди и мечти, че едва ли не приемат ли западния начин на живот, всичко ще тръгне по мед и масло. Ние трябва, колкото се може по-бързо да напуснем този "западен свят", за да оцелеем.
  12. "Избягали от такава гнус като вас колега" - моля! Ти що за омраз си. Заповядай да ми го кажеш в лицето.
  13. Написал съм - след 2000г. Ти не четеш ли? Четене с разбиране не владееш ли? Какъв Луканов, каква Виденова зима? Масово народа напусна България след 2000г, и най-вече след 2007 година. И не се прави на интересен с тия лични нападки и обиди, това показва и демонстрира безпомощност и липса на аргументи. Дръж се възпитано и културно, иначе много сваляш нивото.
  14. Написал съм - от демокрацията в България, има разлика, нали? Демокрация в България е нещо като дървено желязо. "...и къде бягат тия хора" - веднага ти отговарям, макар че ти знаеш отговора - в Англия, Германия, Франция, в Щатите, че и даже в Австралия. Тези държави имат нужда от образовани и умни хора, като работна ръка. Те изсмукват най-ценното от нашата икономика - кадрите. Не че тия държави са особено демократични. Въпросът е не къде бягат, а защо??? След като вече сме част от този елитен клуб на богатите - ЕС. Забележката ти за Северна Корея, Сомалия и Венецуела я възприемам като шега, въпреки че си избрал държави в три различни континента.
  15. Аз не пиша твърдения без доказателста. Точно съм описал какви ще са последствията от приемането на еврото - покачване на цените с около 20% - разходи за всички бизнеси, на база счетоводство, административни разходи, разходи свързани с двойното ценообразуване. Освен това, предвид огромната задлъжнялост на ЕС, ние ще поемем солидарно след приемането ни в Еврозоната тези разходи. Предвиждат се и огромни разходи за Украйна от ЕС, които ще бъдат разпределени между държавите, членки на Еврозоната.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...