Отиди на
Форум "Наука"

mahaji

Потребител
  • Брой отговори

    18
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за mahaji

  • Рожден ден 6.11.1978

Contact Methods

  • AIM
    drink_think
  • Website URL
    http://

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    Пътуване, изкуство, философия

Последни посетители

5029 прегледа на профила
  • boyko

mahaji's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Да, това е чудесно! Особено - за човек като мене, който постоянно се мести от едно място на друго и то - без да си променя адресната регистрация.
  2. САМОТА Имам много за казване Но КАКВО да кажа И на КОГО да кажа
  3. Държа да отбележа, че авторството на термина "хуйку" не е мое. Измисли го преди десетина години Любен Дилов-син (същият, който в момента прави политическа кариера). Що се отнася до аватара ми - това е мисъл на Кърт Вонегът, която според мен не е лишена от смисъл, хахаха И за да покажа уважение към темата, предоставям още една моя творба (всичките ми "творби" са писани в края на 90-те): ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ Социално кретенче Ме спира за огънче Не му давам
  4. По-скоро хуйку Ето и от мен: СОФИЙСКО УТРО Нервни кафета зад дебели вестници „Граждани, часът е 7:20”- Изтракаха трамваи с номера 7 и 20
  5. За мен е безсмислено всичко това. Аз си водя лично счетоводство от юни 2007 г. и то на обикновена екселска таблица. Тя съдържа следните елементи: дата; вид на разхода; стойност на разхода; базова стойност; дневен баланс; месечен баланс; общ баланс; бележки. Да приемем, че заплатата ни е 600 лв. на месец. Като се раздели тази сума на 30 излиза, че на ден ни се полагат 20 лева. Това ни е базата за изчисления (базова стойност). Другото са сметки Ако нещо не е ясно, ще обясня пак при добро желание balance_sheet.xlsx
  6. Аз лично на тези избори съм за Обама, но оставам на мнение, че политиката на САЩ си остава все така империриалистически настроена! Както бях чел в "Newsweek" преди около 4 години по повод на интервенцията на САЩ в Ирак: Nuke their ass, take their gas! Невероятно казано!!!
  7. Моят ник Махаджи е една сложна дума на санскрит, която означава "Велик Господин". Използвам го в много форуми, сайтове и дори се подвизавам с този ник в скайпа. Употребата му се дължи на това, че Велик (Маха) е корен на реалното ми име, а и защото имам определени предпочитания към източната философия
  8. Малее, наистина имаме голям проблем. Горе приказват празни приказки, долу ехти чалга! Не е само чалгата, братко! И телевизията (която не гледам), и компютърните игри (на които не играя), и консуматорското общество (на което не съм привърженик)... Всичко това е важен фактор за обособяване на образователния проблем на Европа, пък и на другите (уж) развити демокрации... Има нещо сбъркано в цялата система!
  9. Най-великите исторически личности безспорно са духовните Учители... Ясно защо!!!
  10. 1. Не всички хора са такива (аз например не съм!). 2. Защото всеки себе си чете. 3. Аз пък смятам всички тези "специалисти" за идиоти, а себе си за "нормален" 4. Аз не признавам авторитети... в крайна сметка всеки е прав за себе си!
  11. Тази Стратегия за учене през целия живот се основава на една от най-важните цели на Лисабонската стратегия за "икономика, основана на знанието", приета през 2000 г. Идеята е била за 10 години, тоест през 2010 г. ЕС да изпревари САЩ в икономически аспект. Още с първите години става ясно, че това ще е трудно изпълнимо. Имайки предвид и започналата световна финансова криза след банковите фалити през лятото, дори може да се каже, че това вече е невъзможно!!!
  12. Според мен изповедниците се родеят с психолозите, дори са едно и също нещо, но едните са духовни, а другите светски лица! Друг е въпросът, че не всеки човек става за душеприказчик... Трябва да умееш не само да изслушваш, но и да дадеш съвет, при това уместен!
  13. 1. Животът е мистерия, защото е непредсказуем! 2. Светът е мистерия, защото е необятен! 3. Природата е мистерия, защото е величествена! 4. Бог е мистерия, защото е над всичко! 5. Човекът е мистерия, защото е глупаво-суетен! 6. За мен май - висшата ценност е мистерия, защото е строго индивидуална за всеки! 7. Моята цел в живота е мистерия, защото си е моя! 8. Любовта е мистерия, защото ни променя! 9. Надеждата е мистерия, защото винаги остава! Самият аз се определям като мистик-циник...
  14. Здравейте! Днес най-случайно попаднах на Вашия сайт, докато се ровех в търсене на разнородна научна информация. Изтеглих последния 18-и брой на Вашето е-списание и... наистина останах поразен от качеството на статиите! Същото мога да кажа и за съдържанието на самия сайт. Продължавайте в същия дух!!! Същевременно се надявам във форумите да намеря хора със сходни интереси, с които да си комуникираме и сприятелим. Обещавам да пиша До скоро!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...