Отиди на
Форум "Наука"

martincho33

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ martincho33

  1. Здравейте. Имам следното питане. Дръжките на очилата ми (надявам се че използвам правилната дума) са на шарнирен принцип, разбира се могат да се сгъват като всички очила и могат даже малко да се разгъват навън. Един ден им отвих болтчетата и не можах да ги завия наново тъй като двете дупки (дупката на дръжката и дупката в рамката към която се закрепва дръжката) не пасваха идеална. Болта беше точно толкова дебел, колкото всяка от дупките и след като не пасваха не можех да го завия. Дадох ги в една оптика да ми ги оправят и ми върнаха моите си болтчета, а ми бяха сложили нови. Дръжките бяха разменени и ги дадох на друга оптика, които пак не можаха да използват фабричните болтчета, и те сложиха нови. Аз очилата си ги оправих само искам да се образовам малко, защото ме хвана много срам че уча за инженер (не толкова машинна специалност) и не знам какво представлява шарнира ? и какво точно означава шарнирно свързване. Във оптиката ми показаха един от новите болтове и той изглеждаше така: Незнам дали тази снимка е точно на болт, но въпроса е, че в горната част е по-дебел и след завиването му долната част - по-тънката се отчупвала и за това тези болтчета са за еднократна употреба. Като че ли тънката част при такива дупки, които не пасват точно служи за да подведе болта в правилна посока ?? Бих бил много благодарен, ако някои хвърли светлина. п.с. даже сега се усещам, че може би е по-правилно да се каже винт от колкото болт, но мен ако питате не знам каква е разликата ?
  2. Здравейте. Имам чувството че седнах на смола от дърво - сигурно бор и ми остана по дрехата залепнало.Все още леко лепка.Петънцата (ако мога така да се изразя) са малки - по малко от половин см.100 % Памук пише на етикета. Дали някой може да каже как бих могъл да го изчистя ? Мерси предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...