Отиди на
Форум "Наука"

шоп

Потребител
  • Брой отговори

    103
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за шоп

шоп's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Репутация

  1. разточителен и бил живота казвате.да не си мислите че аскет като нея нагъва всяка сутрин хапки с чер хайвер.поклон пред живкова голям патриот бе.злословите като тез които тогава казваха че ходила в париж да си прави фризурата.тя която бе със седем сантиметрова метална плочка в черепа.
  2. В родното село на баба ми Миланово - Осиково има записан в османските регистри човек с личното име Расате. Това ми се вижда доста странно като знаем че Расате е човек който меко казано не е много обичан от православната църква.
  3. Абе ако мислим като този румънски автор така погледнато всеки може да иска територии като компенсации. Гърция с "право" гледа на Източна Румелия като на гръцка територия.Великите сили обявяват живеещите там православни българи за гръцки народ.Гръцкия език е обявен наред с османо-турския език за официален.Затова и Гърция е недоволна от нашите претенции за солун и изобщо за по голямата част от егейска македония. А какво да кажем ние сега когато Румъния е с доста по голяма територия и население от нашата.Да вземем и ние да поискаме нещо като компенсация например северна добруджа??? На мен ми е интересно как така сме спяли докато румънците са се подготвяли за десант на наша територия през 1913.Нямали ли сме разузнаване което да ни предупреди. Все пак трябвало е някой да понесе вината за това което е станало.Не може генерал Савов да се подчини на устна заповед да атакува съюзниците ни и да не е съден или поне разжалван.Искам да зная дали когато нападаме бившите си съюзници през лятото на 1913 година това е станало със знанието на министър председателя.Срамно е че точно такива като Савов са направени пълномощни министри зад граница от Стамболийски.
  4. Тази миниатюра май са я сложили за сравнение и на мен ми прилича на военен османски лагер. При тях загатката е в споменаването на еничари или както ги наричат русите еныченях по времето на иван грозни цитат: а че енычане означава точно еничарин се разбира от една хроника от 17 век която описва еничарите по следния начин Виждате че се говори за янычарских полков но самите еничари се наричат яныченей. Така че тези яныченей могат да бъдат само еничари каквото и да означава това.Явно някаква руска част създадена по подобие на еничарската армия.
  5. http://pics.livejour...ov/pic/00728487 В livejournal в темата Бритоголовые опричники Грозного намерих горната миниатюра. Дело е на западен автор посетил двора на московския княз. Странното е че той е облечен по османска мода с чалма е на главата дори е заобиколен от еничари. Но това не е някой от султаните на османската империя това е изображение на великия княз Василий Втори. поне така се твърди от коментара под миниатюрата: Странно е че авторът на миниатюрата е бил в московското княжество и просто не мога да повярвам че наистина е възможно великият княз да се облича по османска мода.Май е някаква грешка или просто такъв е стереотипът за русите по това време както и по късно западяците ги считали не за европейски народ а за татари.
  6. Пример за просветен деспотизъм бе режимът на иранският шах.Знаем какво стана. Нима е по добре да има свободни избори които да бъдат спечелвани от ислямистти както в Алжир или от терористи както в Палестина?
  7. Прави ми впечатление че напоследък нещо се умълча Петър Добрев.Затова пък лудостта му намери много подръжници. Кому е нужно да се водят тези безмислени спорове дали прабългарите са алтайски или ирански народ.Както казва Валери Стоянов: Въпросът е не дали а доколко са алтайци доколко индоевропейски народ.все пак не бива да се забравя че ние сме отдавна славянизирани и на славянофобите искам да им кажа само това: Вместо да си гледаме славянските дела ние сме тръгнали да се занимаваме с глупостти.
  8. Чета аз когото трябва.Овчаров старши например.Той бая жестоко се скара с Божо Димитров на тази тема.Тези ваши научни експедиции дето тръгнали да доказват че прабългарите са иранци с помощта на филологията защо не вземат да се поровят в османо турския език за да видят колко от иранизмите са навлезли именно от османо турския и в нашия език да не говорим че при съседството си с аланите прабългарите имат иранско влияние и от тях.Това не доказва че са от иранската група.Тръгнал византологът Георги Бакалов да ми търси прародината на прабългарите що не си гледа византията и династията на комнините ами се завира там дето не му е мястото.
  9. Трябва да я обсъждаме тази теория.Тя е една от основните. Поне википедията трябва по често да се чете. Нали рода дуло има пряка връзка с огурските племена. Виж какво пише за връзката на племето дуло (динлини) с огурите
  10. Не е ли по добре да тръгнем да търсим корените на огурските племена.Ако приемем че прабългарите са в основата си огури. ОГУЗЫ И ОГУРЫ My link
  11. От комунисти до комунисти има разлика.Знам за съществуването на едно писмо на Никола Вапцаров до ако не се лъжа Г.Димитров в което Вапцаров пише че ние не бива да сме с Германия защото тя губи войната не бива обаче и да сме с Русия защото тя ни използва а ние имаме свой български интереси.Нашите комунисти русофили които величаят съветската армия и Сталин едва ли знаят че Сталин е предлагал да се даде на Турция цяла югоизточна тракия всичко на юг от град Бургас като награда за нейния неутралитет спрямо България. Аникеев - институт славяноведения ран My link Впрочем наистина ли в този район тогава основно население са били турците?
  12. Добре де ясно е славяните по нашите земи имат своя Перун макар че аз май не си спомням за надпис споменаващ за бог Перун да е открит по нашите земи, но каква вяра са имали прабългарите след като не е будизъм не е индоизъм нито пък тенгризъм или зороастризъм?В какво са вярвали тези хора в края на краищата.
  13. Архитект Слави дончев казва за вярата на прабългарите следното Простете ми че съм като Тома неверни но аз искам все пак да видя тези статуетки на буда и останки от будистки храмове по нашите земи за които говори арх.Слави Дончев.Сега наистина има както казват и будизъм у нас но през средновековието???Същият Слави Дончев казва че името на връх Мусала идвало от името на Баларама в индуизма той е брат на Кришна.та сега нека да се уточнят някой какви са били прабългарите будисти или индуисти по вяра?
  14. Така твърдят видни наши учени професор Овчаров баща, Станилов също, Валери Стоянов,Рашо Рашев да изброявам ли още. Стига бе хора нима сериозно вярвате че сме рода с пущуните.Не виждате ли че като отричаме очевидното приличаме на македонците.Те си имат български комплекс а ние тюркски.Я си спомнете какво казва българската летопис и се отдели третата част на Куманите и се нарекоха българи.не чух къде са храмовете на зороастър по нашите земи.
  15. Казва се за българите че се управлявали 500 години оттатък Дунава с бръснати глави.Оставянето на чембас върху бръсната глава е хунско - тюркска традиция а не иранска.Нея са я възприели народи които са имали досег с тюрки или хуни.например в украйна славяните в запорожието.Прабългарите са Тюрки и ако ние се наричаме Българи не бива да се отричаме от корените си.Може би и Тангра няма нищо общо с тюркския Тенгри?Тогава да попитам къде са храмовете на зороастризма по нашите земи.Тогава да попитам прабългарите зороастрийци ли са били?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...