Отиди на
Форум "Наука"

Passiflora

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Passiflora

  1. Бастет е от Атлантите. А телата на Атлантите не са били като на съвременните хора. Съмнява ме, че това е гробница.
  2. Здравейте! Темата е позамряла, но се надявам да се поднови дискусията. Възможно ли е в България да бъде намерена вкаменелост на яйце голямо около 20-25 см.?
  3. Интересна тема! Интересувала съм се предимно от ранно християнските гностически текстове, но трябва да си призная, че знанията ми в тази област са доста ограничени. Това, което разбрах е, че гностиците са правили разлика между знание и познание. Според тях човек няма нужда от "посредници" (църковни служители), за да се свърже с Бог. Отхвърляли са всякаква йерархия и са се приемали като равни (вкл. мъже и жени) Ако човек желае да опознае Бог, най-лесно е като започне да опознава себе си (Моноим). Това е най-съкровената тайна на гносиса. Това е общо взето, което си спомням. Ще се радвам ако мога да дискутирам с някого на тази тематика.
  4. Съгласна съм, че е възможно! Но какво се случва, ако двама човека си спомнят едно и също събитие в предходен живот? И ако си носим белези от предходен живот в настоящия живот, както физически, така и емоционални, дори страхове? Как може да се обяснят тези съвпадения? Ако дете, което почти не е рисувало изведнъж започне да рисува като професионалист?
  5. Ако има хора, които си спомнят някои от предишните си животи, това доказателство ли е, че съществува прераждане? Чак сега прочетох някои от предходните публикации. Явно не се брои за доказателство!
  6. Моля за извинение, за предишните си публикации, наистина не им е тук мястото! Моля някой, ако има повече познания да ми обясни тази илюстрация: http://bibliostructures.files.wordpress.co...s-notebook1.jpg Какво е означавал със съответните символи?
  7. И аз някъде из нета четох, че Дарвин се е отрекъл в последните си часове от теорията си. Но дори това да е вярно, мисля, че в теорията му има много голяма истина (с изключение за еволюцията на човека от маймуната). Лошото е, че има и огромни пропуски, което е понятно, защото толкоз обширна тема е почти невъзможно да бъде изследвана от един човек. Предполагам, че вече има по-голяма яснота в тази насока. п.п. Харамията, попаднах на тази снимка и пише, че е "Chinese dragon ( the fu dog)" (виж по-надолу в сайта) http://www.theinfovault.net/vault/spiritua...oweroflife.html а това, което държи в лапите си е т.нар. "Цвете на Живота". Сакрална геометрия, най-съвършената фигура, който я разбере, ще разкрие тайната на Вселената. Ако те интересува, може да продължим на лични или да се пусне отделна тема.
  8. Съвсем се обърках. Ако ще се опираме на Библията (макар че за мен това много не е основателно, защото не вярвам някой да е разтълкува всичката тази символика) Адам нарича жена си Ева след грехопадението (Ева - Живот). Аз си го обяснявам така, че чак след грехопадението жената започва да ражда. http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k...amp;tr_search=1 А Мулдашев в една от книгите си пише, че според Блаватская когато Бог облича Адам и жена му с кожени дрехи, това означава, че им е дал материални тела, т.е. до тогава те са били ангелоподобни или нещо такова беше не помня много добре. За двуполовия човек съм чела и други такива теории. Според доста наши изследователи в "царичината дупка" се намира доказателство точно за такъв двуполов човек. Вие си решавайте на какво да вярвате.
  9. Невероятен учен! Добре, че има хора като него, които да тласкат света в нови посоки към търсене на истината за Вселената и произхода й. п.п. Харамията, знаеш ли какво държи драконът от аватара ти в лапите си? http://www.maybelogic.org/maybequarterly/1...folbeijing2.jpg

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...