Отиди на
Форум "Наука"

Mieze

Потребител
  • Брой отговори

    53
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Mieze

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    Тук и там

Mieze's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Гледам на никой не му дреме за това , което всъщност е много жалко ! Както и да е - щом това в България не е важно , защо пък да се тормозя аз , дето живея далече . . .
  2. Съжалявам , че ви развалям темата , но намерих в нета обява , където се продават кафези с пойни птици . Цитат от обявата : " Птичките са по избор на клиента - скатия, кардарина, органела, фанета, синигер." Това според мен не е наред , но тъй като не живея в България не съм съвсем запозната с нещата . Бихте ли ми казали към кого може да се обърне човек , за да се прекрати евентуално улова на диви птици , защото не вярвам някой да си развъжда синигери ( и други ) в къщи ?
  3. Да , това е дървесната кафява змия от остров Гуам . Със сигурност я има и на други места , но аз там я намерих .
  4. А за змията никой нищо не каза !!!
  5. Тази година например ядох в Монтанско домашно приготвено козе сирене . Казаха ми , че кравето мляко вече не се изкупува и хората минали на дребен рогат добитък - че да има поне за в къщи . Като няма мляко няма да има и млечни продукти , нали така ?! Не , че народа не иска да гледа добитък - не им се предоставя възможността или по друг начин казано - подлага им се крак , когато го правят !
  6. Язовци нямаме .... поне никога не съм виждала , тук , при нас . Знам , че стават рано самостоятелни , проблема им не е там , а в теглото - те просто нямат достатъчно грамаж , а знам , че при температура около 5 градуса престават да ядат . Като се вземе в предвид , че сме почти средата на октомври , то просто не им остава достатъчно време да достигнат границата от 500 грама - тегло , което им трябва да преживеят зимният сън - все пак спят до април .... Както и да е , благодаря за отговора ! http://media.snimka.bg/4553/015360982.jpg http://media.snimka.bg/4553/015360956.jpg
  7. Това е твоето мнение , моето е друго ..... Българинът обича първо да осъжда и да казва : аз съм прав , ти не си ..... Ми тогава да закрием всички места , дето може да се помогне на дивите животни и ако случайно видим , че на едно такова , родено в природата му трябва помощ то просто да обърнем главата на другата страна ..... Чакай да ти обясня и това : един таралеж не можеш да преместиш на " безопасно място " , да не говорим за шест ! И ще ти кажа защо не си прав ! Две години гледах таралеж при мен , две години го храних с неестествена за него храна . Избяга ми , може би хормоните ..... както и да е , остана да живее в съседната горичка , която граничи с една поляна . Изкара чудесно зимата на вън , изкара и лятото и тази есен го смачка комбайна , който косеше нивата ! Намерих го , като се разхождах с кучето . Толкова , за " приспатите инстинкти " !
  8. Името на темата ми харесва ! Но моята история е в съвсем друга насока . Имам семейство таралежи . Събрах ги от улицата , защото реших , че малките все още не са готови за зимен сън . Най-малкото тежи 133 грама . При нас се казва , че ако таралежа не е половин кило тежък той няма да преживее студовете . Пък и така поне тази зима няма да бъдат смачкани от някоя кола . Храня ги с храна за котки - това го знам от хората от приюта за животни . Въпросът ми е какви са шансовете на малките догодина като ги пусна пак в природата - ще могат ли да си намират сами храната , след като сега се приучават така ? Има ли някой опит в това отношение ?
  9. Змийте ли са на ред ? Тази позната ли е ? :
  10. Mieze

    Пъпеш

    Моят котарак яде с огромно удоволствие пъпеш . . .
  11. Намерих информация на немски , ако те интересува или сам разбираш езика мога да ти кача нещо . Във всеки случай става въпрос за бактерии които проникват през кожата на животните , когато тя е продължително време мокра или омекотяла от влага . Бактериите се казват на латински ( според интернет ) Dermatophilus congolensis . Тези бактерии съществуват / живеят съвсем нормално по / върху кожата , но стават опасни , когато кожата загуби свойството да се самозащитава ( отслабнал организъм ) , омекотяла от влажност или пък рани . За да имаш някаква представа за името ето ти това - на немски се казва : Erreger der Schlechtwetter Dermatitis като Erreger - значи причинител , Schlechtwetter - значи лошо ( дъждовно ) време и Dermatitis - предполагам е на български също дерматитис ( кожно заболяване ) .
  12. Отговора е : Acryllium vulturinum ( има ли българско име ? )

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...