Отиди на
Форум "Наука"

Despina

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Despina

  • Рожден ден 1.06.1992

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    българия

Despina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Това е супер тъпо.Най-велика личност.Имало е толкова много хора, известни и неизвестни, които са живяли и живеят и са направили толкова много, аре всички да викнем едно "Левски" и да кажем че сме написали мнение.Еми тъпо е. Точно пък за историята понятията се самоизключват.
  2. А какво точно значи най-неподготвена?.Сигурно страните от третия свят са по-подготвени... Само си пълнят колонките и се правят че развиват дейност.Ако няма проблеми на Земята все накой ще направи, защото еди-кой си има печалба от това.Като свинският грип.Пълна психоза.Залагат на американски филми и айде всечки на ваксини да се тъпчем с лекарства.Кой ли печели от това?
  3. Не можем да кажем че е Александър, защото Иван Асен е първороден син - следователно короната е негова.А и пак казвам - какво от това, ако е отишъл в чужбина?!Тъкмо да се изучи и после да управлява - като Симеон.Повтарям се.А и доколкото съм чела Иван Асен е бил доста набожен.Постил е постоянно и т.н. То може да не е от пребиваването му в чужбина, но може и от там да е. Както и да е.Обикновено съм забелязала, че ако тръгна да търся нещо, било то в интернет или по учебници, 10 неща да намеря - 10 различни истории.Например госпожата ми история ей така си ни казва, че Асеневци били кумани.Ама дали са били - само те си знаят. Търсих в интернет, по енциклопедии, даже и в Хрониките на Стефан Цанев - никъде не пишеше категорично че са кумани.И човек започва да се чуди.Тя ако така категорично говори може и за други неща така да ни "учи".Както и да е.
  4. Колкото и наивно да прозвучи според мен този син Витлеем/Василий е Иван Асен ІІ, и не му е син, а племенник, което може да си е просто грешка или на преводача или на пишещия.Идеята ми е, че може би Иван Асен е отишъл да учи латински, точно както Симеон е отишъл да учи в Магнаурската школа.Подкрепям твърдението, че ако Калоян имаше син естествено е да иска синът му, а не племенникът му да стане цар(Или пък синът му да е некадърник, но пък защо ще ходи да учи латински.А може би, което е още по-наивно и силно се съмнявам да е така, Иван Асен ІІ да е син не на Старият Асен, а на Калоян...) А че тези две момчета са отишли да учат латински няма лошо.Само не разбрах защо смятате, че единият е син на Калоян (вероятно и оттам нещо бъркам). Също така и дъщерята на Калоян в едно от писмата, мисля че до Анри, е спомената като дъщеря на Борил?!?Грешка или политически интерес.
  5. А кой е виновен за тези, които не могат да ги увлекат по нея?Или може би трябва да чакаме ей така някой да се реши да ги увлича пък те ако благоволят да се заинтересуват?! Може би се броим на пръсти хората от моето поколение, които ги е грижа за историята, а оттам и за бъдещето.
  6. Не знам от кога е проявен, но по-важно е че си стои стабилно.Даже по-лошо - разраства се.Елементарен пример:Имаше програма в моето училище с обмяна на ученици.Дойдоха ирландци.Питах един съученик къде е водил ирландеца, който е при него, и той каза Мак Доналдс.И не стига това, даже ми каза че съм била луда да му предлагам да го води на българска кухня - щял да избяга.
  7. На мен лично ми писна от тия "македонци" и тяхната пълна дебилщина наречена "македонска история". Трябва да си адски нагъл за да потъпкваш, първо собствената си история, и второ да я пренаписваш по безумен начин. Не им стига че започнаха от всякъде да ни заграбват историята и културното наследство.Първо баба Марта било чисто румънски празник, а освен това Иван Асен ІІ - владетел на Румъния.После бяха сърбите с техните "народни песни" т.е нашите. "Македонците" - те от край време са си така болни, а сега и гърците с Орфей.Остана Турция, но според мен тя ни е взела предостатъчно.Накрая стигаме до това дередже, при което децата от 3 годишна възраст въртят кючеци и знаят наизуст песните на Азис, но за България 3 думи накръст не могат да вържат.И виновни ли са те?!? Нали родителите им са същите, нали те им предоставят тази среда?! Аз съм на 16 години и честно признавам че познавам хора, които хулят собствената си страна, милеят за Франция, Англия и Испания, твърдят че България има само Іво и ІІро Българско Царство и че винаги сме били под някакво робство.Ами нали утре като отидат по чужбина ще ги разправят тия врели-некипели.Какъв е тоя срам да мразиш собствената си история? И най-смешното е че точно такива хора са прочели точно 1 тънка енциклопедия и няколко урока по история.И може би трябва да сме благодарни че и това са прочели?!
  8. Аз бих искала да срещна най-великите умове и царе в миналото.Да си поприказваме и да почерпя от опита им.После да се върна и ...още мисля върху тази част.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...