Отиди на
Форум "Наука"

martincho33

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за martincho33

martincho33's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравейте. Имам следното питане. Дръжките на очилата ми (надявам се че използвам правилната дума) са на шарнирен принцип, разбира се могат да се сгъват като всички очила и могат даже малко да се разгъват навън. Един ден им отвих болтчетата и не можах да ги завия наново тъй като двете дупки (дупката на дръжката и дупката в рамката към която се закрепва дръжката) не пасваха идеална. Болта беше точно толкова дебел, колкото всяка от дупките и след като не пасваха не можех да го завия. Дадох ги в една оптика да ми ги оправят и ми върнаха моите си болтчета, а ми бяха сложили нови. Дръжките бяха разменени и ги дадох на друга оптика, които пак не можаха да използват фабричните болтчета, и те сложиха нови. Аз очилата си ги оправих само искам да се образовам малко, защото ме хвана много срам че уча за инженер (не толкова машинна специалност) и не знам какво представлява шарнира ? и какво точно означава шарнирно свързване. Във оптиката ми показаха един от новите болтове и той изглеждаше така: Незнам дали тази снимка е точно на болт, но въпроса е, че в горната част е по-дебел и след завиването му долната част - по-тънката се отчупвала и за това тези болтчета са за еднократна употреба. Като че ли тънката част при такива дупки, които не пасват точно служи за да подведе болта в правилна посока ?? Бих бил много благодарен, ако някои хвърли светлина. п.с. даже сега се усещам, че може би е по-правилно да се каже винт от колкото болт, но мен ако питате не знам каква е разликата ?
  2. Здравейте. Имам чувството че седнах на смола от дърво - сигурно бор и ми остана по дрехата залепнало.Все още леко лепка.Петънцата (ако мога така да се изразя) са малки - по малко от половин см.100 % Памук пише на етикета. Дали някой може да каже как бих могъл да го изчистя ? Мерси предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...