Отиди на
Форум "Наука"

muzicantini

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ muzicantini

  1. Госпожице, ако не ви е късно, ето отговор на въпроса ви: pV=const. е законът на Бойл-Мариот. Той важи за изотермени процеси - такива, при които температурата на газа остава постоянна. КПД=Полезната работа/пълната работа. Може би, ако дадете някакъв частен случай, за какъв процес по-точно ви трябва КПД, ще мога да дам по-конкретна формула. Не разбрах, кои величини кои са и как така първата има тази мерна единица? J/Kg.K е специфичен топлинен капацитет (с). c=Q/m(t - tначално). Предполагам, че сте наясно с тази формула. Относно последния въпрос. Предполагам, че имате предвид (V - V0)/t. Това е формулата за ускорение (а), при равноускорително движение, където a=V - V0t. Надявам се да съм помогнал. Поздрави.
  2. Все още грешките не са поправени. На две места NO2 е погрешна заменено с N2O. Моля оправете статията, много хора може да се объркат. Азотния диоксид е анхидрид на ДВЕ киселини - азотна и азотиста. Диазотния триоксид е анхидрид на АЗОТИСТАТА НЕ НА АЗОТНАТА. Съединение NO3 няма. NO3- е нитратен анион, който съществува в йонни съединения, азотна киселина или като дисоциирани аниони. Но това НЕ е оксид на азота. При взаймодействие на NO2 с вода има и втори вариант. Освен че се получава азотна и азотиста киселина (която се разлага), може да протече и следното взаймодествие 4NO2 + 2H2O + O2=4HNO3. Поздрави.
  3. Само да ти кажа, че неврологът се занимава с нервната система като цяло, а не само с периферната, освен това инсултът е заболяване на централната нервна система.
  4. Гложди ме един въпрос. Цялата работа с мълниеносната война на запад. С това, че до есента на 1941 СССР трябва да бъде унищожен и да бъде остановена граница Архангелск - Волга. Добре де. Ще го унищожат на теория, ами какво става след това. На 1 ноември всички немски войски ще се изтеглят от територията на Съюза? Няма да има окупация, няма да има асимилация на ресурсите? Защото излиза, че планът е бил такъв щом не са си приготвили зимни кожуси. Въобще въпросът със зимните кожуси е много интересен. Как така ще водиш война на изток и няма да си одготвиш нито облеклото , нито смазката.
  5. Теорията за антиматерията, не е много адекватна май, защото при антиматерия имаме градивни частици подобни на тези на обикновената материя, само че с обратен заряд. Т.е. - отрицателни протони и положителни електрони. А когато антиматерия се срещне с материя се случва анихилизация, при което се отделя голямо количество енергия (разбирай все едно ядрена експлозия). Относно осцилококцинума - има екстрат от черен дроб, само че дроб, оставен да се вкисне, да започне да загнива, да се покрие с бактерии. Чак тогава му взимат екстракта. Освен това ей така някой като отиде до аптеката и си го вземе нищо чудно да не му подейства, по простата причина, че има определени условия, при кито е необходима употребата му. Има учебници за целта, както и дипломирани специалисти. Ако вече си вдигнал 38.2 и пробваш Осцилококцинум е късно. Там вече трябва да се прибягва към други препарати.
  6. Само че парацетамолът ще смъкне температурата без да излекува болестта. Примерът с приятелката ти, умряла от менингит, е показателен какво става, когато некадърник с диплома се прави на чичо Док. Сигурно няма да повярвате, че и дискова херния може да се лекува с хомеопатия...
  7. Ех, тези доказателства... Но все пак трябва да се обърне внимание, че един флакон от тези лекарства е под 3 лв, което показва, че не се използва за огромна печалба от "шарлатанските" фирми. Целта на хомеопатията именно е да накара организма сам да се пребори със заболяването. Тези "гранулки" не са магическа пръчка, но е очевидно, че действат. Аз като гледам тук никой май не е чел нещо повече от злобни публицистични статии (нищо лично). Едит: Не знам кои хомеопати визирате, които "губят ценно време на пациенти", но това са хора, недостатъчно образовани по въпроса. И за това има вина системата. Има множество добре образовани лекари, които знаят кое къде да използват и съчетават традиционната медицина с хомеопатията.
  8. Никой образован лекар не отрича класическата медицина. Отричат я само тези, на които им отърва. Но да вземем един грип. Ако в осем от десет случаи, се постига успех с хомеопатия, а само при два от случаите се налага употреба на класическите средства, това пак би било някакъв напредък. Принципът, както казах е енргиен. И защо трябва да се доказва този тъй наречен "принцип", след като резултатите са явни и неоспорими? А това относно "Лекуваш симптома" си е направо смешно. В действителност повечето от днешните GP-та в България лекуват на такъв принцип. А при хомеопатията стигаш до болестта чрез симптомите (така трябва да е и в класическата медицина). Изборът на препарат се прави на базата на симптомите, което НЕ ОЗНАЧАВА, че се лекуват именно сиптомите. Този извод е грешен.
  9. Хомеопатията действа на 100%. Действа на енергийно ниво. Не на принципа на подтискането , а на принципа на стимулацията на организма със собствени сили да превъзмогне заболяването. Случвало ми се е множество пъти да го изпитвам, както на свой, така и на чужд гръб. Пример: Прибирам се вечерта с температура 38.6. Втрисане, болки в глават, не мога да си стоя на краката, очите ми се затварят. Взимам лекарството Gelsemium sempervirens и след два часа тези симптоми ги няма. Температурата я има, разбира се, но на следващия ден започва да спада и на третия ден вече е 37.00. Леля ми пострада от инфаркт. Не много тежък, но инфарктът си е инфаркт. След редовен прием на Arnica Montana 6 месеца, на контролния преглед лекарите не могат да познаят, че е имала инфаркт преди 6 месеца. Примерите са много, няма да ги изброявам. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Дори ефектът да е плацебо (което не е вярно), не е ли по-добре така, отколкото да се взимат най-различни хапчета с шепите? В България при 60 % от случаите се получава резистентност към антибиотици. И познайте защо - защото вече антибиотиците се взимат като витаминчета за щяло и нещяло. Малко се отщлоних. Това от мен.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...