Отиди на
Форум "Наука"

Йаванна

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Йаванна

  • Рожден ден 22.04.1991

Contact Methods

  • AIM
    tsveti4ka

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    My little valley
  • Интереси
    Философия<br />Икономика<br />Поезия<br />Изкуство

Йаванна's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Заставам твърди зад смисъла на този пост. С казаното до тук съм съгласна... бих добавила, че той си служи с невероятна детайлност... поразителна, бих казала и проницателността е харакретна за начина на писане. И едно от най-удивителните неща е фектът, че все пак в някои свои творби буквално ОПИСВА реални събития, които все още не са се били случили.
  2. Сложно, но май вече си имам фаворит. Робърт Стилвърбърг - тайнствата на стената. Изключителна.....
  3. Ако някога се усмеля да ги покажа, бих сложила и аз нещичко. Но за сега, да споделя впечатленията си: "СТРАСТ" ми хареса, някак ме докосна. " Азбука на любовта" - много ми харесва като идея... но е могло да се напише още и да се почувства още... но ми хареса. Това е супер! Красово ми стана, докато го четох... И това... " ГРАНИЦА" е много интересно, но посланието е неясно, хубавото е, че все пак има оставена вратичка... и възможност всеки сам да си го разбира. ГОЛЯМО БРАВО!!!
  4. Много е нетрадиционно! Не бях чела подобна композиция... Благодаря!
  5. Честно казано не схващам, каква е точно идеята на тази тема? Да изредим най-отличилите се произведения в нашата литература...? Да ги коментираме групово? Или какво? Колкото до качването. Не е необходимо, защото който иска, специално изброените в първия и основен пост ги има в използваните и познати на повечето хора сайтове за електронни книги, следователно лесно може да ги намери. Но има смисъл да говорим за българската литература, на която не е обърнато толкова внимание и която, да речем не се изучава в гимназиите и техникумите в задължителните общообразователни часове по Литература. Все пак всички сме минали Вазов, Яворов, Славейков, Ботев. На някои, като мен им предстои още много да "минават". Не ме разбирайте погрешно, те са значими... и заслужават внимание, няма спор за това. Лично моят интерес е насочен към по-непопулярното, така да се каже. Като заключение - не виждам смисъл в изреждането на имена на велики автори заедно с някои техни произведения.... в тема с заглавие 'Българската литература'.
  6. Като за такъв форум резултатите никак не ме изненадват. Колкото до мен. Обичам да чета художествена литература и поезия. Купувам си книги много често, и често се сдобивам с такива от разни библиотеки или приятели, които ми дават да почета нещо, което им е направило впечатление. Все пак ми се струва, че този етикет 'художествена литература' е прекалено всеобхватен и сякаш прекалено обобщаващ. Научната фантастика художествена литература ли е, или е специализирана за конкретната тема, обект на художеествена измислица, но и на доказани (по човешки) научни знания? Все пак браво за темата... тази статистика е страхотна и много обнадеждаваща.
  7. Бих била безкрайно щастлива, ако можех да се срещна с Е. Кант. Роден е на моята дата, уважавам и се възхищавам на неговата личност и разбира се, основният му труд 'Критика на чистия разум". Освен това Ф. Ницше, тук причините са много по-дълбоки. В неговите трудове намирам много отговори, немалко въпроси и много плод за мисловна дейност. Би било най-хубавото нещо на света, ако успея да си поговоря с него 'на четири очи'. Освен това Буда..., или с някой от неговите последователи, но задължително съвременник, защото будизмът претърпява немалко модификации през времето -може би не базистни, но ги има. Бих се срещнала с Дио (Блек Сабат), Фреди Меркюри (Куиин) и Джим Морисън (Дъ Доорс). Просто за да се запозная с тях и да натрупам повече информация за тях като личности. И за да успея след това да опровергая много глупави стериотипи, отправяни към тях. Бих се срещнала с Талес. :Д Да... би се изумил от моите невореятни знания за света. Ествествено, защо да му казвам, че съм от бъдещето. Има и още, разбира се... но това стига, за сега.
  8. Страхотно. Имам огромно желание да посетя тази конференция. Всъщност, ако не ме лъже паметта май вече ми говориха за нея. Една приятелка е изключително веща по темата. И тъй като за мен би представлявало интерес да присъствам заради интересът си към историята на философията и самата философия, естествено и към самия Толкин, ще отида с нея. Браво за инициативата!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...